Dood: Kunnen we geen nieuwe oma kopen?

Dood: Kunnen we geen nieuwe oma kopen?

De dood

Hoe leg je het uit aan een kind, dat begip ‘nooit meer’?
Wat betekent dat “echt” dood gaan?
Ons zoontje vroeg met de tranen in zijn ogen of we geen ‘nieuwe Oma Mien’ konden kopen, alsof je naar de winkel gaat en een nieuwe overgrootmoeder in je karretje kan leggen.
Onze oudste dochter begon over Jezus, want het woord ‘gestorven’ hoorde ze alleen nog maar in de klas, toen ze het over Pasen hadden en Jezus aan het kruis was gestorven. Ze heeft geen idee wat het echt wil zeggen.
We wisten het allemaal in januari, dit was het laatste nieuwjaarsfeest met jou erbij.
Wat heb je genoten van al die kleine momenten.
Wat was je trots en kranig.

Ik ga je herinneren als die vrouw die altijd klaar stond voor een feestje en die dankbaar kon genieten van de kleine dingen.

We gaan je allemaal missen!
De kindjes kunnen niet meer ‘even naar oma Mien’ als ze bij oma en opa zijn, maar het was goed geweest, je hebt je rust verdiend.

Het gaat zo vreemd zijn dat je er niet meer bent op de verjaardagsfeestjes.  Het gaat zo vreemd zijn, dat als je er niet bent! Het gaat zo gek zijn dat we je geen stukje taart meer gaan kunnen brengen!
Slaap zacht!

Dood - laatste nieuwjaarsbrief
De laatste nieuwjaarsbrief.

 

 

7 Replies to “Dood: Kunnen we geen nieuwe oma kopen?”

  1. Heel veel sterkte! Mijn vader is zelf vorig jaar overleden en wij hebben mijn nichtjes en neefjes er wel zoveel mogelijk erbij betrokken, 1 ervan werd 3 die dag en heeft het nog heel veel erover, maar dan wel van doeg opa (fietsen ze langs de hospice waar hij lag) Ze vergeten niks, hoe klein dan ook. Denk dat erover praten al 1 ding is, ik weet wel dat ze bij uitvaart maatschappijen zoals Monuta boekjes hebben voor kinderen over dit onderwerp, misschien is dat een idee voor ze?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.