Lillicorn – leerzame avonturen in WooWooland

Lillicorn – leerzame avonturen in WooWooland

STEM educatie oftewel Science, Technology, Engineering en Mathematics is uit het onderwijsveld niet meer weg te denken. Sinds een paar jaar schieten STEM richtingen als paddenstoelen uit de grond. Omdat er nog steeds te weinig meisjes doorstromen naar die typische wetenschappelijke richtingen, werd er in Vlaanderen ook een STEM actieplan gemaakt. Het is enorm belangrijk om kinderen al vroeg in aanraking te laten komen met die STEM. Maar hoe doe je dat als ouder? Of wat zijn de STEM-vaardigheden die leerkrachten en ouders al kunnen oefenen bij de kleine kinderen?  Lillicorn – leerzame avonturen in WooWooland is een leuk boekje voor ouders en leerkrachten om met jonge kinderen rond die STEM-vaardigheden aan de slag te gaan.

lillicorn

Lillicorn – leerzame avonturen in WooWoo land

Doorheen het boek moeten kinderen tien opdrachten uitvoeren die allemaal bepaalde STEM-vaardigheden oefenen.  In het book zitten kartonnen tokens (zie foto), die de kinderen dan kunnen verdienen als de opdracht juist werd opgelost. Als het kindje alle opdrachten goed heeft opgelost, kan je een ‘diploma’ afdrukken.

lillicorn - leerzame avonturen in woowoo land

Welke vaardigheden zitten er in het boek?

  • patroonherkenning
  • abstractie
  • structureel problemen oplossen
  • trial and error
  • oplossing vinden
  • optimalisatie
  • rangschikken
  • puzzeloplossing
  • probleemidentificatie
  • ruimtelijke perceptie
  • sorteren
  • mentale rotatie

Interactief verhaal

Lilli verandert in superheld Lillicorn tijdens de nacht en gaat dan naar WooWoo Land om haar vriendin te helpen. Ze moet daarvoor tien opdrachten tot een goed einde brengen. Voor de leerkrachten

Lillicorn kan ook in de klas worden ingezet. Er is een betaalbare lerarenhandleiding met suggesties beschikbaar. Ook als je meerdere boekjes aankoopt voor je klas, krijg je korting.
In de lerarenhandleiding zitten ook werkblaadjes om te kopiëren.

Dat wil ik wel eens proberen!

Wil je eerst eens proeven van wat Lillicorn – leerzame avonturen in WooWooland te bieden heeft? Dan kan je gratis downloads en mini-STEM kaartjes vinden om eens te proberen.

Als jullie graag een Lillicorn boekje willen aanschaffen, dan kan je deze maand LILLICORN-MARCH gebruiken om 15 procent korting te krijgen!

 

Lillicorn op YouTube:

Pinnen voor later

STEM-vaardigheden voor jonge kinderen

 

Lees ook: Denkspellen van Eureka Ah!Ha!

 

 

Ik kreeg Lillicorn om uit te testen.
De kortinglink is geen affiliate link. 

One Reply to “Lillicorn – leerzame avonturen in WooWooland”

  1. STEM is important in our household, from the sciences to technology, we encourage this from an early age and my teens are now proficient4 maters with a computer and my 7 year old is enjoying learning. This is a great way to get children involved!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.