Een weekendje weg – een Engel op bezoek!

Een weekendje weg – een Engel op bezoek!

Hoeveel ouders zouden er wel niet zijn die ’s avonds verhaaltjes vertellen aan hun kinderen? Hier in huis is het vooral verhaaltjes voorlezen, niet zo zeer zelf verhaaltjes verzinnen om te vertellen. Bart van der Linden vertelde echter echt zelfverzonnen verhaaltjes aan zijn kinderen voordat ze naar dromenland gingen. Vandaag zijn die verhalen een heus eerste boekje geworden met de titel een weekendje weg!

Een weekendje weg

Het uitzicht van het boekje

Op de cover van het kleine boekje staat een super schattig engeltje afgebeeld. Het formaat is goed gekozen, want het boek ‘Een weekendje weg’ is speciaal geschreven voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Voor de kleinere kinderen is het een voorleesboek, maar de oudere kunnen het prima zelf lezen. De hoofdstukken zijn kort, de zinnetjes duidelijk! Het boekje is niet te dik. Ik hou er niet van als je een boek amper kan vasthouden. En dat lijkt me voor kinderen ook niet praktisch!

Het verhaal

Als je altijd in de hemel moet zitten, dan wordt dat voor een nieuwsgierig klein engeltje met de naam Fabiola toch wel wat saai! Ze trekt haar stoute schoentjes aan en kan daardoor een weekendje weg naar de aarde!
Daar sluit ze vriendschap met twee kinderen en hun ouders. Ze beleven super fijne avonturen samen!

Fantasie

Ik vond het een héél fijn boekje om te lezen! Verhalen waar fantasie centraal in staan vind ik sowieso altijd zelf fijn om te lezen! Het is zo belangrijk om net in boeken een stuk creativiteit naar boven te laten komen. Bart laat duidelijk zijn fantasie de vrije loop. Natuurlijk komen er gekke situaties uit voort als een engeltje naar de aarde komt. Zeker ook omdat het engeltje zelf helemaal niet zo goed weet welke impact ze heeft op aarde. Engelen magie brengt problemen, maar lost ook heel wat op! Het boekje bevat spanning en humor! Mijn kinderen hebben er van genoten in ieder geval!

een weekendje weg

Droom die werkelijkheid wordt

Het lijkt me zo bijzonder, wat Bart heeft gedaan! Je vertelt met veel fantasie verhaaltjes voor je kinderen en dan worden die verhaaltjes samen gewoon een boek dat wordt uitgegeven! Geweldig gevoel moet dat zijn!
Toen ik hoorde over het boekje en het verhaal erachter was ik erg nieuwsgierig geworden! Ik ben dan ook erg blij dat Bart me het vertrouwen gaf om zijn boekje (voor) te lezen (aan mijn kinderen) en mijn mening erover te geven!

Ook een weekendje weg?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je Bart steunen? Het boekje is via Bol te koop voor een mooi prijsje!

Liefs Ilse

 

3 Replies to “Een weekendje weg – een Engel op bezoek!”

  1. Leuk dat je kwam bij ons bezoeken. Boek lezen is zeker leuk voor de kinderen. Deze boek is wel bijzonder om te zien. Kinderen heeft ieder geval genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.