Ontdekkingen in mijn statistieken

Ontdekkingen in mijn statistieken

Bloggen is tekstjes schrijven! Juist?! Ja, maar bloggen of zoals ik het liever noem: “content creator’ zijn is veel meer dan dat! Mijn blogreis begon jaren geleden en als ik nu terugkijk schaam ik me soms dood voor de ‘fouten’ die ik heb gemaakt. Wat kom ik van enorm ver en wat heb ik super veel geleerd! Hoe ik statistieken moet lezen en ze gebruiken, welke thema’s het goed doen en meer… En soms doe ik echt ontdekkingen in mijn statistieken. Lach je mee?

De allerbeste Pin tot nu toe.

Euhm – zo dom dit hè! Hoe kan je nu bezoekers naar je site krijgen als je alle informatie al op de pin zelf zet? Jeeeeeeee, Ilse! 😉

Waar wonen mijn bezoekers

Wel Antwerpen, Amsterdam, Lommel, Brussel, Gent en Peer … 0.55 procent komt uit mijn eigen dorp! De meeste bezoekers komen uit Nederland. België staat op plaats 2.

Wat kopen mensen via mijn affiliate links

Ik verwerk dus soms affiliate links in een tekst. Dat wil zeggen dat ik commissie kan verdienen. Denk daar niet dat ik ervan kan leven. Een kop thee en een koekje kopen, dat lijkt er meer op! 😉

Maar in de statistieken kan ik dus wel zien welke producten mensen kopen via mijn site. Omdat ik reviews over boeken en speelgoed schrijf, zijn dat natuurlijk de dingen die het meest worden gekocht! Logisch! Bovendien had ik tot voor kort geen affiliate partner waar ik de juiste knutselproducten kon linken. Dat is nu veranderd, dus misschien dat het binnenkort eerder de verf en de haaknaalden zal zijn dat het best verkoopt! 😉
Toch deed ik ook daar een paar ontdekkingen:

Iemand kocht een airfryer via mijn blog. Dankjewel trouwens, dat was net iets meer dan een kop thee en een koekje waard! Maar dat verwacht je op een kookblog eerder dan op het type blog dat ik heb.

En er is iemand die ongeveer elke maand erotische producten koopt via mijn blog. Ik veronderstel dat het iemand is die me de commissie gunt, de kleine zelfstandige en zo! Ook dankjewel voor de steun, al moet ik echt zeggen dat ik super nieuwsgierig ben wie je bent! Hahaha!

Hoog in Google

Soms werk je uren aan een tekst en denk je dat die het goed gaat doen en die doet dat dan niet! Argh – frustratie! Maar soms schrijf je er één op een kwartier en verwacht je er totaal niets van! Zo een van mijn artikelen doet het echt belachelijk goed in Google!

Een statistiek is een weerbericht.

Grappig, maar waar! Als er regen wordt voorspeld voor de volgende dag is er één artikel dat in mijn statistieken verschijnt: Overleef de Efteling in de Regen.

Gekke, maar mooie momenten

In maart lezen sommige mensen Sinterklaas artikelen! En ik zie wanneer mensen hun reizen aan het plannen gaan! Ik lees het weer in de pagina’s die mensen bezoeken en verbaas me over producten die via mijn blog worden aangekocht!
Uiteraard probeer ik gewoon bij te leren en te zorgen dat ik mijn content nog beter kan maken en afstemmen op mijn publiek. Maar het zijn van die kleine ontdekkingen zoals hierboven beschreven die een lach op mijn gezicht toveren!

Daar geniet ik van! (No pun intended met de erotische producten trouwens!)

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

6 Replies to “Ontdekkingen in mijn statistieken”

 1. Ik ben niet bekend in bloggersland en lees eigenlijk alleen jouw blogs. Maar… HOE zie jij dat anderen via jouw blog bestellen en HOE bestellen zij? Hoe werkt dat?
  Daar ben ik benieuwd naar!
  En… Erotische producten? Ik herinner me dat jij ooit een erotisch pakketje thuisgestuurd kreeg?! Een link? Oh nee, zo heet jullie 🐈! Hahaha!

  Praat mij (ons, leken) even bij aub.?

  1. Als je affiliate partner bent van bijvoorbeeld BOL.com kantje zien wat ze via jouw site kopen.
   Ja, dat pakje oké, maar dat is al een tijd geleden en dat artikel lezen ze niet meer zo vaak, dus denk niet dat het via daar komt.

   1. Is dat GDPR proof? Je ziet neem ik aan niet wie wat koopt, exact, maar ik vind het toch wel raar dat een blogger die niets met de verkoop te maken heeft kan zien wat de lezers/bezoekers op hun blog kan zien wat er via hun (betaalde) link kopen. Ik vertrouw jou wel, daar niet van. Maar vind je het zelf niet raar?

    1. Dat is zrker GDPR proof hoor. Een Affiliate link is geen betaalde link, trouwens. Mensen die bijvoorbeeld bij BOL kopen, gaan akkoord met de voorwaarden. Bol moet , op vraag van de klant, kunnen weergeven welke gegevens ze bijhouden en diecop vraag verwijderen. Het enige wat ik zie is welk product via mij bij Bol werd gekocht. Ik weet niets van de persoon af, buiten dat het een bezoeker is. Geen geslacht, leeftijd, woonplaats…. helemáál niets.
     En aangezien ik affiliate gebruik, heb ik net wel wat met de verkoop te maken. Ik wil als partner graag weten wat goed verkoopt en wat niet, dan kan ik daar verder op bouwen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.