Hoe ik “zomaar” een hele nieuwe woonkamer inrichting kocht…

Hoe ik “zomaar” een hele nieuwe woonkamer inrichting kocht…

In onze woonkamer staat geen eettafel. Ik wilde die niet! Ruimte, dat wilde ik. Bovendien hebben we een open huis en is de keukentafel groot genoeg! En toch komt er nu, ergens in mei of juni een eettafel in de woonkamer!? En dat komt dus zo:

Lego

De lego collectie van onze zoon begint echt enorme proporties aan te nemen. Door het ontspullen van mijn kasten, was de houten kast in de woonkamer onderaan leeg! Ideaal dus om de lego in te leggen. Onze zoon speelt ook liefst ‘in de buurt’. Hij trekt zich wel eens terug naar zijn kamer, maar meestal wil hij er gewoon bij zijn! Het leek een ideale oplossing! Maar er staan geen tafel in de living! Mijn man kwam dus op het lumineuze idee dat er toch eigenlijk een tafel moest komen. Op deze manier speelt onze zoon namelijk met de lego liggend op de vloer. Ik kreeg een hele tirade over ergonomie en zo. 😉
Uiteindelijk gaf ik toe en zei: “Oké, er mag een tafel komen – maar dan er één die ik ECHT graag zie, die past en die de ruimte niet helemaal kleineert!”

Paco

Mijn man stelde voor om naar Paco te gaan. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat verwachten, maar ik stemde in…

En daar, in de toonzaal, botste ik op een prachtige tafel met prachtige bank en eetkamer stoelen! Wauw! Ik was er echt meteen verliefd op. Toen we dan gingen kijken op het plannetje van onze woonkamer, zagen we dat hij wel zou passen (je kan alles daar op maat laten maken!), maar dat de plaatsing van de kasten die er al stonden dan niet meer ideaal waren.

“Die kast die er nu staat benut de ruimte eigenlijk niet optimaal”, zei mijn man. Hij wees naar een andere kast in de toonzaal en zei: “Die zou eigenlijk veel beter zijn!”

En ja, hij had gelijk! Maar dan moesten beide andere kasten die er nu staan er wel uit!

We liepen nog wat verder en daar liep ik op een prachtige zetel! “Wauw! Die is mooi!”
“Vind jij die mooi?”
“Ja, man, die zou ik zo zetten! Jij niet dan?”
“Jawel, maar ik dacht dat jij die niet mooi zou vinden!”
Je ziet, zelfs na zoveel jaren kunnen we elkaar nog verrassen! Mensen die mijn blog volgen weten dat ik op mijn bucketlist ook een nieuwe zetel had staan. De prijs viel mee en dus dachten we er ook aan om een nieuwe zetel te kopen.

Dan zou enkel de salontafel en het TV meubel nog ‘oud’ zijn en ze passen dan ook wel totaal niet meer bij de stijl en de kwaliteit van de nieuwe meubelen…

De kinderen waren het beu

Die zondag hadden we de kinderen bij en het was druk bij Paco en aangezien wij er maar 5 minuten vandaan wonen, gingen we maar naar huis.
Mijn man en ik gingen alles nog eens meten en in mijn hoofd stond de hele nieuwe woonkamer voor mijn neus! We telden alles op en droomden nog wat verder.

De nieuwe woonkamer

Een paar dagen later namen we een beslissing! We hebben het budget bekeken, alles nagemeten, goed nagedacht en we hebben onze droom woonkamer besteld. Over een week of negen zal hij worden geleverd. We hebben nog even tijd om alles een nieuw likje verf te geven!
Onze wereldkaart met speldjes waar we al zijn geweest gaat straks het enige oude nog zijn in onze hele woonkamer denk ik… Samen met de foto van ons huwelijk.

Er is alleen één klein dingetje…

De kast met de lego in gaat verhuizen… naar de bureau… en daar staat een tafel om te spelen en dus ook om lego te bouwen!

Tja!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Lees ook: sfeer in je woonkamer brengen voor gezelligheid.

 

11 Replies to “Hoe ik “zomaar” een hele nieuwe woonkamer inrichting kocht…”

  1. Ik ken het gevoel ik ging van mijn minihuis naar een slaapkamer en wilde het niet te vol hebben. In gedachte heb ik alle verplaatst weggehaald en weer gezet. Ik ben benieuwd naar hoe het gaat worden. Voor en na foto’s dus!

  2. Ah zo fijn! De bank vind ik trouwens ook prachtig. We hebben nu een huur huisje incl meubels maar alles ruikt naar urine.. (bedden, bank, stoelen) de huisbaas wil het niet vergoeden (al is hij dat wel verplicht en zet ons er liever uit met geld terug gave) we kopen dan nu maar zelf alles nieuw. Wel de goedkopere meubels aangezien we niet weten of mijn vriend hier in Spa je wel kan blijven werken.. Ben erg benieuwd hoe je living eruit gaat komen te zien. Je neemt ons wel op roomtour toch??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.