3D foto met realistische diepte? Dat is Floop!

3D foto met realistische diepte? Dat is Floop!

Als je ergens op vakantie bent en je geniet van een prachtig plekje, dan zou je het uitzicht en het gevoel zo mee naar huis willen nemen in je koffer. Het gevoel en het zicht zal echter nooit hetzelfde zijn, ook niet met de mooiste foto. Maar wat als je een 3D foto met realistische diepte zou hebben? Zou het dan niet nét een beetje meer voelen als tijdens dat magische moment?

3D foto met realistische diepte.

Floop photography heeft dit 3D effect in foto’s voor elkaar. Deze jonge start-up heeft een algoritme ontwikkelt om foto’s 3D te laten printen met realistische diepte. Ze zijn zelf super enthousiast over hun product en hopen dat een foto ‘Floopen’ een nieuw werkwoord zal worden! Ze kunnen echt met elke foto aan de slag om hem in 3D te printen. Het resultaat zal altijd een foto zijn die tot leven lijkt te komen. Bij een Floop foto is er veel meer te ontdekken voor onze hersenen. Je wordt telkens terug naar het moment gezogen. Het is echt heel bijzonder om zo’n foto voor je neus te hebben.

Het verhaal achter onze foto die in 3D werd omgezet

Macau 2017

In de zomer van 2017 gingen wij met ons gezin op groot avontuur in Macau, het Las Vegas van China. Mijn man werkte er toen met zijn bedrijf in het theater van het MGM casino daar en wij mochten mee omdat het zomervakantie was. In de weekends probeerden we uiteraard zoveel mogelijk de toerist uit te hangen. Macau is echt overladen met neon en lichtjes, net zoals Las Vegas. Maar de mensen van het hotel wisten ons toch een paar andere, rustige pareltjes aan te wijzen.

De uitstap van de foto maakten we met zijn vijven op een van de warmste dagen die ik er heb meegemaakt: Gevoelstemperatuur 47°C en vochtig als wat. Maar bij deze wandeltocht ontdekten we hoe Macau moet geweest zijn voor al die glamour en glitter er kwam. Prachtige tropische planten, vlinders en bomen. Helblauwe meren en prachtige rotsen. Wauw. Aan de ene kant van de berg zag je niets van al het gewoel aan de andere kant. Het was echt een moment om te onthouden.

Tijdens een rustmoment maakte we deze foto op de berg van onze die kinderen, in het oerwoud met zicht op een prachtig blauw/groen meer. Ze stonden alle drie te glunderen omdat ze die moeilijke tocht helemaal zelf hadden gestapt.

 

Als er één moment is dat ik zo terug zou willen herbeleven met het uitzicht dat ik daar had, dan is het dit moment! Hoe zalig ver weg in de diepte de bossen konden we kijken! Hoe prachtig was de kleur van het water? En hoe trots waren hun gezichtjes! Ons grote avontuur in China had nog steeds geen album of foto die werd afgedrukt. Dus een 3D foto met realistische diepte van dit plaatje, dat zag ik wel zitten.

Wat we ervan vonden

Toen de Floop foto aankwam heb ik er echt heel goed naar moeten kijken. Het is echt bijzonder om de diepte te zien en telkens weer iets anders te ontdekken door je standpunt wat te veranderen.

De kinderen vonden het geweldig om de foto te bestuderen. Ik wil er graag een kadertje rond laten maken (zonder glas, want dat kan het 3D effect verknoeien) en dan gaat hij bij onze ‘Memory Wall’ komen te hangen.

Dichter tot bij echt op die berg gaan staan om het moment te kunnen herbeleven, zal het niet meer komen!

Helaas kan ik niet op een foto vastleggen hoe de Floop ‘echt’ is! Maar als jij een moment hebt waar je een mooie herinnering aan hebt en waar je een foto van hebt, dan is het zeker de moeite om hem te laten Floopen.

Dat lijkt wel wat ‘plastic’ op die foto?

De lensjes op de foto zijn gemaakt van ecopet. Onnodig extra plastic aan de wereld toevoegen, zagen ze bij Floop photography niet zitten en daar kunnen wij ook alleen maar blij mee zijn.

Kan je elke foto Floopen?

De foto’s met diepte zijn het allermooiste om te laten Floopen. Denk dus bij een doorkijk, een landschap,… Want wat plat is, zal natuurlijk plat blijven. Als je twijfelt of je foto een ideale match is op te laten printen in 3D, kan je altijd contact opnemen met het bedrijf. Ze zullen je eerlijk antwoorden of je foto een leuk resultaat zal geven of niet.

Net dat beetje meer.

Op de website van Floop Photography kan je meer informatie vinden. Om je al een beetje meer een gevoel te geven hoe dat 3D eruit ziet, plaats ik hier ook even een filmpje van een 3D Floop.
Dat helpt al om het beter te kunnen inschatten! 😉

Pinnen voor later:

3D print van een foto

 

Zou jij ook een foto willen laten Floopen? En welke foto zou het dan zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.