Reis naar Macau: voorbereidingsperikelen.

Reis naar Macau: voorbereidingsperikelen.

Zoals jullie een paar dagen geleden konden lezen, gaan wij in juli overgevlogen worden naar Macau.  We gaan daar (meer dan?) een maand verblijven en dus zijn er voor deze reis heel wat voorbereidingen nodig!
Ik hoorde al héél vaak de vraag: Macau?  Waar ligt dat of ik kreeg de melding: “Ik ben even moeten gaan zoeken op Google hoor!”.
Dus héél binnenkort ga ik ook wat meer informatie geven over het desbetreffende eiland en waarom we net daar naartoe gaan.  Voorlopig hou ik het even op dat Macau een eiland is dat bij China hoort en dat het dicht bij de evenaar ligt…

reis

Reispassen voor de reis

Vanaf het moment dat ik een ‘Go’ had voor de reispapieren van de kinderen kon ik de reispassen gaan aanvragen! De nieuwe fotootjes werden gemaakt en ik ging gisteren naar het gemeentehuis om ze aan te vragen.  Twee van de drie kinderen hadden ook net prijs met hun KidsID.  Die zouden in juli verlopen, dus ook daar moesten nieuwe pasjes voor worden aangevraagd.
Helaas had ik niet helemaal goed gelezen!  Voor de jongste twee mocht ik nog tekenen, de oudste zit in het eerste leerjaar.  Dat wil dus zeggen dat hij zelf zijn naam kan schrijven en dus dat hij dat ook zelf moet doen ook.
Met hem kan ik dus nog een keertje terug op de avondopening op donderdag.

Mijn reispas

Ik vroeg vorig jaar in augustus een reispas aan voor die ene reis die niet doorging, weten jullie nog?  Die reispas is nooit gebruikt! Spiksplinter nieuw lag hij in de kast. Toen ik deze week dan naar de bodystyling ging, zeiden de begeleiders daar: “Maar telt die nog wel?  Gij zijt bijna 20 kg. afgevallen, ander kapsel, andere bril… Dat zou ik toch maar even navragen!”
Vandaag ging ik dus terug naar het loket van de dienst bevolking om hun mening te vragen.  De reispas is nog geen jaar oud! En de foto op mijn identiteitsbewijs is precies dezelfde.  Ze vonden ook dat ik nog wel steeds heel duidelijk te herkennen was. Met drie collega’s vonden ze dat het niet nodig was om een nieuwe aan te vragen. Ik riskeer het er dus maar op!

Koffertjes voor de kinderen

Ik heb al vaak kinderen gezien die op van die koffertjes met wielen rondrijden. Super leuk! En voor zo’n verre reis, mag dat ook wel! Toevallig was er deze week een aanbieding van dat soort koffertje die mijn vriendin gespot had.  Ik reed er zondag al om, maar helaas begon de aanbieding pas maandag.
Mijn vriendin zou dan maandag voormiddag gaan kijken en ze meebrengen.  Als ze dan niet goed waren, kon ik ze nog terug brengen. In de winkel kreeg ze echter te horen dat de aanbieding pas dinsdag zou beginnen.  Op de folder stond eigenlijk wel iets anders, maar soit!
Ik ging dan maandag, voor mijn vergadering, nog even lunch halen.  Wat zie ik daar in de aanbieding buiten staan bij diezelfde winkel, in een andere stad? Yep! Die koffers die volgens het andere dorp pas de dag erna verkocht mochten worden! Jeez!
De koffertjes waren echter veel kleiner dan ik me had voorgesteld en ik zag dus af van de aankoop.

Trunki’s

Ik hoorde en las wel veel goed over Trunki’s.  Dit zijn dus van die koffertje waar kinderen op kunnen rijden en ze zijn net goed om als handbagage te gebruiken.


Die lijken me erg degelijk en zijn ideaal voor handbagage voor de twee dames. Helaas voor onze zoon is hij daar net iets te groot en te zwaar voor.
Dat zal voor hem dus niets worden.  Hij zal een rugzak moeten meenemen als handbagage.

Mijn man zijn reiskoffer is ondertussen eigenlijk ook aan vervanging toe. (Tja, wat wil je, hij heeft dat gouden airmiles pasje niet voor niets?!) Ik zag een super coole geeky Star Wars koffer en vroeg of hij die eventueel ook zou gebruiken na onze reis naar Macau.  Want ik vind hem te duur om voor onze zoon te kopen om één keer mee te nemen.  Niet dat we niet meer op vakantie gaan, maar als we niet met het vliegtuig gaan, vind ik sporttassen toch ook nog altijd erg handig!

Gelukkig heeft mijn zoon zijn Star Wars liefde niet van vreemden! 😉

Bagage voor een maand

Elk van ons mag 23 kilo bagage meenemen + één stuk handbagage.  Mijn man mag door zijn gouden airmiles pasje nog een extra koffer van 23 kg. meenemen.
Dat lijkt me ruim voldoende om alles mee te sleuren wat ik mee wil sleuren.  Ik ga vooral veel speelgoed en boekjes meenemen.  Kleding wordt er gewassen als dat nodig is, dus dat neem ik zeker niet te veel mee!

Overleg met de housesitters

Ondertussen is er ook overleg geweest met de housesitters.  Ik ben nog steeds super blij dat die dat zien zitten.  Ze willen de tuin eventueel ook wel doen, maar ze moeten natuurlijk ook hun eigen tuin bijhouden.  Als er dus iemand mij een gouden tip kan geven voor iemand die onze tuin een beetje in het oog kan houden… graag!

En de blog?!

Tja, dat is wat anders… stilletjes aan krijg ik steeds meer aanvragen tot samenwerking.  Dat is natuurlijk héél fijn. (Alhoewel, ook niet altijd, want sommige producten passen in geen 100 jaar bij deze blog en dan vraag ik me echt af hoe die bedrijven mij gevonden hebben!)
Maar ik heb nu al een aantal opdrachten moeten verschuiven omdat ik de producten bijvoorbeeld niet naar China kan later verschepen! 😉
Het zal dus even wat anders zijn…
Maar de reis op zich zal vast en zeker genoeg stof geven om over te schrijven… Het komt dus wel goed!

Take care en tot snel

Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Dit artikel bevat affiliate links.  Jij merkt daar niets van en betaalt ook niets extra, maar als je iets koopt via die link, dan krijgen wij centjes voor een tasje thee.

10 Replies to “Reis naar Macau: voorbereidingsperikelen.”

 1. Wat gaaf! Macau is best Europees vergeleken met andere plekken. Het is ook mooi alleen wel een btje smog-erig net als de rest van China.
  Het wordt zowiezo een geweldige ervaring. Ik zou zo met je ruilen!
  En even het pondje naar hk en daar koop je ALLES! En lekker eten. Nu wil ik ook weer 🙂
  Josine onlangs geplaatst…festival vibesMy Profile

 2. Ik zou ook zo met je willen ruilen ben er nog nooit geweest maar lijkt me zo gaaf. Ik kijk nu al uit naar je reisverhalen?. Kan je niet een kofferspecialist aanschrijven (starwars koffer) voor een leuke samenwerking je kan de koffer(s) dan goed testen en er een mooi verslag over schrijven? winwin. Ik krijg tegenwoordig alleen maar aanbiedingen voor samenwerkingen waarbij ik tig links moet plaatsen maar niks mag zeggen over een samenwerking.. Ja daag.. beetje jammer. Veel plezier met de verdere voorbereidingen!
  Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  1. Bah, dat zijn geen samenwerkingen, dat zijn illegale praktijken! 😉
   Niet leuk hè!
   Maar blijven volhouden hoor!
   Ik heb nog maar één bedrijf zelf aangeschreven omdat ik hun producten zo goed bij mijn blog vond passen. Daar ben ik ondertussen héél erg blij mee, met die samenwerking!
   Ik trek mijn stoute schoenen nog niet vaak genoeg aan denk ik!

 3. Ik krijg het al benauwd bij al die voorbereidingen, maar wat een prachtige zomer gaan jullie tegemoet!
  Succes bij alle regelingen en geniet van de voorpret, want die is minstens net zo leuk.
  Lieve groet,

 4. Oooh, helemaal richting China. Soort van dan. Wauwww. Nu snap ik waarom de baas van jouw man vroeg of jullie er zeker van zijn. Er komt een hoop bij kijken altijd. En helemaal voor zo lang. Alvast veel voorpret!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.