schaamrood op mijn wangen bij de zwemles

schaamrood op mijn wangen bij de zwemles

Zondag = zwemdag.

Warre volgt sinds september zwemles op zondag.
Papa gaat elke zondag met hem naar het zwembad, maar deze zondag was er natuurlijk geen papa om mee te gaan, dus mama haar beurt.

Papa had met Warre afgesproken dat hij alles ging uitleggen aan mij, want mama wist niet hoe het werkte:

wachten tot het zwembad open gaat – kaartje laten stempelen – helpen omkleden (vooral kleding terug goed trekken, zodat hij het zelf makkelijker aan kan doen achteraf) – ik moet centjes aan de juf geven (we betalen per les), je moet je broek oprollen, want je moet door een klein zwembad –

Warre vertelde al erg veel, maar vergat één klein detail te vermelden of hij heeft het gewoon niet geweten.

“Hier mama, wij moeten in kleedkamer drie!”
Hij stormde de kleedkamer binnen en ik erachter aan … om dan te zien dat het de mannenkleedkamer was.  Niet alleen de kinderen, ook de mannen waren hun zwembroekjes aan het aandoen!
Ik keek naar beneden, handdoeken werden omgeslagen.
Ik voelde het schaamrood op mijn wangen komen…

De zwemjuf vertelde me achteraf dat de mama’s in kleedkamer vier gaan met de kinderen en de papa’s in kleedkamer drie.
Dat overkomt me dus niet meer.

Op mijn twaalf dagen zonder man, heb ik dan toch wat mannelijk naakt mogen aanschouwen (of het ook schoon was, ga ik even in het midden laten) 😉

Mijn man lag uiteraard dubbel van het lachen!  Ik  zei hem dat hij me wel eens had mogen vertellen over het verschil tussen kleedkamer drie en  vier…
Ik zei lachend dat ik nu toch wat ‘mannelijk schoon’ had kunnen bewonderen als ‘alleenstaande mama’.

schaamrood
Foto van English help online, maar ik vond hem zo goed passen…


8 Replies to “schaamrood op mijn wangen bij de zwemles”

  1. Warre snapte de commotie helemaal niet. Hij moest zich omkleden en dat doet hij normaal in kleedkamer drie – punt. Dat we om af te drogen toch maar ergens anders gegaan zijn was voor hem ok, maar hij begreep echt niet waarom al dat gedoe nodig was.

   Toen ik buiten liep hoorde ik wel gegniffel en wat reacties van mannen onder elkaar 😉
   Maar ze hebben me er in ieder geval niet over aangesproken, ik denk dat het duidelijk was dat het een vergissing was. 😉

 1. Haha, dit komt nog steeds voor kan ik vertellen. Afgelopen week was ik met mijn zoontje (1) wezen peuterzwemmen. Eenmaal terug in de mannenkleedkamer eerst zoonlief aangekleed. Vervolgens trek ik mijn spullen uit om af te drogen en precies op dat moment komen er twee moeders vrolijk de kleedruimte in gewandeld. Die gingen op de bankjes zitten praten met elkaar. Denk wachten tot de rest klaar was oid. Ik heb bij vertrek nog excuses aangeboden, maar was verder geen probleem zeiden ze. Ze waren wel wat gewend. Nadat ik weg was, hoorde ik ze nog hard lachen haha.

  Maar goed, overmorgen mag ik dus weer op pad met de peuter, maar wat ik me nu afvraag: kan ik gewoon gebruik blijven maken van de grote (heren) kleedkamer of moet ik me in een mini-hokje gaan wurmen? Wordt het door vrouwen als iets storends ervaren of is dat gewoon het risico van onze kleedkamer binnenlopen? 🙂

   1. Hey!
    Dat klopt helemaal 2 grote. 1 voor de heren en 1 voor de dames. En ook nog een rij kleine 1persoonshokjes voor iedereen.

    Belangrijkste voor mij is dat mensen / vrouwen zich niet aan mij storen. Voor mijzelf maakt het niet uit of ze wel of niet aanwezig zijn. En ze mogen kijken waar ze willen, maar ik wil geen me-too-achtig gedoe. Alles ligt tegenwoordig zo gevoelig. Dan ga ik liever in een te krap hokje haha.

    Maar goed, ik ga morgen gewoon weer zwemmen. Mochten er nog moeders zijn, wens ik ze veel kijkplezier. Wegkijken kunnen ze zelf bepalen lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.