Mama, dat was het domste dat ik al ooit hoorde! (In de chaos)

Mama, dat was het domste dat ik al ooit hoorde! (In de chaos)

Chaos zit hier in de familie… Het is erg om te zeggen, maar we zijn een bende warhoofden bij elkaar. Behalve onze oudste dochter, die moet van wanorde niets weten.
Onze zoon is misschien nog wel het ergst op dat gebied. De keren dat hij zijn turnzak vergeten is of zijn brooddoos niet is zijn schooltas had zitten dit schooljaar kan ik niet meer op twee handen tellen denk ik. Hij moet het leren, dat weet ik heus en ik probeer hem te leren dat dingen nu eenmaal consequenties hebben. Maar vorige week ging ik toch overstag…

Het ei

“Mama ik heb deze middag een gekookt ei nodig om te knutselen!”
Uiteraard krijg je die zin ’s morgens te horen. Hij had geluk! Er waren nog zes eitjes en ik gooide ze snel ik kokend water. De kinderen moesten blijven eten die middag, want mijn man en ik moesten naar de bank voor het tekenen van de lening voor de elektrische auto voor de zaak. Ze konden dus allemaal een gekookt eitje in hun brooddoos steken. En de zoon had zijn ei om te knutselen.

Het vertrek

“Vergeet je huiswerk niet!”, riep ik nog, en ook “Denk aan je turngerief!”.
Hij stapte in de auto en had zijn huiswerk nog vast. Ik vertrok naar school en toen we aangekomen waren keek hij me met sippe ogen aan: “Ohhhh, nu ligt mijn ei nog op de tafel!”
“Je hebt er toch één in je brooddoos zitten, dan zal je dat moeten gebruiken.” reikte ik de oplossing aan. Hij stapte uit en hij had zijn huistaak nog steeds vast. Ik opperde om dat blad nu toch maar in zijn vervoermap te steken. En op dat moment valt zijn oog op de vier oefeningen op de achterzijde van het blad, die hij niet had gemaakt.
En oh jee! Hij was zo gefrustreerd. Zijn huiswerk niet volledig af EN zijn ei om op te eten tijdens de pauze niet mee! Met een gezicht tot op zijn tenen vertrok hij naar de poort.
Ik zette zijn zusjes af aan de overkant en reed naar huis.

De turntas

Maar toen ik wilde uitstappen zag ik zijn turngerief liggen. Dat was hij dus ook vergeten en hij had sponsorloop die dag. ‘Normaal’ was afgesproken dat hij dan de consequenties zou moeten dragen, maar ik vond het nu wel héél erg. Zijn huiswerk niet volledig af, zijn ei niet om op te eten en dan zou hij zijn turngerief ook nog niet in orde hebben. Dat was echt wel een recept voor een rotdag. Dus ik liep naar binnen, scharrelde het gekookte ei van de tafel en reed terug om alles te brengen.

Hij was super blij.
De juf zei al dat hij gezegd had dat hij geen ei bij had. Ik trok een vreemd gezicht: “Hoezo? Hij had er toch één in zijn brooddoos zitten?!”
Ik dacht dus dat, als hij moest kiezen tussen geen ei om te eten of geen ei om te knutselen, dat hij liever het ei zou opeten.

Ik vertelde het verhaal

Dit weekend vertelde ik het verhaal over de tas en het ei toen we op bezoek waren bij mijn zus.
“Hij had gewoon zijn ei uit zijn brooddoos kunnen nemen, maar ja!” zei ik.
“Mama, dat is nu echt het domste wat ik ooit gehoord heb!”
Ik kijk hem verbaasd aan en vraag: “Hoezo?”
“Dat gekookt ei was al gepeld hoor!”

Tja,…

Take care en tot snel

Liefs Ilse

2 Replies to “Mama, dat was het domste dat ik al ooit hoorde! (In de chaos)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.