Waarom ik Macau ga missen – Waarom ik het helemaal niet ga missen.

Waarom ik Macau ga missen – Waarom ik het helemaal niet ga missen.

Morgen vertrekken we terug naar België! Om 6 uur ’s morgens vetrekt de taxi naar de ferry, de ferry brengt ons naar Hong Kong en het vliegtuig naar Schiphol. Daar worden we terug opgehaald door een taxi en die brengt ons thuis! Wat ga ik missen en wat juist niet?

Waarom ik Macau ga missen

Het is echt wel een beetje een tweede thuis geworden hier. We zijn er vijf weken geweest! De kinderen voelen zich hier overduidelijk thuis! De zoon komt volgend jaar terug zegt hij! 😉
Maar wat ga ik hier dan missen?

Het weer

Het klinkt misschien gek, want het is hier warm of beter, heet! Maar het is hier ‘contstant’. Bij ons is het 30 graden en dat duurt dan en dag of vier en dan is het 17 graden en is er regen. Dat schommelende weer thuis is niet zo tof!
Hier is het altijd warm. Je hebt wel van die “toffe” tropische buien, maar die zijn warm en als ze stoppen is daar meteen terug een stralende zon. Die constante in het weer, dat vond ik echt wel fijn!

Het eten

Het feit dat ik het eten niet zelf moet maken en het feit dat het lekker is… dat ga ik missen.
Maar de laatste weken heb ik het opgegeven om ‘op te letten.’ Daar hou ik dus toch wel bijna 2 kilo extra aan over. Het was te veel, te lekker, …
Dus ik weet wat me te doen staat! Wel weet ik zeker dat het me wel lukt als ik terug zelf moet koken. Ik heb het dus losgelaten. Het komt wel weer goed! Ook omdat ik hier veel minder beweeg dan thuis was het zeker niet gemakkelijk!

Het personeel

Wat zijn ze geweldig! Ze zijn lief en behulpzaam en ja, ik hoor je zeggen: “Dat is hun taak”. Maar het is meer dan dat. Ze vonden het duidelijk fijn dat onze kinderen er zo lang waren; ze konden ze wat beter leren kennen. Ze hebben hard hun best gedaan om hun namen te leren uitspreken en liepen ‘the extra mile”. De Macau T-shirts en het ontbijt dat morgenvroeg voor hen zal klaarstaan voor vertrek (hoewel er nog geen ontbijt is zo vroeg!) spreken boekdelen.

Het zwembad

Het heerlijke zwembad dat bijna elke dag werd gebruikt was echt wel fijn en ook wel nodig bij het warme weer!

Het niksdoen

Tja, ik moest hier echt niets, buiten op de kinderen passen en samen met hen dingen doen! De was werd gedaan, de vuilbakjes geleegd, de bedden werden opgemaakt en er lagen om de drie dagen zuiver gewassen lakens! Daar kan een mens best aan wennen hoor! 😉

De shuttle en de taxi

Overal geraken met een busje of een taxi! Fijn hoor! Of ja, bijna overal, want we hebben ook best wat afgewandeld.

De natuur

Palmbomen, tropische bloemen en planten, vogels en krekels, prachtige vlinders…

Wat ik niet ga missen in Macau

Tropische muggen

Ik haat ze, ik haat ze echt! Die muggen en die kleine, vervelende, bijtende vliegjes! Mijn hele lichaam is een slagveld! BAH!

Onbeschofte Chinezen

De mensen van Macau zelf vallen best mee, maar die Chinese toeristen! Ze trekken ongevraagd foto’s van onze kinderen. Gingen boven hun bord hangen om hen te bekijken als we ergens zaten te eten. Ze rochelen op de grond…

Daarbij spreken ze geen letter Engels, maar praten wel tegen je in het Chinees. Zelfs als je aangeeft dat je geen Chinees begrijpt, blijven ze tegen je ratelen…
“Mama, versta jij wat die zegt?”

De drukte

De stad zelf is druk! Ik heb echt al mijn aandacht nodig als ik daar met mijn drie kinderen wandel hoor! Gelukkig is het op het hotel meestal rustig!

De onverwachte tropische buien

Ze hebben ons een paar keer verrast en de jongste was echt bang van het luide onweer!

Het eten

Huh? Ik ging het eten toch missen?!
Ja, maar geef me een Belgische boterham, gewone aardappelen (wortelpuree, here I come!) en Belgische frietjes!

Dankbaar!

Ik ben héél dankbaar dat we dit hebben kunnen doen en hebben mogen meemaken! Dit had ik niet willen missen! Het was echt héél fijn!
Een ervaring, een avontuur!
Maar ik heb ook thuis gemist. Mijn familie en vrienden, mijn tuin en gaan bodystylen (Oh jee, als ik daar op de weegschaal moet 😉 )
Het was fijn, maar nu is het goed geweest! Op naar huis – voor een dag of twee – want dan gaan we op vakantie naar Kroatië. Die vankantie was al geboekt! Onze housesitters voelen zich helemaal thuis bij ons thuis eind augustus! 😉

Bloggen in Macau

Ik heb niet zoveel geblogd als ik van plan was. Wel heb ik nog heel wat ideetjes op mijn lijstje staan! Ik heb nog heel wat te vertellen! Maar ‘de goesting’ was er even niet, de routine om te bloggen was weg en het is nog steeds een hobby! Dus ik liet het even zo! Het moet geen opgave worden! Bovendien was bloggen op een tablet niet geweldig! Ik mis mijn computer! Hahahaha!

Bedankt dat jullie allemaal gevolgd hebben, dat heb ik gemerkt aan de reacties! Het was super fijn om te merken dat mensen het allemaal zo tof vonden om te volgen!
Ik heb dus nog wel wat te vertellen de komende weken!

Voor nu

Take care en tot snel!

Liefs

Ilse

25 Replies to “Waarom ik Macau ga missen – Waarom ik het helemaal niet ga missen.”

  1. Kan me voorstellen dat je een hoop gaat missen, zeker na 5 weken! Maar ja, die Belgische frietjes… mmmm, ook weer lekker haha. En ik deel je haat aan muggen. Zodra ik m hoor, moet ie weg, anders kan ik echt niet slapen. Heel veel plezier in Kroatië!

  2. Wat een ervaring voor jullie allemaal. Het zal ook even best dubbel zijn… dingen die je gaat missen, blij dat je weer naar huis gaat… Zoals zovelen heb ik genoten van je posts vanuit Macau en kijk ik uit naar alle andere verhalen die nog gaan komen. Hele fijne terugreis gewenst! xxx
    Nicole onlangs geplaatst…Couscoussalade met geroosterde groenteMy Profile

  3. Ik vond het leuk om jullie avontuur te volgen. Ik denk dat het heel gezond is om ook weer terug te verlangen naar huis, met je eigen spulletjes en mensen om je heen. Al hebben jullie prachtige weken gehad!

  4. Jeutje het is echt onwijs snel gegaan! Ik snap inderdaad dat er twee kanten aanhangen dat heb ik hier ook in Lanzarote haha. Een hele veilige terugreis gewenst en ik kijk nu al uit naar jullie avonturen in Kroatië!!
    Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #31My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.