Gezonde snoepketting: de uitdaging!

Gezonde snoepketting: de uitdaging!

gezonde snoepketting maken - de selectie

 

Een aantal weken geleden kreeg ik zomaar een uitdaging onder mijn neus geschoven via facebook… Volgens Frederique van SRSCK zou ik een handige mama zijn die vast een betere gezonde snoepketting in elkaar zou krijgen… En ze eindigde haar artikel letterlijk met: “Ik daag dan ook Kreanimo uit!”.
Tja, daar kan ik dan geen neen tegen zeggen en ik ging op zoek naar mogelijke gezonde ‘snoepjes’ om aan de ketting te hangen.

De selectie

Gevriesdroogde appels, peren, ananas en aardbei werden aangevuld met cachew noten en biologische rozijntjes.
Het moet zo duur niet zijn als je misschien zou denken, want in de Action verkopen ze kleine zakjes gevriesdroogd fruit.
Ik haalde dun, doorzichtig lint om kettingen te knutselen bij de Wibra en ik begon met het rijgen van de gekozen ‘snoepjes’.
Alles ging super goed, behalve de cachew noten, die braken telkens in twee door de naald… die bleven dus na tien gefrustreerde pogingen netjes in het kommetje zitten!

Het resultaat

20160623_195037-1

Ik zou de volgende keer de grote stukken appel en peer wat kleiner snijden.  De kleurverschillen waren wel oké!
Dit is een optie om als gezonde traktatie mee te geven naar school! 🙂

Abracadabra – weg gezonde snoepketting!

Ik had de ketting nog op de kast liggen in een blikken doos.  De oudste dochter kwam er langs gewandeld toen net opgestaan was.  “Hé wat is dit?”
“Dat is een gezonde snoepketting”
Ze deed hem om en begon eraan te knabbelen.  Nog geen tien minuten later was de snoepketting verdwenen en had ze niet echt een ontbijt meer nodig!
De zoon was wel wat verontwaardigd!  Hij had niet eens kunnen proeven!

Dus één zomervakantie activiteit weet ik al: gezonde snoepkettingen maken! 🙂

Ben ik geslaagd, Frederique?

Als het dan toch een uitdaging is geworden… dan daag ik Saartje van Hoopjes en Lori van Mama’s jungle uit om ook een gezonde snoepketting te maken, omdat ik denk dat bij hen verrassende resultaten zouden kunnen verschijnen!  Zelf iemand uitdagen is niet verplicht, maar ik ben wel benieuwd wat jullie ervan maken! 🙂

cropped-verfspat-1.jpg

13 Replies to “Gezonde snoepketting: de uitdaging!”

  1. Leuk idee! Met mijn geheugen als een zeef, mag je er me regelmatig eens aan herinneren… Vooral als je ziet verschijnen dat ik de tijd moeilijk om krijg in de vakantie 🙂

  2. Superleuk idee! Mijn zoon is alleen erg kieskeurig, volgens mij gaat hij zoiets weer net niet lekker vinden en dat vind ik erg jammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.