Mooie Madamme, vaarwel en dankjewel!

Mooie Madamme, vaarwel en dankjewel!

Het nieuws van je heengaan is tot hier in China geraakt! Hartjes werden naar de hemel gezonden via de social media in het thuisland en ik wist hoe laat het was. Jij, Mooie Madamme hebt ons verlaten. Je strijd is gestreden. Je pijn is voorbij.

Mooie Madamme

Ik leerde Mooie Madamme kennen aan de schoolpoort. Haar hummeltje en mijn zoontje zaten bij dezelfde juf en we raakten aan de praat! Ik voelde een klik.
We hadden beiden liefde voor retro spulletjes en staken de kleine mannetjes in dezelfde merkjes van retro kleding. De kringwinkel vonden we beiden een schatkamer en we hielden beiden van lekkere, gezonde thee. We konden uren babbelen en ik voelde me steeds even welkom bij jouw thuis…

Mooi mens

Tijdens je leven kom je vele mensen tegen, maar weinigen die zo mooi zijn als jij was! En ik heb het niet alleen over de buitenkant, maar als persoon ben jij altijd een Mooie Madamme geweest. De liefde voor jouw man, de liefde voor hummeltje, …
Maar zelden kom je iemand tegen die zo door en door goed is. Eerlijk, open, verstandig, hulpvaardig en ook bemoedigend, een hart vol liefde … je had het allemaal!

Jij wilde dat iedere mens gelijk was in deze wereld, dat de honger uit de wereld was. Jij wenste dat alle mensen de deur voor elkaar zouden openzetten en vrijwilligerswerk zouden doen. Jij zou willen dat elk kind een veilige thuis had.
Dat is het voorbeeld waar je naar hebt geleefd.

Het monster

En daar kwam, tijdens dat ene jaar aan de schoolpoort, het K-woord terug in je leven.
Je had er al eens tegen gevochten, de tekens wezen in de goede richting en toen ging het ineens héél fout!

Weet je, ik gun niemand die vreselijke ziekte! Maar als er één persoon was in de hele wereld die het zeker niet had verdiend, dan was jij het wel!

Je was advocate van opleiding, je was dus ook een verstandige Mooie Madamme en je zei me een keer: “Net zoals ik vroeger zo gemakkelijk studeerde, zo snel leert die kanker van me bij. Telkens leert hij weer een nieuwe manier om me aan te vallen!”
Griezelig vond ik het, toen je dat zo vertelde!

Ten aanval

Je ging dapper de strijd aan! Heftig en fel en je zou dit gevecht winnen! Voor jezelf, maar zeker ook voor je man, je hummeltje en je familie en vrienden! Dit monster zou je niet klein krijgen.
Wat de dokters je ook vertelde, je bleef moedig, dapper en strijdvol! Wat heb ik respect voor jouw mentaliteit gehad! Ongelofelijk vond ik het!

De 1000 kraanvogels

“Lieve vriendinnen, mijn zusje heeft 1000 kraanvogels uit origami gemaakt.  Ik zou ze graag in ons huis ophangen. Komen jullie mij helpen?” stuurde je mee tijdje geleden in een bericht.
Je rekende me tot je vriendinnen! Ik glimlachte en zegde toe. Een echte eer dat je mij als je vriendin hebt gezien, lieve Mooie Madamme! Wat een gezellige avond was dat, met fijne mensen samen 1000 kraanvogels ophangen bij je thuis. Mensen die je allemaal een warm hart toe droegen en dat nog steeds doen.

Mooie Madamme

Bedankt!

Lieve Mooie Madamme, wat zal je gemist worden! Door je man, door je hummeltje, door je zus en de rest van je familie. Door je vrienden en vriendinnen!

Bij mij zal je altijd een blijvende indruk nalaten. Ik heb enorm veel geleerd van jou. En ik weet uit goede bron dat ik niet de enige ben!
Jij hebt mensen ‘geraakt’…

Bedankt dat ik je heb mogen kennen! Bedankt dat je me tot je vriedinnen hebt gerekend.
Bedankt voor alle goedheid die je uitstraalde. Bedankt voor de deur die altijd open stond. Bedankt voor de thee en de fijne gesprekken …ik ga ze missen! 

De wereld is vandaag minder mooi zonder jou erin.
Maar jij zou willen dat we met zijn allen zouden proberen om hem weer mooier te maken! Je zou willen dat we met zijn allen van elk gekregen mooi moment zouden genieten. Carpe Diem… zo stond jij in het leven!
En lieve S, daar ga ik héél hard mijn best voor doen.

Ik weet niet of je geloofde in de hemel, over de dood gingen onze gesprekken nooit!
Maar als er een hemel is, dan ben je zeker weten daar! Geniet van de rust daarboven… je hebt het verdiend!

Veel liefs

Ilse

 

 

25 Replies to “Mooie Madamme, vaarwel en dankjewel!”

  1. Wat heb jij dit weer mooi verwoordt Ilse, het was zeker een mooie madamme die onze wereld wat mooier maakte! Veel sterkte dazr in China!

  2. Potverdorie, ik hoorde het pas heel recent, heb haar maar een keer echt gesproken maar ze maakte toen al indruk, een heel toffe! Oneerlijk! Sterkte!

  3. Het leven is ontzettend hard hè? Mooi hoe je dit zo beschrijft. Het lijkt soms wel dat juist de waardevolle en mooiste mensen getroffen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.