Verhalen voor gevoelige kinderen +winactie

Verhalen voor gevoelige kinderen +winactie

Hoogsensitiviteit, sommigen zullen het een modewoord noemen, een nieuw label om te plakken. Maar wat ben ik, als mama van drie hooggevoelige kinderen, blij dat er handvatten komen om deze kinderen beter te begrijpen en om ze te helpen. Al  héél vroeg werd duidelijk dat ze bij ons in huis gevoelig waren, steevast kreeg (en krijg) ik mee op de oudercontacten van onze kinderen dat ze ‘toch wel héél gevoelig zijn’. De ene verstopt het beter (is dat beter?!) dan de andere hier in huis, maar ze zijn echt alle drie super gevoelig. Gemakkelijk is dat niet. Niet voor henzelf,  niet voor de leerkrachten en niet voor ons. Toen ik het boek met verhalen voor gevoelige kinderen in mijn handen kreeg, was ik echt benieuwd.

Verhalen voor gevoelige oortjes

Herkenbaar

Oh wat zijn de verhalen in het boek herkenbaar. Verschillende keren moest ik echt slikken. Want ja, zo is het voor hen, zo beleven zij dat. Ik zag op de gezichtjes ook echt dat ze begrepen wat de personages in het boek voelde en meemaakte. Er staan tien verhalen voor gevoelige kinderen in het boek. Elk verhaal heeft zijn eigen thema.

 • Bij jezelf blijven
 • Verdraagzaamheid
 • Zelfvertrouwen
 • Perfectionisme en hulp vragen
 • Scheiding, rouw, omgaan met nieuwe situaties
 • Pesten
 • Loslaten, omgaan met nieuwe situaties
 • Boosheid, jezelf laten zien, pesten
 • faalangst
 • dankbaarheid, dienstbaarheid, alleen voelen en ander zijn

Oplossingsgericht

De verhalen voor gevoelige kinderen zijn niet alleen heel herkenbaar, maar bieden ook oplossingen aan. De kabouter die last heeft van perfectiemieren leert van de rups hoe hij naar alles moet kijken om zijn perfectiemieren wandelen te sturen.
De roze ijsbeer, die anders is dan de rest, leert dat net het anders zijn haar kracht is en hoe ze er mee aan de slag kan gaan om anderen en zichzelf gelukkiger te maken.
Als het roodborstje beseft dat ze een fout heeft begaan, gaat ze die ook rechtzetten.
Elk verhaal is herkenbaar, maar heeft ook een mooie les.
Na elk verhaaltje zijn er vraagjes die je samen met de kinderen kan doen. Op die manier leer je de kinderen beter kennen.

Muziek

Er zijn heel mooie, bijpassende liedjes gemaakt bij een deel van de verhaaltjes. Je kan ze vinden op YouTube.
Als er in het boek een muzieknootje staat naast de titel, kan je er een bijpassend liedje vinden.

Een hulp bij uitdagingen

Dit boek is echt een topper. Ouders gaan heel gemakkelijk aan de inhoudstafel kunnen zien welk verhaaltje van toepassing is voor de uitdaging waar het kind voorstaat. Hier werd het verhaal van Izzy, de roze ijsbeer, die anders is dan alle andere ijsberen, al een paar keer voorgelezen. Want waarom heeft zij een hoofdtelefoon nodig in de eetzaal en kunnen de andere kinderen dat wel zonder? En waarom begrijpen sommige kinderen niet dat je met vechten niets op kan lossen, dat je het uit moet praten.
Wij zijn echt fan. Het zijn mooie, fantasierijke verhalen voor gevoelige kinderen, met prachtige tekeningen. Maar het boek is echt véél meer dan dat! Ouders met hooggevoelige kinderen in huis gaan zo blij zijn met dit boek in hun boekenkast! WAUW!

Lees ook: Wat Viktor voelt.

Meer informatie en waar kopen?

Schrijfster Wendy heeft een eigen website waar je alle informatie kan nalezen en ook de boekjes kan bestellen.
Bestel je boekjes bij Wendy zelf, dat is 2 euro goedkoper dan bij BOL , maar je moet de verzending bij Wendy nog erbij tellen. Dus bij Bol.com ben je goedkoper uit.
Maar bij boek 2 krijg je een mooi extraatje als je bij Wendy zelf besteld. Ik vond het dus moeilijk om te beslissen waar je het boekje het best koopt, het hangt er een beetje vanaf welk boekje je graag wil en of je liever goedkoop koopt of liever een mooi extraatje erbij hebt.

Bedankt, Wendy dat we het eerste boekje mochten reviewen. Maar vooral bedankt om dit boekje te schrijven, want ik weet héél zeker dat héél veel kinderen, ouders en leerkrachten hier enorm veel aan gaan hebben!

Wil jij ook een boekje winnen voor kinderen met gevoelige oortjes?

 • Laat een reactie achter met een geldig e-mail adres zodat ik je kan bereiken.
 • Als je instagram hebt mag je de actie delen in je stories en mij en Wendy taggen.
 • Op facebook de actie delen geeft je een exta kans.
 • Op 17 februari maak ik de winnaar bekend.–> Winnaar = Agnes. Gefeliciteerd.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

78 Replies to “Verhalen voor gevoelige kinderen +winactie”

 1. Ik heb 2 zonen. De eerste is 3 jaar en gaat sinds september naar school. Daar heeft hij elke ochtend geweend, 2 maanden lang. Na de kerstvakantie begon alles opnieuw, afgelopen vrijdag heeft hij voor het eerst niet geweend… Ik hoor ook al constant, ‘Hij is heel gevoelig hé?’ Mijn 2de zoontje is nu bijna 10 maand en gaat sinds januari naar de opvang. Ook hier telkens traantjes en heel vaak: ‘Het is een gevoelig ventje hé’. Als mama is het zo moeilijk! Mijn hart breekt elke keer. Misschien dat dit boek mij een beetje kan helpen met hoe ik mijn mannen kan helpen?

 2. Mijn dochter van 10 is hooggevoelig, ik heb lang gezocht hoe te helpen. Ik voelde al heel jong dat zij iets anders nodig had. Sinds anderhalf jaar weten we dat ze hooggevoelig is, met haar kindercoach hebben we de eerste stappen gemaakt. Nu gaat het al zoveel beter. Soms lukt het even niet, maar dan weet ze dat we naast haar staan en gaan we samen zoeken naar een oplossing. Dit boek lijkt me een prachtige hulp.

 3. Voor mijn meisje van 7, die het soms zo lastig heeft met zichzelf als hooggevoelige en temperamentvolle meid.

 4. Sinds een week hebben we de bevestiging dat ons zoontje van 4 hoogsensitief is . Het is een zoektocht om voor de juiste benadering en alle hulp om hem goed in zijn vel te laten voelen is van hart welkom!

 5. Ik loot graag mee maar dan om het aan zoontje zijn juf te geven.Hoeveel we ook mogen uitleggen dat hij hooggevoelig is zij blijft het houden op autisme.De testen sluiten dat echter uit.Ik snap wel dat het gelijknamige kenmerken heeft.Maar misschien zou ze het zo beter aanvaarden.Het is vermoeiend als je steeds tegen een juf moet opboksen.

  1. Ja, dat is niet gemakkelijk hè. Ik heb een vriendin met een gelijkaardige situatie. Daar dacht ze zelf aan autisme en het werd hoogsensitief. Onze zoon is hoogbegaafd en ook daar zijn gelijkaardige kenmerken met autisme. Succes met de juf. ( en het loten)

 6. Ik doe niet mee aan de win actie omdat ik beide boeken zelf al heb samen met de parel van durf. De boeken zijn echt een aanrader om te kopen. Na elk verhaaltje zit er een kleine ‘doen opdracht bij. Er worden vragen gesteld die betrekking hebben op de inhoud van het verhaaltje en die kinderen zelf kunnen beantwoorden. Hier is het een echte hit!

 7. Ik werk als kleuterleidster en kom vaak in contact met hoogsensitieve kinderen. Soms is het moeilijk om met deze hoogsensitiviteit om te gaan, omdat je niet echt de gepaste opleiding gekregen hebt. Ik zou heel graag de inhoud van dit boekje willen gebruiken wanneer deze kinderen dit nodig hebben. Ik heb de inhoud gelezen op de website en het lijken mij zeer erg boeiende onderwerpen die aan bod komen! Heel graag doe ik mee aan deze wedstrijd.

 8. Ik zou heel graag deelnemen aan deze wedstrijd om kans te maken om het boek te winnen. Als kleuterleidster kom ik regelmatig in contact met hoogsensitieve kinderen. Vaak is het moeilijk om op de gepaste wijze hierop te reageren, omdat wij niet echt de opleiding hiervoor gekregen hebben. Via de website heb ik de inhouden doorgenomen en dit lijkt mij echt een aanrader voor kinderen! Verschillende leuke thema’s komen aan bod in het boek, waardoor ik zeker weet dat dit de kinderen zal aanspreken.
  Melissa Schrijvers onlangs geplaatst…Verhalen voor gevoelige kinderen +winactieMy Profile

 9. Deze zou ik wel willen winnen voor bij ons op school. Al meer dan 1 keer iemand en zelfs meer dan eentje in mijn klas gehad. Zowel als hulp voor mezelf en mijn collega’s . En als herkenning voor diegene die het nog steeds moeilijk hebben met hooggevoelige kinderen.

 10. Beste, voor een kindje in mijn klas zou dit enorm welkom zijn. Zelf heb ik het ook moeilijk en daardoor kan ik het beter plaatsen en heb ik een klik met hem…de andere leerkrachten op onze school daarentegen kunnen hem (en mij soms ook) maar niet begrijpen. Alvast bedankt!

 11. Wat een superboek!
  Het zou me helpen om met mijn eigen 2 wondertjes te werken, maar evengoed een beetje voor mezelf. Wat kan alles zo mooi zijn, maar soms ook zo moeilijk…
  En… ik kom in mijn klasje ook regelmatig kindjes tegen die gevoelige oortjes hebben. Door de ervaring met mijn eigen kids, zoeken we naar de juiste aanpak, maar zo’n boek zou natuurlijk nog net iets leuker zijn om eventueel tijdens de middag met een groepje kinderen wat tijd voor onszelf te nemen…
  Wij duimen hier alvast 😉 en… bedankt voor het schrijven van zo’n mooi boek!

 12. Wat zou het leuk zijn om hiermee te werken in mijn klasje 🤩. Er zijn een aantal hooggevoelige kinderen bij. Het lijkt mij heel fijn om via verhalen en liedjes zoveel zaken rond gevoeligheid bespreekbaar te maken. Het dragen van een koptelefoon, de drukte op de speelplaats… Zowel naar de leerlingen zelf, de medeleerlingen en ouders toe.. Het boek zou een speciaal plaatsje krijgen 👌

 13. Wat lijkt mij dit leuk om dit onderwerp nog meer bespreekbaar te maken. In mijn klasje zijn er enkele hooggevoelige kindjes. Zaken zoals het dragen van een koptelefoon, de drukte op de speelplaats,… worden soms niet begrepen. Dit jaar werken we enorm aan de groepsdynamiek binnen de klas. Ik denk dat dit boek een speciaal plaatsje zou krijgen!

 14. Beste, als zorgcoördinator van een lagere school merk ik dat er echt nood is aan ondersteuning voor kindjes die hoogsensitief zijn. Voor ouders zijn er al regelmatig vormingsavonden maar naar de kinderen toe is dat moeilijker. Als zoco zou ik het fijn vinden om met de boekjes te werken in de verschillende klassen. Zelf is ook één van mijn drie kinderen hoogsensitief.

 15. Wat een mooie post. Heel herkenbaar voor mij als mama en als juf. Dit boek zou ik graag willen uitproberen zowel hier thuis als in mijn klas.

 16. We doen graag mee voor onze gevoelige chelsea van 6 jaar
  We zijn als ouders enorm opzoek naar hoe we haar het beste kunnen helpen
  Zoveel vragen ook rondom onderwerpen waar je echt nog geen antwoord op kan geven
  Ze kan zo worstelen met vragen dat het haar snachts wakker houdt
  Dit boekje zouden wij haar ontzettend graag voorlezen

 17. Als trotse mama van twee hooggevoelige kinderen wil ik dit boek dolgraag leren kennen. Het lijkt me ook ideaal om in de klas te gebruiken.
  Ik ben sowieso benieuwd naar dit boek!!!

 18. Ik doe mee voor mijn dochtertje. En dit omdat ze het zo moeilijk heeft ze is enorm gepest geweest en ze zit nog zo diep en dit zou ze zo leuk vinden. Als ze haar terug trekt trekt ze mij altijd mee en wil ze dat ik naast haar kom liggen en een verhaaltje vertel. En het boek is zo schattig!!

 19. Wat een leuke actie!!🎉🎉 Ik ga binnenkort een cursus starten om aan de slag te gaan als kindercoach. Deze prijs zou me ontzettend helpen en de kindjes ook natuurlijk ❤❤

 20. Ik doe graag mee voor onze lieve Lola. Een erg gevoelig en rustig meisje die zichzelf ontzettend probeert te vinden in deze drukke wereld

 21. Ik lees beide boeken veel voor mijn hooggevoelige dochter. Voor mijn praktijk voor Hooggevoelige strong- willed kinderen zijn ze ook heel fijn. Leen ik ze even uit aan een ouder, heb ik een verdrietige dochter. Ik zal er dus meer moeten kopen of.. .winnen zodat er nog meer gezinnen van kunnen genieten!

 22. Ohhh… 😍 Heel graag voor onze 2 hooggevoelige kids! 💝 Wat een uitkomst zal dat zijn. 🍀 En misschien leer ik als hooggevoelige mama er ook wat van! 😊

 23. Graag voor mijn hooggevoelige gastkindje. Zodat ik en haar ouders haar kunnen voorlezen uit een boek vol herkenning.

 24. Graag voor mijn hooggevoelige gastkindje. Zodat ik en haar ouders haar kunnen voorlezen uit een boek vol herkenning.

 25. Voor mijn gastkindje die hooggevoelige is. Kunnen haar ouders en ik haar voorlezen uit een boek vol herkenning

 26. Hoe onwijs tof!! Goed dat hier op deze manier aandacht aan deze belangrijke levenslessen word besteed. De vormgeving van het boek is ook echt geweldig!!😍😍

 27. Ideaal zo’n oplossingsgericht boek.
  Ik doe graag mee en heb de actie ook gedeeld op Facebook.

 28. Heel graag voor mijn zoon. Het boek lijkt mij ook fijn om uit te kinnen lenen aan een aantal kinderen/ouders uit mijn klas.

 29. ik doe graag mee voor mijn dochter van 7. sinds ze naar groep 4/5 is overgegaan is het voor haar erg lastig aansluiting te vinden. er zijn weinig kindjes van groep 4 en weinig meisjes. ze heeft vaak ruzie met een vriendje van haar. hij heeft een autisme en zegt nooit sorry voor zijn daden. mijn dochter is het rechtvaard zelfve, dus dat zorgt voor veel stubbelingen, en ook in haar hoofd. ze hoort stemmen die boos zijn op haar en zegt dat ze stom is. het schijnt dat de stemmen tijdelijk iets zijn vanwege het velen leren en vanzelf weg gaat. maar een 7 jarige zijn is echt even lastig voor haar. deze boek zal haar misschien wel wat handvatten geven.

 30. Het zou een fantastisch boek voor Rani zijn. Nu ik er even niet ben, komt er weer veel naar boven bij haar.

 31. Als hoogsensitieve juf kan ik deze kinderen goed begrijpen. Wellicht kan ik hen met dit boek leren om ook zichzelf te begrijpen!

 32. Het boek ziet er aan de cover al veelbelovend uit, zo’n mooie tekeningen! Ik loot graag mee, misschien verlaagt dit de drempel om een aantal thema’s bespreekbaar te maken met m’n 5-jarige!

 33. Alleen al de cover ziet er veelbelovend uit, zo’n mooie tekening! Misschien helpt dit boek om een aantal thema’s bespreekbaar te maken met m’n 5-jarige!

 34. Super👍 mijn zoontjes zouden hier blij met zijn. Elke dag een verhaaltje voor het slapengaan. Een nieuw verhaaltje is altijd welkom.

 35. Ik heb een kleindochter van 6 jaar die overgevoelig is voor veel zaken die in haar leventje gebeuren. Dan is ze helemaal van haar stuk en is dan niet meer goed te bereiken.
  Ik heb vaak met dat meisje te doen.
  Ik denk dat zij wel wat met dit boekje kan.
  Misschien leert ze door die verhaaltjes met sommige problemen in haar leventje om te gaan.
  Voor haar doe ik graag mee en volg op Bloglovin.
  Ik heb alleen geen Instagram en Facebook.

 36. Graag zou ik dit boekje winnen, zowel om in de klas te kunnen toepassen als thuis bij ons middelste zoontje.

 37. Ik zou heel graag dit boekje willen voor mijn zoontje van 8 jaar! Hij leest heel graag boekjes en zo komt tot hij tot rust na al de prikkels van de dag. Hij heeft het heel moeilijk om zijn emoties te reguleren en te begrijpen wat hooggevoelig zijn is, dus dit boek zou een herkenningsmiddel kunnen zijn voor hem en zo zal hij het misschien gemakkelijker accepteren. Fingers crossed!

 38. Ik volg Wendy en haar pracht project al lange tijd, vol bewondering. En nu besef ik ineens, wat zouden haar boeken ons gezin deugd. We gaan door moeilijke tijden, ik als hsp mama met drie gevoelige kindjes en een man die er niks van snapt 😊 Misschien is dit ons tovermiddel wel. Hoopvol 💗

 39. Heel leuk, ik maak heel graag kans voor de kinderen van mijn beste vriend. Als ik daar op bezoek ben, kan ik ze deze fijne verhaaltjes voor het slapengaan voorlezen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.