Onze favoriete plekjes in Duitsland

Onze favoriete plekjes in Duitsland

De voorbije jaren zijn wij toch al een aantal keer in Duitsland geweest. Zowel voor daguitstapjes als voor langere periodes een tijdje ertussenuit! Misschien heeft Duitsland niet meteen het zomerse zonnige karakter van pakweg Kroatië of Spanje, het heeft zoveel charme en zoveel rust! Dat is toch echt wel wat waard! Vandaag deel in onze favoriete plekjes in Duitsland.

Favoriete plekje 1: Keulen

‘Heb je het in Keulen horen donderen?’ was wel één van de favoriete uitspraken van mijn mama vroeger! Maar mijn allereerste bezoek aan Keulen is al héél lang geleden. Ik studeerde kunst en één van de allereerste musea voor moderne kunst die ik ooit aan de binnenzijde zag, was Museum Ludwig. Ik was echt danig onder de indruk van dat museum. Velen jaren later kwam ik er nog eens terug met mijn eigen klasje. En het blijft een super mooi museum om te doen!

Maar Keulen is natuurlijk zoveel meer dan enkel het museum Ludwig. De indrukwekkende dom en de stadskern zijn ook zeker de moeite. En rond de kerstperiode is de kerstmarkt ook enorm in trek bij de toeristen.

Keulen is vanuit België, en zeker van bij ons in Limburg, goed te doen met de auto! Denk er wel aan dat je dan een Duitse milieusticker nodig hebt om de stad binnen te rijden! Om stress te voorkomen, koop je die best op voorhand! Niet zo vervelend om er ginder tijd mee te verliezen, zeker met kinderen in de auto! Je kan deze milieusticker kopen via deze Belgische site.  

Favoriete plekje 2: Sonnenberg

Wij zijn normaal gezien geen mensen die twee keer op dezelfde plek op vakantie gaan. Zowel mijn man, mijn kinderen en ik vinden het belangrijk om veel plekken te ontdekken en te zien.
Toch is er één plaats in Duitsland waar we allemaal wel terug naartoe kunnen gaan en die ligt in de Moezelstreek.
Het is er zo mooi en zo rustig! We komen er echt allemaal helemaal tot rust! Héérlijk! Ik zou héél graag eens in een ander seizoen naar daar gaan. We zijn er telkens in de herfst geweest en het is prachtig als je het dal zo in die mooie warme kleuren ziet. Maar ik denk echt dat deze streek me in elk seizoen zou kunnen beroeren.
En mama’s, er is wijn! 😉 

sonnenberg - favoriete plekjes in Duitsland

Favoriete plekje 3: Trier

Als we dan daar in Sonnenberg aan de Moezel zijn, dan bezoeken we ook elke keer Trier. Ook daar kan je héérlijk shoppen. Maar Trier biedt uiteraard ook geschiedenis. De Romeinse tijd is er nog alom aanwezig. We durven daar echt de toerist uit te hangen en met dat toeristentreintje rond te rijden! Hahahahaha!
Trier

Favoriete plekje 4: Sauerland

Als jong verliefd koppeltje zijn mijn man en ik ook nog jaren geleden in Sauerland geweest. Geen idee of dat in mijn favorietenlijstje is beland door de rozenblaadjes op het bed of door andere leuke herinneringen. De natuur was er prachtig en we hebben er een bosbelevenissen pad gedaan waarvan ik toen zei dat we er ‘later met onze kinderen’ nog eens terug naartoe zouden moeten komen!

Favoriete plekje 5: Aken

Aken is echt echt helemaal niet zo ver van mij ons in Limburg! Een vriendin van mij gaat er regelmatig heen. Al was het maar om daar inkopen te doen, want een heel aantal zaken zijn daar echt goedkoper. Ze bracht bijvoorbeeld de adventskalender in november mee voor bijna 10 euro minder dan dat hij hier kostte.
Ook de kerstmarkt in Aken is een event waar vele Limburgers elk jaar even naartoe trekken!

Duitsland, er valt vast nog héél veel te ontdekken!

Duitsland klinkt misschien niet zo fancy als pakweg de Canarische eilanden, maar er valt heel wat te beleven. Er is prachtige natuur en rust, maar ook veel cultuur en leuke dingen om te doen met de kinderen. 
En Duitsland is groot, dus we hebben vast nog super veel om te ontdekken in dat land. 

Je kan er ‘snel’ zijn als je zoals ons, zo dicht bij de grens woont, maar je kan ook een heel stuk moeten rijden vooraleer je op je bestemming bent. Het leuke is wel dat je vaak goed door kan rijden op de autosnelweg! 😉 

Gaan jullie ook wel eens naar Duitsland? En welke plaats moeten we volgens jou nog moeten bezoeken om ons favoriete plekjes lijstje aan te vullen? Ik hoor het graag!

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

 

4 Replies to “Onze favoriete plekjes in Duitsland”

  1. Duitsland is ook een van mijn favoriete vakantielanden. Wij zijn eens in Thuringen geweest. Het is daar ook heel rustig, leuke stadjes en nog ongerept. Leipzig hebben wij toen bezocht, een hele mooie stad.

  2. Hoi Ilse, helemaal mee eens dat Duitsland een prachtig vakantieland is! De Moezelstreek is inderdaad heel mooi. Ik vind Rügen ook schitterend, en de Sächsische Schweiz. En natuurlijk mijn woonplaats Hamburg. (En nog veel meer plaatsen in Noord-Duitsland, ik kan eigenlijk best lang doorgaan ;))

    1. In Hamburg hebben we eens een nachtje doorgebracht op doorreis. Ook een héél mooie stad inderdaad. Misschien moet ik daar ook maar eens wat tijd voor uittrekken om daar wat beter kennis mee te gaan maken!

      🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.