Pret onderweg: synchroon overgeven en meer!

Pret onderweg: synchroon overgeven en meer!

Ik miste ergens een dag… Mijn man kwam terug uit Japan en de dag erna zouden we naar Denemarken vertrekken. Naar noord Jutland. Maar ergens in mijn planning had ik iets verkeerd voor. Want ik dacht dat we op zaterdag zouden vertrekken, op zondag zouden aankomen. Maar we vertrokken dus vrijdag en zouden dus zaterdag aankomen! En als er iets is waar ik niet tegen kan, dan is het wel hals overkop op vakantie vertrekken! Pret onderweg en op vakantie werd vast verzekerd, want als ik op zo een manier moet vertrekken, dan vergeet deze chaoot meestal wel het één en het ander!

Ongeorganiseerd inpakken.

‘Normaal’ pak ik vrij georganiseerd, zodat je ook snel dingen terug kan vinden! Altijd handig! Ik herinner me nog een ritje door de bergen met een kotsende kleuter waar ik nieuwe kleding voor moest gaan zoeken! Maar ik moest mijn echtgenoot zijn was nog doen en alles inpakken en dat verliep dus grandioos ongeorganiseerd. Ondergoed zat verspreid over verschillende tassen en zo… Reserve spulletjes duwde ik her en der waar ik nog een plaatsje vond!

Ik vroeg nog: hoe zit het met handdoeken en beddengoed en zo?!
En vlak voordat de auto dicht moest, kreeg ik van mijn man te horen dat er ook nog beddengoed mee moest! Are you kidding me? Moet DAT er ook nog bij? *zucht*

Maar goed we frommelden alle kinderen en spullen in de auto en de dak-koffer en we konden toch vertrekken. Een tussenstopje in Hamburg in een hotel waar papa al was geweest moest de lange rit wat breken. Vijf uurtjes auto met elk een schermpje. Dat moest toch goedlopen, toch?!

Brol van de action voor pret onderweg!

Vorig jaar hadden we van die speciale houdertjes besteld om de tablets aan de voorliggende zetels vast te maken. Helaas, was er daar wel al één van kapot. Duur ding zeg om zo snel kapot te gaan. Wegens tijdsgebrek en ook gewoon ‘vergeten dat er één kapot was’, stopten we bij de action voor vervanging …

Halverwege Hamburg ongeveer brak één van de houders en moest de oudste dochter toch de tablet op haar schoot houden. Oh en euhm, het was NIET de brol van de action! Het was één van die andere dure! *zucht*

Dus koop gewoon die dingen in de action, mensen!

Geluid doet het niet!

Eén van de tablets gaf geen geluid door de hoofdtelefoon, met als gevolg dat het echt zonder moest! Een boze kleuter tot gevolg, want ‘Ik wil ook een koptelefoon!’. “Het zal dit zijn of geen geluid, meid! Het werkt niet!’
Met een boos gezicht besloot ze dat gewoon geluid zonder hoofdtelefoon toch beter was dan helemaal niets.
Wij hadden uiteraard 10 uur lang Uki en bumba op de achtergrond in de auto. Hoezeeeee, hoezeeee! Pret onderweg voor mama en papa! NOT

Wagenziek

Onze zoon heeft er in het verleden wel eens last van gehad, wagenziekte. Vooral als het allemaal wat stressy is. En hoe wij deze keer moesten vertrekken… dat was toch wel wat stress. Die ene dag die ik had gemist in mijn planning had me echt opgejaagd. We hebben reispilletjes en die had hij ook gekregen en het was al echt lang geleden dat er nog iets was voorgevallen. Ik was dus ‘vergeten’ om een zakje of een emmertje te zetten.

De jongste zag er niet al te fris uit. Ik stak het op de warmte en vermoeidheid. Ze weigerde een snoepje. Dat had bij mij echt wel een belletje moeten doen rinkelen.
De oudste zei geen woord, maar plots begon hij over te geven. Ik draaide me oom en riep tegen de oudste dochter dat ze snel die was-emmer van tupperware, die naast haar stond, moest leegmaken. Ze gaf de emmer aan haar broer om ‘de rest’ in over te geven en ik zie meteen de jongste ook beginnen kotsen. En daar was geen emmer meer voor. Oh My God. Ik kan het beeld me zo in slow motion voor mijn ogen halen! Jezus! Synchroon kotsen, het is een zicht zeg ik je!

Eerste parking eraf

De eerste parking die we tegen kwamen reden we van de snelweg af. We parkeerden in een ver uithoekje, want de mensen die daar zaten te eten moesten vast al die kots niet zien!

We kochten water en vochtig toilet papier en zetten de kinderen uit de auto op het gras.
Daar stonden we op de eerste dag van onze vakantie de kots uit de auto te schrapen. Papa was al blij dat er naast zijn wandelschoenen was gemikt.

De jongste heeft nog een ‘dekentje’ waar ze mee slaapt. Dat zat helemaal onder en dat moest dus in een zak met was. Ze was zo verdrietig en ik had ergens een reserve, maar door de chaos met inpakken was dat dus ook nergens te vinden!
Het enige waar ik aankon was haar pyjama, maar die wilde ik dan weer niet aandoen omdat ik bang was voor nog meer kots! De buurvrouw had net voor vertrek ons nog een badjas toegestoken die haar dochter te klein was. Ik duwde de jongste dan daar maar in.

plezier onderweg

Hamburg

In Hamburg, rond een uur of 10 ’s avonds, kwamen we er dan achter dat booking.com door had gegeven dat we 2 kamers nodig hadden in plaats van vijf bedden! En onze kamers lagen drie verdiepingen uit elkaar!
De man van het hotel vond het super vervelend en het werd allemaal wel opgelost! Ik was kapot, de kinderen nog meer!

Nog steeds was het reserve dekentje van de jongste niet boven water, ze moest dus slapen zonder. Gelukkig was ze echt heel moe en lukte dat wel!

Denemarken

Rond 15 uur in de namiddag de dag erna kwamen we aan in het vakantiehuisje. Heel rustig en met een wasmachine! Nog nooit zo blij om geweest!

Het was me de start van de vakantie wel! Een hoop ‘pret onderweg’ zullen we maar zeggen!

Leest ook: 8X wie beter niet naar Denemarken reist

Take care en tot snel

liefs Ilse

14 Replies to “Pret onderweg: synchroon overgeven en meer!”

  1. Niet leuk! Kots is sowieso niet fijn, in de auto nog erger en dan twee keer is wat mij betreft echt ellende 😉 En als je dan ook zo gestresst begint kan je dat er echt niet bij hebben. Gelukkig hebben jullie nu wel een super vakantie (ik hou je in de gaten op Instagram hoor haha). Nog heel veel plezier en ik hoop op een betere terugreis! 😘

    1. Ja, de rest valt gelukkig wel mee. En ik hoop ook op een betere terugreis. Maar als de stress weg is gevallen, gaat dat wagenziek zijn hier meestal ook beter om de één of andere rate reden…

  2. Oh nee!! Dit is echt van de ergste dingen. Niet zo zeer voor mij, maar ik vind het zo sneu voor de kinderen die dan ook nog (afhankelijk van de leeftijd natuurlijk) helemaal vast zitten in een auto stoel. Mijn zoontje gaf eens over toen ik alleen met hem in de auto was, terwijl ik reed. Ik hoorde hem spugen, maar kon niets. Ik vroeg of alles goed ging en hij zei heel moedig ja. Toen ik uiteindelijk kon stoppen zag ik pas dat het meer was dan wat spuug. Hij had heel veel overgegeven. Zo sneu. Maar ik was ook zo trots op hem dat hij daar moedig zat, omdat hij begreep dat ik niet kon stoppen. En hij was nog maar 2 op dat moment. Ik wilde naar vriendinnen, maar op de route kwam ik langs mij ouders. Ik ben daar naar toe gereden en heb hem daar gewassen en schone kleding aan gedaan.

    Laten we er van uit gaan dit verder niet meer gebeurd 🙂
    Sheila onlangs geplaatst…9 x is reizen met kinderen anders dan voorheen?My Profile

  3. Wat een vreselijke rit voor jullie. Mijn zoon gaf onlangs ook eens over in de auto, zo zielig he. Hopelijk verloopt de rest van de reis heel wat beter.

  4. Ik had er als kind vaker last van en had een teiltje in de auto. En een tasje, doekjes, kleding, flesje water en koekjes die ik wel binnen hield…meestal. Dikke drama maar als je voorbereid bent scheelt het een hoop ellende. Nu nog heb ik altijd babydoekjes bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.