I spy spelletje – de ijsjes-editie – gratis printable

I spy spelletje – de ijsjes-editie – gratis printable

We hebben de voorbije dagen echt wel ijsjesweer gehad. Ik heb iemand in de familie die altijd wel ijsjes kan eten, maar mij smaakt het nog steeds het best als het lekker warm is en het zonnetje schijnt! Omdat de zomer voor de deur staat, hebben we ook weer wat inspiratie nodig om met de kinderen te spelen. Dit I spy spelletje met ijsjes kan in de auto worden gespeeld, onderweg. Maar ook in de klas is het prima bruikbaar om te tellen, te zoeken,… En gewoon thuis op het terras, terwijl je aan een ijsje likt, kan het ook perfect natuurlijk!

I spy spelletje – de ijsjes editie

Druk beiden printables af in kleur, want dat maakt het een stuk gemakkelijker om de ijsjes te zoeken en te tellen.

Op het zoekblad staan 7 verschillende ijsjes kris kras door elkaar met verschillende groottes en kleuren. Het is de bedoeling dat jouw kind(eren) op zoek gaan naar de verschillende ijsjes en deze dan ook tellen. Hun oplossing kunnen ze schrijven op het tweede blad. Daar staan de ijsjes nog een keertje op en daar kunnen ze dan hun getalletjes die ze gevonden hebben opschrijven.

Je kan er ook een spelletje van maken waarbij meerdere kinderen om ter snelst het I spy spelletjes spelen. Leg dan de pagina’s omgekeerd op de tafel en zeg wanneer ze om moeten draaien. Geef hen dan de tijd om zo snel mogelijk te tellen en op te schrijven. Diegene die als eerst klaar is, staat recht. Zo zie je perfect wie het snelst klaar was met het I spy spelletje.
Dan moet er natuurlijk worden gecontroleerd of de eerste ook juist heeft geteld. Als dat niet zo is, dan is die speler zijn eerste plaatsje uiteraard kwijt!

I spy spelletje – de downloads

Jullie mogen dit I spy spelletjes gratis gebruiken, het valt onder de creative commons licentie. Dat wil zeggen dat je het mag gebruiken en zelfs herwerken, maar dat alles wat je maakt ook weer ter beschikking moet worden gesteld voor anderen om te gebruiken.

I spy spelletje

Gratis dowload – spelletje I spy zoekblad – ijsjeseditie

Ik zoek en vond ijsjes

Ik heb ook al een iets gezondere printable gemaakt met heel eenvoudige fruitpuzzels! En als de zomer voorbij is kan je aan de slag met de herfstbingo.

Of wil je graag een cactus samen laten stellen? Kijk dan bij de cactus printable.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

2 Replies to “I spy spelletje – de ijsjes-editie – gratis printable”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.