Wat ik leerde van 40 dagen bloggen 2018.

Wat ik leerde van 40 dagen bloggen 2018.

Ik deed dit jaar mee aan 40 dagen bloggen 2018 en vandaag vertel ik wat goed liep en wat minder en wat ik ervan heb geleerd. Vorig jaar deed ik ook al een keer mee en toen had ik 45 dagen geblogd. De 40 dagen tijd is namelijk 40 dagen + 6 zondagen en die mogen als skipdag worden ingezet. Ik probeerde deze skipdagen niet te gebruiken en dat is met dit jaar helemaal gelukt! Ongelofelijk, maar waar, ik blogde 46 dagen achter elkaar.

Waarom wilde ik 40 dagen bloggen 2018 tot een goed einde brengen?

Elke dag bloggen is niet gemakkelijk. Toch zijn er verschillende bloggers die ik volg die dat wel gewoon doen. Er zijn er zelfs die consequent twee artikelen plaatsen die zelfs dan nog de moeite waard zijn om te lezen. Ik heb altijd wat moeite met plannen en vooruit werken voor mijn blog. Toch weet ik en lees ik dat het heel veel doet als je echt vooruit werkt en beter gaat plannen! Dus mijn doel was 46 dagen bloggen en gewoon echt een routine erin krijgen en dus ook vooruit werken! Ik was zeker niet alleen in deze uitdaging en dat deed ook goed!

40 dagen bloggen 2018 werd een succes

Want ik blogde inderdaad de 46 dagen die ik voor ogen had, maar wat nog belangrijker was, ik heb echt vooruit kunnen werken. Op een gegeven moment had ik zelfs gewoon 12 dagen ingepland staan. Ik moet zeggen dat het een hele verademing gaf. Niet dat bloggen ‘moet’! Het is nog steeds een hobby hè! Maar toch voelde het goed te weten dat er al zoveel vooruit gewerkt was. Op die manier kon ik al nadenken over nieuwe dingen, mijn concepten opschrijven en zo werd ook mijn ideeën lijstje en mijn conceptenlijst veel langer.

Samenwerkingen inplannen werd makkelijker

Ik kreeg weer een aantal nieuwe samenwerkingen aangeboden en die kon ik dan gewoon netjes in de planning schuiven en andere artikelen naar achter schuiven. Dat was echt super handig!

Mijn niche uitdiepen

Ik merkte ook dat artikelen binnen mijn ‘creatieve en kunstige’ niche vielen het opvallend beter deden dan de andere. Een artikel binnen die niche kreeg op de social media kananlen stadaard meer likes en reacties. Daar moet ik dus echt wel conclusies uit gaan trekken! 😉

Mijn studio

Ondertussen dat 40 dagen bloggen 2018 voort kabbelde, werd er ook hard gewerkt aan mijn blogstudio. Ik wil namelijk heel graag video’s met tutorials gaan opnemen en daar is al heel hard voor gewerkt. En omdat ik heb gemerkt dat de creatieve artikelen en de tekenlesjes het zo goed doen, kreeg ik er extra zin in om daarin te vliegen.

40 dagen bloggen 2018 is gedaan … en nu?

Ik weet nog niet goed in welk blogritme ik nu ga stappen.  Dagelijks bloggen ben ik nu wel een beetje gewoon en ik heb ook nog een aantal artikelen klaarstaan voor mijn lezers. Maar misschien moet ik de dingen die ik klaar heb staan gewoon over een langere tijd verspreiden. Neen, ik ben er nog niet helemaal uit! Maar in ieder geval weet ik wel dat dagelijks bloggen met een goed schema en vooruit werken wel kan.

Take care en tot morgen

Liefs Ilse

Wie van mijn bloggende collega’s werkt ook ver vooruit of bij wie lukt het plannen ook minder goed?
Lieve lezers, was het misschien een beetje te veel Kreanimo? Ik heb het zo niet ervaren, maar ik hoor het graag! 

10 Replies to “Wat ik leerde van 40 dagen bloggen 2018.”

 1. Sterk hoor, dat je het volgehouden hebt. Doen jullie dit elk jaar? Ik zou volgend jaar ook wel eens willen meedoen dan…alleen niet zeker of ik dan wel genoeg inspiratie zal hebben ?. Je knutselideeën zijn heel leuk, zeker in verder doen.
  Mie Kids onlangs geplaatst…Hoeveel ik van jullie houMy Profile

 2. Het is beduidend stiller nu de 40 dagen voorbij zijn. Ik plan vooruit werk in Evernote en soms wik het niet dan heb ik reserveblogs klaarstaan. Doe wat je wil maar consequent zijn werkt wel.

 3. Hallo Ilse
  Straf. Ik zou het niet kunnen. Plannen is inderdaad iets dat er bij mij niet van komt.
  Ook leuk dat je op deze manier goed je niche gevonden hebt.
  De creatieve posts associeer ik inderdaad ook vooral met deze blog.

  Succes nog!
  Nina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.