Waarom je zoon helpen zijn paspoort te tekenen een stom idee is.

Waarom je zoon helpen zijn paspoort te tekenen een stom idee is.

Vandaag was de dag dat ik met ons zoontje terug zou gaan voor zijn paspoort.  Hij was namelijk al zes en dus mocht ik de aanvraag niet meer zelf ondertekenen.  Hij zit in het eerste leerjaar en hij kan dus zelf schrijven.  Vanaf dat moment moeten de kinderen zelf hun naam schrijven op de aanvraag van het paspoort. Op donderdag is het gemeentehuis hier in het dorp al open om 16 uur en blijven ze open tot 20 uur om de mensen die werken de gelegenheid te geven om van alles te regelen buiten de werkdag.  Ik dropte de meisjes even bij mijn ouders, want ik wilde hem rust geven.  Het is best spannend als je jouw naam als zesjarige op een paspoort moet schrijven op een digitaal toestelletje met een pennetje dat ‘niet echt’ schrijft, hoor!

paspoort

Een nummertje trekken

We trokken een nummertje en gingen in de zeteltjes zitten! Meneer had uiteraard in de zandbak gespeeld, dus liet een spoor van zand achter op de mooie geel gekleurde zeteltjes.  Ik legde hem het systeem van de nummertjes uit.  “Ons nummertje (61) verschijnt daar op dat bord en dan komt er een ander nummertje achter te staan en dat nummertje komt overeen met het loket waar wij moeten zijn voor jouw paspoort! “

Aan de beurt voor het paspoort

“Dag jongeman, wat kom jij doen?”
“Ik kom mijn naam schrijven voor mijn paspoort om naar Macau te gaan.  Dat ligt in China in een baai.  Mijn papa is daar.  En mama mag al niet meer haar naam schrijven, want ik kan dat al zelf! ”
Voilà – duidelijk, lijkt mij! 😉

Het aanmaken van het paspoort dossier

Het fotootje ging onder de scanner en onze zoon nam plaats aan het toestel om op te tekenen. Maar er ging iets mis.  De mevrouw achter het loket riep haar collega erbij. Het toestel gaf een vreemde afbeelding, maar in ieder geval geen lijntje om je naam te schrijven.  Na wat geklik hier en daar moest ons zoontje verhuizen naar de andere stoel.  Daar stond een ander toestelletje om digitaal je handtekening te zetten.
“Doet die het wel mevrouw, kan u eens proberen?”
Ik neem dus ons zoontje zijn hand vast en schrijf met hem de W, de eerste letter van zijn naam!
“Neeeeeeee, zo schrijf ik geen ‘w’!”
Ik nam mijn hand weg en zei: “Het werkt.  Schrijf maar verder hoor!”

Ik kijk echter op het schermpje en wat zie ik? Hij heeft hetgeen we samen hadden geschreven doorstreept op het digitale schermpje! Ah ja, want dat was ‘fout’.  Zo schrijven zij helemaal geen W!
Ow now!
“Euhm, mevrouw, ik denk dat het opnieuw zal moeten, want hij heeft zijn naam doorgestreept op het schermpje.”

Dat gaf nog wel even een probleempje, want blijkbaar komt dat niet zo vaak voor dat mensen hun naam doorstrepen! Hoe zou dat toch komen?!

Dus moest alles terug opnieuw geklikt en gedaan en mocht hij nog een keer proberen.  Heel netjes en helemaal op zijn manier schreef meneer zijn naam in het vakje!

“Want zo schrijf je een w, mama!”

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

22 Replies to “Waarom je zoon helpen zijn paspoort te tekenen een stom idee is.”

  1. Haha geweldig! Bemoei je er niet mee mama. Vorig jaar kreeg mijn dochter van toen 5 ook een paspoort. Met grote koeienletters staat haar naam …zelf geschreven ..

  2. Hahahaha heerlijk! Ik ging toevallig vandaag de ID kaart voor dochterlief (2,5) ophalen. Nou mevrouw wijsneus zei meteen. Pasje Leia, mij geven, niet voor mama. Nou wijsneus, laat mama die maar bewaren want de laatste keer dat zij onze ID kaarten in handen had zijn ze een half jaar zoek geweest haha!

  3. Leuk beschreven! Gelukkig is het uiteindelijk toch goed gekomen haha. Wel jong al trouwens dat ze al hun eigen paspoort moeten tekenen vanaf hun 6e.

    1. Dat is hij altijd al geweest! Soms een beetje te! Ik heb hem ooit op de bank in de woonkamer gevonden omdat zijn bed vol zat van braaksel. Hij komt me dan niet wakker maken, maar trekt zijn plan… Hoe vaak ik al heb gezegd dat hij me gewoon wakker mag maken?! En nee, ik ben dan echt niet ‘boos’…

  4. Heerlijk! Mijn dochter mocht het vorige week ook voor het eerst zelf doen. Haar naam eindigt op een A en die schrijft ze nog steeds prachtig als een Q. Ach ja, het is leesbaar. 🙂
    In haar vorige paspoort zat nog een babyfoto, dus ze is nu helemaal trots dat ze in haar paspoort nu gewoon haar op haar hoofd heeft, en een keurige handtekening.
    Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Hoe je voor minder dan € 3 een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel zet!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.