Oudercontacten waar punten ondergeschikt zijn!

Oudercontacten waar punten ondergeschikt zijn!

Het zijn die weken van het schooljaar. Die weken waarin velen van ons leerkrachten slecht nieuws moeten brengen. De weken waarin veel ouders toch wel een beetje vol spanning op gesprek komen bij de leerkrachten! Die weken van de oudercontacten!

De oudercontacten van onze kinderen zijn reeds achter de rug.

De meeste oudercontacten van mijn eigen kinderen zijn altijd héél erg goed geweest. De meeste contacten waren dan ook als ze kleuter waren en er deden zich eigenlijk tot nu toe nooit problemen voor. Sinds november van dit schooljaar heb ik ook een negatieve ervaring achter de kiezen! Als ze je komen zeggen dat je kind ongelukkig is… dat doet wat hoor! Punten zijn hier in huis altijd wel wat ondergeschikt geweest – zolang een kind zijn best doet, is het goed! 

Maar nu, met de verhuis van school in februari en de problematiek van onze zoon, vind ik oudercontacten in één keer weer enorm spannend! 

Oudercontact van de oudste dochter

Onze flinke, behulpzame, lieve kleuter kijkt enorm uit naar het eerste leerjaar. Ze heeft enkele vriendjes mogen opnoemen waarbij ze graag in de klas wil komen. Ze heeft zich snel aangepast zei de juf. Toch was zij diegenen die het hardste heeft afgezien van de overstap naar de nieuwe school! Ze is helemaal klaar voor dat eerste leerjaar! Ik ben heel nieuwsgierig wat het voor haar gaat brengen. Ik zie in haar eerder mezelf. Iemand die allemaal negens en tienen haalt tot er wiskundig inzicht bij komt kijken of zo! Maar het is weer een nieuw avontuur en we zullen wel zien! 

Oudercontact van de zoon

Onze zoon heeft nog achterstand met het lezen, maar heeft enorm veel bijgeleerd! Hij scoort op begrijpend lezen wel maximum, ook al gaat hardop lezen nog niet zo goed! Het komt in orde met dat lezen! 
Hij scoort terug bij de besten van de klas. En nu hoor ik je denken: “Hoe, punten waren toch ondergeschikt?!” En dat is eigenlijk ook wel zo, maar voor een hoogbegaafd kind, dat al echt onder zijn niveau aan het presteren was, geven die punten wel veel meer weer dan zijn kunnen.
De punten laten duidelijk zien dat hij zich beter voelt op school. Hij ging van middelmatige leerling bij de sterkere horen. Hij is terug enthousiast over bepaalde dingen op school! De overstap is in zijn ogen ook nog steeds de goede beslissing! En daar zijn we echt enorm blij mee.

Om hem nog wat te helpen op motorisch vlak, gaat hij een Zet-schrift krijgen. Leerlingen met dyslexie of een andere leerstoornis krijgen dat ook. Er staan minder prentjes in en er staan nog dubbele lijntjes waartussen ze kunnen schrijven. 
Geen prentjes is trouwens niet zielig voor hem! Prentjes kunnen namelijk enorm afleiden met een brein dat nooit stil wil staan! 
Zo’n zet-schrift ziet er veel rustiger uit en ik zou er eerlijk gezegd zelf ook liever in werken! 😉 

nintendo switch labo

Oudercontact van de jongste

Tja, wat kan ik daarvan zeggen? Ik had een déjà vu gevoel!
Een flinke kleuter die erg pienter is. Ze kent alle kleuren, kan al veel verder tellen dan nodig en heeft puzzels nodig van de hogere klasjes. Alleen spelen doet ze erg graag. Niet dat ze niet met anderen kan spelen, maar ze heeft het echt niet nodig. Ze help kleutertjes die iets nog niet kunnen. Creatief bezig zijn doet ze graag. Veranderen van klas of school leek haar niks te doen! Ze babbelt graag en vlot! 

picture log

 

Ze voelen zich goed en daar draait het om

Het blijkt dus dat ze echt de overstap goed hebben gemaakt en dat ze zich alle drie goed voelen op de nieuwe school! Een enorme opluchting hier in huis!

En wat ook zo fijn was… ik kon de oudercontacten samen met mijn man doen, want die was gewoon thuis! Een heel aangename luxe van een ander soort dan centjes! 

Als je naar een oudercontact gaat, hou dan in gedachten dan de punten mooi meegenomen zijn, maar dat het geluk van je kinderen zoveel belangrijker is!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

4 Replies to “Oudercontacten waar punten ondergeschikt zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.