Washi tape kleurboeken van de Action – knutselen met tape voor mamachallenge 2017

Washi tape kleurboeken van de Action – knutselen met tape voor mamachallenge 2017

Zoals ik al vertelde heb ik me dit jaar ook weer opgegeven om mee te doen aan de mamachallenge 2017!  Meer dan 40 mama bloggers gaan aan de slag met 10 uitdagingen en proberen jullie met hun artikelen te inspireren!  Voor mij is het niet zo vanzelfsprekend, want ik zit op een hotelkamer in Macau voor vijf weken en mijn mogelijkheden zijn dus wel een beetje beperkt.  Ik heb geen knutselkamer tot mijn beschikking met bakken matriaal, zoals bij mij thuis… Het is dus roeien met de riemen de we hebben. Vandaag gebruik ik de washi tape kleurboeken die ik meebracht van België.

Action voor op reis

Voor we op reis gingen ben ik nog bij de Action binnen gegaan voor leuke knutsel spulletjes om mee te nemen.  Deze keer ook niet zo ecologisch, want de gedachte erachter was dat het dingen waren die ‘op en vol’ konden gemaakt worden en die dan gewoon hier kunnen blijven als we terug gaan vliegen. Of misschien juist wel ecologisch, want er moet minder gewicht in het vliegtuig! 😉

Wat ik zo bijvoorbeeld al kocht, waren de washi tape kleurboeken. Ik kocht er drie. Een roze prinses versie, een gele space versie en een groene boerderij versie van de washi tape kleurboeken.

Wat is dat nu washi tape?

Washi tape is een soort decoratieve plakband die in verschillende diktes bestaat. Je kan er van alles en nog wat mee versieren en het wordt veel gebruikt bij scrapbooking en dergelijke.
Het leuke is dat je washi tape ook gewoon terug kan verwijderen van hetgeen waar je het hebt opgeplakt.  Bij sommige ‘goedkopere’ rolletjes gaat het er echter net iets te snel vanaf bij bepaalde voorwerpen! 😉
(Ik probeerde onze nieuwe koffers voor herkenning te tapen, maar dat ging dus niet zo goed – de ondergrond bleek ook niet zo geweldig!) 😉

Het woord ‘washi’ is trouwens het Japans woord voor papier! Papier plakband dus – maar vergis je niet, het is niet hetzelfde als maskeer tape!

Als je de tape ergens vanaf haalt, dan beschadig je wel de ondergrond niet.  Het is dus zeker een dankbaar materiaal om mee te werken.

Fan van washi tape

Ik ben fan van washi tape!  Het is veelzijdig in gebruik en je kan op pinterest wel duizenden dingen vinden die je met deze decoratieve tape kan maken.

De kleurboeken met washi tape

De boekjes van de action hebben dus verschillende thema’s en ze bevatten vier rolletjes smalle washi tape om op de kleurplaten te gebruiken.  Op de achterste bladzijden van het boekje staan voorbeelden van waar je de stukjes gekleurde plakband kan plakken.

Waarom vind ik deze washi tape boekjes zo leuk?

washi tape kleurboeken

Uiteraard is dit een goede oefening voor de fijne motoriek. Niet alleen het plakken, maar ook het scheuren/knippen is een goede oefening. Het inschatten hoe lang een stukje plakband moet zijn is ook een goede manier om schattingen te leren maken.  En natuurlijk het feit dat de washi tape gewoon terug los kan als het mis gaat.  Met een kleintje van net drie is dat een groot pluspunt. 🙂

Naast het plakken is het boekje ook een gewoon kleurboek. Er zitten dan ook kleurtjes bij om de rest van de platen in te kleuren!

Andere knutselprojecten van mama bloggers:

Er zijn nog maar een paar mama’s die hun knutsel projecten al hebben geblogd voor de challenge.  Ik wil hen al even noemen! Op Batboy werden er super schattige lieveheersbeestjes stenen gemaakt. Lodi maakte happertjes en Merel ging knutselen met golfkarton. Breng hen zeker eens een bezoekje!

Voor nu ga ik jullie laten. Als ik zo meteen dit artikel online gooi, dan is het hier middag en bij jullie net 6 uur in de ochtend! Maak er dus een fijne dag van!

Take care en tot snel!

Ilse

 Loading InLinkz ...

 

 

19 Replies to “Washi tape kleurboeken van de Action – knutselen met tape voor mamachallenge 2017”

  1. haha zelf op reis kan er geknutseld worden. Volgens mij genieten jullie vol op! Super leuk om door de blogs en Instagram zo een beetje op de hoogte te blijven en bedankt voor het benoemen in het artikel!

  2. Leuk, leuk! Ik heb die dingen nog nooit ontdekt bij de action. Meteen even kijken van de week. Action is echt het knutselwalhalla.Leuke beschrijving van de challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.