Kinderboekenweek – Welk boek las jij als kind? + Winactie

Kinderboekenweek – Welk boek las jij als kind? + Winactie

Vandaag ging de kinderboekenweek van start in Nederland. In België hebben we al een jeugdboekenmaand gehad in maart!
Mijn kinderen zijn gek op boekjes en sinds een paar weken hebben ze ook echt de bibliotheek ontdekt! In boeken zit zoveel fantasie, herkenning, spanning en je kan er zoveel uit leren! Gelukkig heb ik echte boekenkinderen!

Welke boek las ik als kind?

 

Nijntje

Als kind lazen mijn mama en mijn zestien jaar oudere zus heel vaak boekjes voor. De eerste die ik zelf koos in de bibliotheek waren die van Nijntje…
Elke avond lazen ze me een boekje voor! Bij de Nijntje boeken is de rijm ook zo leuk! Af en toe probeerden ze wel eens een bladzijde over te slaan, maar ik kende de boekjes uit mijn hoofd, dus zei ik boos: “Neen, neen, eerst komt nog….!”

Wipneus en Pim

Wat later, toen ik dan zelf kon lezen, heb ik de hele reeks van de kabouters Wipneus en Pim verslonden. Een kabouterprins, zijn vriendje, elfen en heksen… Goh wat waren ze spannend.
Ik heb dan ook een heel aantal van de boekjes in de Action gekocht een tijdje terug. Hopelijk gaan mijn kinderen, als ze zover zijn met lezen, ook verzot zijn op de boekjes! Vooral de humor en de spanning wist ik wel te smaken.
Alhoewel er niet veel prentjes in stonden, kon ik ze echt wel smaken!

Harry Potter

En nog later volgde uiteraard de hele reeks van Harry Potter die ik dan ook in het Engels heb gelezen. Héérlijk! En dat zijn ze nog steeds! Toen ik de films voor het eerst zag was het soms wel een beetje een domper, want sommige figuren die in de boeken voorkwamen, had ik in mijn fantasie helemaal anders voorgesteld… Ach ja…

Wat lezen mijn kinderen?

 

Nijntje

Jawel, Nijntje blijft een topper! De jongste is er er  helemaal gek op! Maar ook de andere twee kunnen de rijm nog wel smaken!

Geronimo Stilton

Onze zoon heeft Stilton ontdekt en hij vindt ze wel leuk. Ik weet nog die keer dat ik die dikke boek met de geurtjes voor het eerst in mijn handen had – die dingen maakten ze vroeger toch niet hè.

Disney verhalen

De Disney boekjes van de Action zijn hier ook een grote hit. Vooral die van Frozen met de kleine verhaaltjes bijvoorbeeld.  Maar ook Sneeuwwitje werd al vaak uit de rek gehaald.

Wetenschapsboeken.

Onze zoon duikt ook graag in boeken over planeten, de kinderatlas en de jeugdencyclopedie!

Boeken over papa missen.

Een tijdje geleden al schreef ik een artikel over boekjes die hier vaak uit de kast worden gehaald als papa weer eens in het buitenland zit.

Kinderboekenweek

Omdat de kinderboekenweek deze week begon, stuurde Difrax ook vijf boekjes naar ons op. Bij die vijf boekjes zaten er ook twee waar wij al niets meer mee zijn!
Het Stop met Foppen boek en het Droge broeken boek. Onze kinderen zijn al zindelijk en onze jongste is een duimertje, dus ze heeft geen fopspeen!
Vandaar dat ik even een winactie koppel aan dit mooie cadeautje dat ik kreeg. Boekjes waar wij niets mee zijn kunnen dus twee andere kinderen heel gelukkig maken…

Kinderboekenweek

Winactie voorwaarden:

 • Laat een reactie achter onder dit artikel met een geldig e-mail adres.
 • Zie je de actie op de facebookpagina van Kreanimo, dan mag je het daar ook een duimpje omhoog geven en een reactie eronder zetten.
 • Volgende week donderdag 12 oktober maken wij de winnaar bekend.

Herken jij een aantal boekjes uit mijn lijst als je eigen favorieten of lezen je kinderen ook iets uit de lijst van mijn kinderen? Ik ben benieuwd.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Via Bol.com kan krijg je, zolang de voorraad strekt een gratis kinderboek bij een bestelling van ten minste 10 euro aan Nederlandstalige kinderboeken. (Zie banner rechts)
Dit artikel bevat affiliate links. Moest je overgaan tot een aankoop via deze linkjes, kost je dat niets extra’s, maar krijgen wij een kopje koffie. 

27 Replies to “Kinderboekenweek – Welk boek las jij als kind? + Winactie”

 1. Ik heb zoveel boeken als kind gelezen die heel jonge kinderboeken herinner ik me niet meer. Ik vond veel boeken kinderachtig en ging al snel naar volwassen boeken. Streekromans over de oorlog vooral. En waar is Wally vond ik geweldig.

 2. Het droge broeken boek maken we graag kans op voor onze dochter. Kijken of dit boek ons ermee gaat helpen.

  favoriete boeken van onze dochter: Disney boeken, dikke kus voor berenzus,

 3. Mijn dochter is bijna 2 en dan willen we gaan stoppen met de fopspeen.. dat boekje zou hier dus goed van pas komen!

 4. Wat een leuke boekjes! Hier zouden ze beide van pas komen met een lief klein meisje met speen en luier haha 😉
  De boekjes van Nijntje vind ik (en m’n dochter ;)) erg leuk! Fenna is ook dol op geluidenboeken owja en rupsje nooitgenoeg blijft wel een van de favorieten 😀

 5. Ooooh wat zou dat Stoppen met foppen hiet welkom zijn! We willen zo graag van dat tutje af maar onze dochter lijkt er maar meer en meer aan vast te hangen… we weten echt niet hoe we dit best moeten afleren zonder veel huilen ofzo…nu ze toch al 3 jaar is vinden we het stilletjesaan tijd worden. En als dit met een boekje kan, is helemaal super voor onze boekenwurm! Haar favoriete verhaaltjes zijn momenteel toch de bekende sprookjes zoals Pinokkio, De kleine zeemeermin, … elke avond mag ze 1 verhaaltje kiezen dat we lezen voor het slapen gaan. En ook verhaaltjes met een wolf doen het goed bij haar 🙂

 6. De jongens hier zijn gek op boeken over grote machines of over dieren. En wij zijn ook gek op de bibliotheek. Lezen is gewoon zo leuk!

 7. Oh mijn jongste is verzot op haar tut, ik probeer het nu te beperken tot ’tut enkel in bed’ maar ze is nogal koppig en als ze moe is geef ik rapper toe.
  Ze is ook zot van boekjes, verhaaltjes voorlezen.
  Daarom doen we graag mee voor het stop met foppen boekje.

 8. De oudste leest Geronimo en allebei zijn ze gek op wetenschappelijke boeken, vooral over dino’s, de oertijd, het heelal, het ontstaan van alles. Zelf lees ik heel graag fantasy en ja, óók groot HP fan 😉

 9. Oh… Ik wil heel graag een boek winnen. Met name over het stoppen met de speen. Daar ben ik druk mee bezig met Oz maar lukt nog niet helemaal. Dus jaaaaaaah! Ik doe mee en duim erg hard.

 10. Ow wat leuk
  Hier lezen we ook graag. Elke avond minimaal 1 verhaal, Dit kan zijn frozen, cars, jip en Janneke, of een leuk boek van de bieb??

  De fopspeen hebben we sinds 2 weken gedag gezwaaid en naar ons lieve nichtje gebracht. De zindelijkheid wil nog niet lukken bij onze jongste dame. ( Ze kan te goed ophouden en dan dus de hele dag niets doen?) wie weet trekt dit boek haar over de streep!

  1. Oh dat heel lang ophouden ken ik ook. De middelste hier wilde als ze opstond nooit gaan plassen. Ook niet als ze naar de klas vertrok en dan liep het bij de juf mis. Tot ik aan de juf vroeg om haar te zeggen dat ze echt moest plassen voor ze naar de klas kwam. Toen was het opgelost.

 11. Beide boekjes, super leuk en handig! Maar de stoppen met foppen zou hier een goede aanvulling zijn voor onze kleine man. Hij houdt van alles met een kaft en plaatjes maar “muis op de kermis” en het “gonnie en gijsje flappenboek” zijn toch wel de favoriet.

 12. Natuurlijk kennen we Nijntje, maar Wipnues en Pim roept ook hier herinneringen op, leuk! Mijn oudste heeft de boekjes niet meer nodig, maar voor mijn dochtertje komen ze straks vast goed van pas.!

 13. Vroeger was ik heel erg fan van de boeken van thea beckman, kruistocht in spijkerbroek o.a.. En nog steeds kan ik genieten van dat soort historische verhalen.
  Mijn jongste van vier-en-een-half is helaas nog steeds niet zindelijk. Het droge broeken boek klinkt als een leuk boekje om in te zetten in de strijd…

 14. Mijn lievelingsboek was ‘Onder Moeders Vleugels’.. Ik heb het -tig keer gelezen ?

 15. Het zien er 2 heel toffe boekjes uit! Ze kunnen hier allebei nog van pas komen voor ons zoontje ? Op het moment zou het droge broeken boek goed van pas komen. Misschien kunnen we hem zo motiveren om op het potje te gaan!

 16. Mijn lievelingsboek was ‘Heidi’. Het staat hier nog in mijn boekenkast 🙂

 17. Een vriendin had zo’n leuke traditie rondom Kinderboekenweek, zij ging dan met haar dochter naar de boekhandel om samen een boekje uit te zoeken. Dat vond ik zo leuk! Dus vandaag met mijn dochter ook een boekje gaan kopen :).

Comments are closed.