Wat valt er te beleven in Duinrell en Tikibad op daguitstap?

Wat valt er te beleven in Duinrell en Tikibad op daguitstap?

Duinrell en Tikibad, ik had er al vaker over gehoord en gelezen, maar we waren er nog nooit geweest. Op een zaterdag in oktober hebben we daar verandering in gebracht en trokken we vanuit het Noorden van Belgisch Limburg naar Wassenaar. Wat valt er te beleven in Duinrell en Tikibad op daguitstap? Is het de moeite waard? Wat zijn de pluspunten en zijn er ook minpunten? We vertellen het jullie graag.

Duinrell

Wat is Duinrell?

Duinrell is een attractiepark in Wassenaar. In dit attractiepark ligt er ook een subtropisch zwembad dat Tikibad heet. Duinrell heeft ook een camping waar je bungalows – euhm sorry, Duingalows of lodgetenten kan huren. De laatste jaren is er flink wat geïnvesteerd op het attractiepark. Zo kreeg het Tikibad ook een buitengedeelte, werd het La Place restaurant vernieuwd en kwamen er  nieuwe lodgetenten. Je kan dus makkelijk een dagje Duinrell en Tikibad doen, maar een weekendje of langer gaan relaxen kan dus ook.

Welke attracties kan je er vinden?

Duinrel heeft echt wel voor elk wat wils. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een treintje, speeltuinen en een ballenbad. De mono-rail vonden onze kinderen ook héél erg leuk, net zoals de zweefmolen en het reuzenrad. Je kan er met bootjes roeien, op trampolines springen en schaduwen toveren in het schaduwhuis. Er zijn bumperbootjes,…
Je kan ook langs de sprookjes in wonderland gaan wandelen.
Zoals je ziet is er echt wel van alles en nog wat te beleven.
Op het moment dat wij er waren, was het ook dino-maand. Grote bewegende dinosaurussen werden overal in het park gezet om te bewonderen. Ze zorgden zeker voor animo!

bumperbootjes in duinrell  Duinrell en tikibad - reuzenrad monorail in Duinrell

Voor de echte attractiepark liefhebbers, die gaan voor het kriebelende buik gevoel is er ook zeker wat te doen. De Dragonfly, The Falcon en de Splash om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar ook de Mad Mill, die trouwens een heel mooie styling heeft, leek ons geweldig als je fan bent van dat soort attracties. Mijn man doet die dingen erg graag, maar de kinderen zijn nog iets te klein en we wilden ook héél graag het Tikibad nog gaan verkennen.

We hebben zeker niet alle attracties kunnen doen.

Tikibad

Het grote zwembad met 21 glijbanen heeft ons héél erg kunnen bekoren. Er is gewoon echt veel te doen in het Tikibad en het water was er overal zeker voldoende warm. Onze oudste dochter heeft al in menig zwembad met blauwe lippen gezeten, dat was hier niet het geval.

Playa voor de kleintjes

Er is een grote speelplaats voor de kleintjes die Playa heet. Deze is echt bijzonder mooi ingericht. Je hebt als ouder altijd zicht op waar jouw kindje zich bevindt. Je kan ze zien als ze op de trap lopen, als ze in de wachtrij staan en als ze vertrekken voor hun avontuur op de glijbaan. Dan zie je ze weer verschijnen uit één van de vier glijbanen, die uitkomen in een zeer ondiep stuk! Ideaal dus als ouder om je kleintjes wat los te laten en te laten verkennen.

playa in Tikibad

Rekening gehouden met de ouders.

Het peuterbad heeft langs de zijkant een volledige zitbank voor ouders. Op die manier blijft het bad dus ook écht vrij voor de kinderen om te spelen en zit het niet vol ouders! 😉
Dat bad is trouwens nog warmer dan de 31,8 graden van de andere baden in Tikibad.

Peuterbad in Tikibad

Voldoende redders en het veilige gevoel

De redders zijn erg oplettend en met velen aanwezig. Dat vond ik echt een aangenaam gevoel. Kinderen die net 1 m 20 waren kregen een opvallend polsbandje, zodat de redders goed konden zien of ze al dan niet in een glijbaan mochten. De toezichters kwamen ook vragen of je een diploma had als dat vereist was en ze waren ook echt aanwezig! Ik vind dat enorm belangrijk in een zwembad.

Lees ook: sweakers zwemsokken voor meer veiligheid in het zwembad.

Het toppunt voor de kinderen (en papa)

De topper van de glijbanen was volgens de kinderen de Cycloon. Deze gaat hard! (60 km. per uur) en je wordt dolgedraaid door een trechter in het water gedropt.
Ze vonden het geweldig!

Bekijk gerust alle andere glijbanen van Tikibad hier!

Prijzen voor een dagje Duinrell en Tikibad

Je kan ervoor kiezen om Duinrell te bezoeken zonder Tikibad, dat is een stukje goedkoper. Maar Tikibad is zo leuk dat we echt aanraden van wel naar daar te gaan!
Je kan onbeperkt Tikibad kiezen (de duurste formule) of je tijd in het bad beperken, dan is het een stukje goedkoper. De juiste ticket formules vind je hier.

Een dagje Duinrell voor vijf personen met onbeperkt Tikibad kost ongeveer rond de €150.
Er zijn heel leuke picknick plaatsjes of je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld te eten bij de eet standjes of het vernieuwde La Place. Daar hadden ze broodjes en smoothies, fruit,… dus er is zeker ook iets gezonds te vinden voor de liefhebbers. Zoals in elk attractiepark is eten daar niet echt goedkoop, maar wij vinden dat er dat ook bij hoort.
We hebben ongeveer € 60 opgemaakt aan eten, drinken en snoepjes.

Lazy river in Tikibad

Onze mening over Duinrell en Tikibad

Duinrell is een gezellig attractiepark dat voor ons een beetje een kermis gevoel had. Het is niet super groot en toch valt er echt veel te beleven voor jong en oud. Het had iets gezellig. Je ziet dat het park al een tijdje meegaat, maar dat er de laatste jaren serieus in geïnvesteerd is.
Tikibad was voor ons echt geweldig. Er valt zoveel te beleven in dit zwembad. Je voelt als ouder ook echt dat er rekening met je werd gehouden bij de constructie en de redders geven een fijn gevoel van veiligheid.
Er zijn ook heel wat winkeltjes en betalende games area’s in Duinrell. Voor de liefhebbers is dat dus een extraatje. Hou er wel rekening mee bij het bepalen van je budget als je naar daar trekt. 😉

Voor ons persoonlijk was er één minpuntje. Wij rijden namelijk met een elektrische wagen en er was geen laadpaal waar we konden laden volgens de verkeersbrigadier op de parking. (Ik schrijf oktober 2019). Aangezien wij best ver moesten rijden, zijn we dus op de terugweg naar een snel-laadpunt moeten rijden om thuis te geraken. Kinderen zijn echter moe na een dagje attractiepark en dat was er dan net iets te veel aan. We willen trouwens niet zeggen dat dit gratis moet, maar we denken wel dat er steeds meer elektrische wagens gaan komen en dat het fijn is voor mensen die van wat verder komen, dat ze betalend kunnen laden. Maar dit is natuurlijk iets wat echt voor ons persoonlijk is en wie weet staat het wel in de plannen van aanpassingen van Duinrell in de nabije toekomst!

Bedankt Duinrell en Tikibad voor de uitnodiging.
We hebben een fijne familiedag gehad!

 

 

13 Replies to “Wat valt er te beleven in Duinrell en Tikibad op daguitstap?”

  1. Ik ben wel in Duinrell geweest, maar nog nooit in het Tikibad. Het zwembad er wel heel gaaf uit. Dat er deze maand dino’s zijn, dat zou onze jongste heel leuk vinden. Goed punt van jou van de laadpaal. Je zou toch denken dat dit ondertussen overal wel geïntegreerd is.

  2. wij zijn daar toen de meiden klein waren en ik als jong meisje zovaak geweest en op de camping gestaan, dat het ons niet echt meer trekt maar voor mensen die er nog niet zijn geweest is het echt een leuke dag uit

  3. Ben er 2 keer geweest als kleintje en toen ik een jaar of 19 was. Besloten nooit meer te gaan toen ik hoorde dat ze twee 14 jarige meisjes in hun badkleding met de trein naar huis gestuurd hebben omdat hun kluisjes leeggehaald was.

    1. Say What?
      Wij hadden nu iets voor met een jasje en daar hebben ze héél correct en vriendelijk op gereageerd.
      Maar dat is wel echt een ‘not done’ zeg. Is dat al lang geleden?

  4. Dit is het meest bezochte park ooit. Vanaf jongs af aan gingen we lekker naar Duinrell. Nu ben ik 2 jaar niet meer geweest. Ik heb weer zin.

  5. Het is voor ons redelijk dichtbij dus we gaan graag naar Duinrell. De dino’s zijn we niet geweest, maar leek me echt iets voor de beste vriend van onze oudste kleuter!

    Wel balen van de laadpaal. Kan eigenlijk niet meer tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.