Roddelvolgers – De negatieve kantjes van het bloggen

Roddelvolgers – De negatieve kantjes van het bloggen

Vandaag dus geen happy blog, geen delen van mooie momenten, geen leuke speelgoedtips of DIY, geen hotspot,… Deze zaterdag ga ik klagen en boos zijn over mijn roddelvolgers.
Als je daar dus geen zin in hebt, dan zie ik je een andere keer wel weer eens terug, want dit moet er gewoon even uit.
Uiteindelijk is mijn blog begonnen als een persoonlijk ‘schrijf het van je af’ plekje op het wereld wijde web. En daar ga ik het dus ook nog voor blijven gebruiken!

Roddelvolgers
Deze foto is geen foto van de roddelvolgers zelf, hij komt uit de fotodatabank van Pixaby …

Ik kies mijn volgers niet

Uiteraard kies ik mijn eigen volgers niet.  Ik geef een groot (weloverwogen) stuk van mijn leven vrij op het internet en dat ik een bewuste keuze.
Mensen kunnen dat lezen, alle mensen, over heel de wereld.  Sommige mensen vertalen mijn Nederlandse teksten zelf met google translate. De DIY artikelen vertaal ik meestal zelf al voor mijn lezers.  Er zijn ondertussen heel wat volger en ja, daar ben ik met echt van bewust.

De stille volgers zijn de grootste groep. Ze lezen en zijn daar tevreden mee. Er zijn ook heel wat collega bloggers, PR-bedrijven en anderen die wel af en toe laten weten dat ze er zijn. Er zijn mensen die ik persoonlijk ken, die me aanspreken over mijn blog.  Elke volger heeft zijn waarde voor mij, ik ben echt blij dat jullie er zijn.  Toch zijn er ook een paar waar ik even een persoonlijk woordje aan wil richten:

Lees ook: Als volgers enkel nummertjes zijn geworden. 

Roddelvolgers

Dat zijn de roddelaars!  De voorbije weken kwamen een paar van die roddels van deze roddelvolgers terug tot bij mij.  Dat heb je met roddels, zo vervelend, hè, die komen uiteindelijk altijd wel bij diegenen waar het over gaat.  De roddelvolgers zitten hier vandaag uiteraard ook weer te lezen, want een click-bait titel, daar konden ze niet aan weerstaan!
Toch leuk hè, over mijn leven komen lezen en er dan lekker over gaan roddelen achter mijn rug.  Want deze volgers ken ik wel persoonlijk… *zwaai, zwaai*

Dus jij daar, die problemen heeft met de content die ik al dan niet plaats op mijn blog. Je hebt een paar keuzes:

 • Je komt hier niet meer lezen, dan hoef je er jezelf ook niet meer druk over te maken.
 • Als je komt lezen en er is content waar je problemen mee hebt, kom je even langs bij mij thuis en we praten erover.  Face tot face aan de keukentafel.  Dan kan ik je mijn redenen voor het wel of niet plaatsen van bepaalde content even uitleggen.  Want hoe dom jij het ook vindt, ik heb er heus over nagedacht.  Er zijn hier in huis vaak gesprekken over bepaalde teksten en het al dan niet plaatsen.
 • Je komt nog wel lezen, maar je houdt je mond over mijn content tegen andere mensen… want als je zo’n probleem hebt met die tekst en het feit dat die op het internet komt, dan kan je er echt beter voor kiezen om het niet via mond aan mond reclame nog verder de wereld in te sturen.  In feite doe jij met je roddel precies wat ik doe met mijn content! Ik kies zelf voor het plaatsen van mijn content, ik kies er niet voor dat jij daarover gaat roddelen.
 • Reageer als je iets dwars zit – dan kan ik zelf even uitleggen hoe of waarom ik bepaalde keuzes maak!

Zo dat is eruit!
Bloggen, het heeft ook negatieve kantjes.  Daar ben ik me best van bewust…  Net zozeer als ik me bewust ben van de content die ik plaats…
Maak je dus niet zo druk, dan hoef ik dat ook niet te doen!

Lees ook: de gemene reactie die ik nooit toeliet op mijn blog. 

Take care en tot snel

Ilse

 

48 Replies to “Roddelvolgers – De negatieve kantjes van het bloggen”

 1. Gelukkig heb ik het roddelen nog niet ervaren.. Ze zullen er vast wel zijn maar ik heb nog niks gehoord/gelezen??. Lijkt me ook erg vervelend vooral als het om evt familie gaat.

 2. Ik begrijp dit zo goed! Dit is net de reden waarom ik op een gegeven moment onder een andere naam ben gaan verder bloggen. Ik had zo genoeg van al die kennissen en vage bekenden die stiekem meelazen en dan inderdaad lekker gingen roddelen hierover. Mijn blog vonden ze blijkbaar interessant genoeg om te lezen, maar in het echte leven gunden ze me geen blik waardig. En dan hoor je via via natuurlijk dat ze wel lekker aan achterklap doen… Zo laag vind ik dat. Het ontnam me op een moment echt de zin om nog verder te bloggen.
  Dan heb ik, zoals je zegt, ook veel liever dat ze het me face to face zeggen.

 3. Mega vervelend! En echt, het zegt meer over hun dan over jouw content. Roddelen achter je rug om, dingen verzinnen en je zwart maken…helaas laatst zelf nog ervaren. Stukje jaloerzie? Is hun eigen leven te saai dus roddelen ze over die van jou om interessant over te komen? Maak je er niet te druk om. Sta er boven! Je doet het fantastisch!

 4. Wat achterbaks om dan achter je rug om te roddelen. Laat elkaar lekker in ieder zijn waarde. Je staat erachter wat je online zet en als ze daar een probleem mee hebben lezen ze lekker niet. Goed om dit even onder de aandacht te brengen.

 5. Ow 🙁 Ilse wat ik hier lees vind ik vreselijk!!
  Ik hoop dat ik nooit zoiets mee hoef te maken.
  Ik ken je niet persoonlijk maar ik weet zeker dat jij dit niet verdiend hebt.
  Die mensen zijn het niet waard.
  Gelukkig zijn de meeste mensen niet zo. Ik heb op Facebook een groep van Foodbloggers en een keer was er ook zo’n triest verhaal. Gelukkig is na een tijdje alles goed gekomen.
  geef niet op Ilse en niet vergeten dat ik en heel veel mensen jouw GEWELDIG vinden. Liefs ElsaR

 6. Dear Ilse,
  It’s always hard to cope with gossip and critisism about something personal. And therefore I can understand your anger about it as a blog is something very personal indeed. Moreover as one doesn’t write nor posts anything without thinking it through over and over again.
  No need apologizing for your anger, it’s always better to get it off your soul rather than to swallow it down!
  Have a lovely weekend notwithstanding the hassle,
  Marjan
  P.S.: My mum would go bananas if she knew I actually had to write this in English instead of Flemish (which is my mothertongue after all) but I couldn’t find the right words…

  1. Hey Marjan, Thank you for taking the time to post here. I’m always so glad if people from outside of Belgium and the Netherlands take the effort to reply to an article that wasn’t written in English (or German!)

 7. Wat vervelend voor je… ik blog nog steeds anoniem, dus geen last van vrienden of bekenden die over mijn content praten. Laat dit het plezier van het bloggen niet te veel beïnvloeden. Ik hoop dat deze blogpost zijn vruchten afwerpt en het roddelen stopt of op zijn minst vermindert.

 8. Oh wat stom!! Bloggen is iets wat leuk hoort te zijn en te blijven en inderdaad, als iemand problemen heeft met de content moeten ze lekker weg blijven. Ik heb nog geen roddels gehad gelukkig, maar wel iemand die regelmatig “feedback” geeft oftewel alleen maar negatieve dingen kan bedenken om te zeggen. Erg jammer is dat!!
  Marloes onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 9. Hear hear! Ik heb er de laatste tijd ook mee te maken en dat zat me de eerste dagen echt dwars. Maar je hebt gewoon gelijk, waar maken ze zich druk om. Lekker laten leven en doorgaan met je leuke blog!

  1. Ik had al een tijdje een vermoeden, eerlijk gezegd, ik heb daar een zesde zintuig voor.
   Dus echt als een verrassing kwam het niet… Maar toch, die bevestiging, ik heb er toch even over liggen piekeren.

 10. Bah roddelaars, die kunnen we missen als kiespijn, niet? Ik zou zeggen, trek het je niet aan, maar da’s helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Hopelijk blijven die roddelaars nu weg 😉

 11. Ik schrok er even van! Je bent juist lief en oprecht; zulke waardevolle eigenschappen. Jammer en raar dat mensen over jou roddelen. Gelukkig sta je wel sterk in je schoenen. Ik ben blij dat je je niet laat weerhouden om te bloggen.

 12. Ooh wat een misselijke grappen. Ik ken het helaas. Mijn zus klaagde tegen mijn moeder, dat ik wel heel veel op mijn blog zit. Elke dag wel. Ik vond dat zo naar, aangezien zij weet in wat voor situatie ik mij bevind. Ik kan me jouw gevoel dus heel goed indenken. Het is zo laf..

 13. He getver wat een rotervaring. Sommige mensen hebben geen beter onderwerp om over te praten dan over anderen. Jammer. Ik hoop dat je dit niet afremt in je schrijven… Het is niet van jou…. Ik volg je graag ❤ Liefs xxx

 14. Vervelend zeg! Ik snap het ook niet zo goed, want waarover moeten ze dan roddelen? Je komt op mij altijd over als iemand die haar woorden goed afweegt en ik ben nog geen schokkende dingen tegengekomen. Verzinnen die roddelvolgers die er dan zelf bij?
  Jacqueline onlangs geplaatst…Hoe is het nu met… Kim?My Profile

  1. Dat denk ik niet, of ten minste, dat is nog niet tot bij mij gekomen.
   Het gaat vooral over keuzes die ik maak, die zij anders zouden doen… Het is zoals ik schrijf, ik kan die keuzes toelichten. Het is een bewuste keuze van mij om op die manier in het leven te staan. Ik heb er met mijn echtgenoot ook over gepraat, die draaide met zijn ogen. En als er iemand is die kritisch is, dan is hij het wel.

 15. Ik reageer niet vaak op deze weblog (een beetje vervelend, met die ‘omleiding’ vanuit WordPress), maar ‘roddelen’ zou ik nooit doen. Is zeer laag bij de grond, zeer goedkoop.
  Laat je moed niet zakken hierdoor, de daders zijn het niet waard !!

 16. Leuk is anders. Ik heb zelf geen idee of ik roddelaars heb onder de lezers. Mijn familie heb ik zelf niet op de hoogte gebracht dat ik blog en van ex-collega’s weet ik het niet. Zou wel heel vervelend zijn als ik erachter kwam.

 17. Ik snap deze post niet zo goed. Misschien omdat het concept “roddelvolgers” nieuw voor me is. Maar als je iets op je site schrijft, en iemand vertelt daarover aan een ander, dan is dat toch geen roddelen? Maar juist worth-of-mouth advertising (ofzoiets)?

  Iets zegt me dat er een hele wereld achter deze blogpost ziet, die in ieder geval voor mij (een stille) onzichtbaar is…

  1. Oh. Maar het was wel degelijk roddelen. Om een aantal mensen te beschermen (want ik denk na over wat ik schrijf 😉 ) kan ik er niet meer over kwijt. Het was zeker geen worth-of-mounth. Het was eerder iets van wat is ze toch dom om net dat op het internet te plaatsen. En ze gingen ermee naar mensen die me nauw aan het hart liggen en die waren ongerust… dat vond ik nog het ergste. Ondertussen hebben ze trouwens zelf iets soortgelijks op Facebook gezet van zichzelf… dat mag dan wel, ik mag het niet…. en roddelvolgers is mijn woord… artistieke vrijheid ??
   Bedankt voor je comment. Duidelijk over nagedacht, zo heb ik ze graag. ?

 18. Mensen hebben soms geen idee. Sommige mensen zijn er van overtuigd dat als jij iets plaatst op het web, je eigenlijk een ander een vrijbrief geeft om alles te doen met die info. Newsflash, zo werkt dat niet!

  En ik geloof ook meteen dat de meeste mensen heel bewust bloggen. Als het over iets persoonlijks gaat, heb je er heus wel over nagedacht.

  Zelf heb ik deze ervaring niet. Maar dat neemt niet weg dat ik me niet kan voorstelen hoe dit jou kan kwetsen én ergeren! Ik hoop dat deze blog een eye opener is geweest voor die mensen.
  Sheila onlangs geplaatst…Bezoek Dordrecht; 16 leuke adresjesMy Profile

 19. Geroddeld wordt er altijd. En aangezien we met onze verhalen de ‘publiciteit’ zoeken, is het makkelijk voer voor wie graag achter de rug om over mensen praat. Iemand persoonlijk ergens op aanspreken is immers heel erg moeilijk (zucht). En ook al weet je dat het gedaan wordt, komt het vaak hard aan als je achter concrete voorbeelden komt. Al helemaal als het iemand is die je goed kent of juist iemand van wie je die niet verwacht zou hebben. Dat is dan extra pijnlijk. Naast je neerleggen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar je moet maar zo denken: blijkbaar vinden die personen jouw en je verhalen dusdanig interessant dat ze er tijd en moeite in steken om met anderen erover te praten. En slechte reclame is ook reclame ;-). Ga lekker door zoals je bezig bent, je groeiende aantal volgers is bewijs dat je leuke content maakt. En dat persoonlijke tintje is juist heel fijn om te lezen. Ik ben fan 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Witte Asperges op ‘Oosterse wijze’My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.