Koopjesmonsters – ik haat de solden

Koopjesmonsters – ik haat de solden

koopjesmonsters
Zelf getekende ATC in een reeks: Disney slechteriken 😉

Ik haat de koopjesdagen.

Huh, wat zegt zij nu?  Hààt de soldendagen?  Dat kàn toch niet?

Wel dus!
Ik heb in een grote kledingzaak gewerkt van mijn zestiende tot ik op een school in de buurt kon beginnen met lesgeven, de job waar ik voor gestudeerd had.
Op zich vond ik dat een super fijn werk:  Veel sociaal contact, gevarieerd werk, fijne collega’s,…
De solden-dagen waren altijd extra druk natuurlijk en ook dat op zich vond ik niet zo erg.  Want druk betekende ook dat je geen tijd had om te beseffen hoe laat het was.
De dagen gingen dan snel voorbij.
Liever druk dan te moeten zoeken naar werk, wat er in zo’n grote kledingzaak altijd wel is, geloof me.

Mijn allereerste solden ervaring als kassierster vergeet ik nooit.  Als ‘groentje’ mocht ik de deuren open gaan doen.  Aan de buitenzijde stonden al héél wat mensen klaar om met hun winkelkar de winkel in te spurten.
Ze wilden hun geselecteerde koopjes (die ze een paar dagen van ter voren al waren komen kiezen en in hun geheugen hadden opgeslagen 😉 ) zo snel mogelijk in hun kar smijten (écht dan noem ik nog niet meer gooien, dat is smijten!).
Ik opende de deur en werd gewoon zo goed als omver geknald door een winkelkar in sprintversnelling….
Ik heb nog nooit zo hard gelopen als toen om te zorgen dat ik terug veilig achter de toonbank terecht kwam!

Na zo’n solden-dag zijn de verkoopsters helemaal kapot.
En niet alleen fysiek ook emotioneel, want de winkel, waar ze zo hard voor werken om hem netjes opgeruimd en overzichtelijk te houden is dan letterlijk ontploft.
Kleding ligt nergens meer fatsoenlijk.  Sommige paskamers puilen uit van de hoopjes kleding die niet werd goedgekeurd, maar ook niet meer werd teruggebracht of aan de verkoopster gegeven.
Het respect voor de job ‘verkoopster’ was bij sommigen echt ver te zoeken.

Sinds ik niet meer in de kledingzaak werk, zie je mij dus in geen honderd jaar in een kledingzaak tijdens de eerste solden-dagen (als ik het kan helpen.)
Ik vind de drukte vervelend, sommige mensen worden bijna monsters als ze iets willen hebben.  Ik herinner me een trek-incident – het leek zo onwerkelijk, een scène uit een ‘bitch’ movie.

Ik laat dus de drukte vlotjes voorbij gaan.
Als het rustiger is ga ik eens een dagje op mijn gemak op zoek naar overgebleven koopjes.
Soms heb ik geluk en vind ik nog wel iets leuks, maar meestal zit ik al bij de nieuwe collectie te kijken.

Zijn er nog onder jullie die de koopjes liever zouden mijden?
Zijn er nog koopjesmonsters die jullie ooit ontmoet hebben? 

12 Replies to “Koopjesmonsters – ik haat de solden”

 1. Winkels vol met hoopjes kleding en vrouwen die in alle bakken staan te graaien vermijd ik zelf ook liever. Doe mij maar online sale shoppen, veel rustiger 🙂

 2. Pff.. ja verschrikkelijk die soldendagen. Heel soms overtuig ik mezelf om toch nog eens te gaan, want zeg eerlijk, het is toch mooi meegenomen als je iets goedkoper kunt kopen. Maar zodra ik de winkel binnen stap, de drukte zie, mensen die liggen te ‘graaien’ en inderdaad elkaar niets gunnen, dan is mijn goesting meteen over, draai ik me om en ben ik weg. Amper 3 stappen de winkel ingezet en al spijt dat ik het toch maar weer eens heb geprobeerd ?

 3. Haha ik heb ook in een kledingwinkel gewerkt, heel herkenbaar dus… Ik ga liever ook niet als het zo druk is… Al vind ik de prijsjes op dat moment wel heel fijn ? Ik doe het dus niet altijd, maar af en toe wil ik wel eens binnenlopen, vooral voor mijn kleine meid.

  1. Ik vind de prijsjes natuurlijk ook fijn, met mijn drie kleintjes.
   Ik wacht gewoon tot de ergste drukte voorbij is 😉

 4. Ohh blegh, ik ben ook niet van de drukte en primark-achtige praktijken. Inderdaad: online shoppen. Kleine boetiekjes vind ik ook altijd charmant. Maar ik ben niet zo’n mode type. En stiekem ben ik erg gierig, want ik vind het allemaal al snel te duur 😉

  1. Ik koop voor de kinderen vaak tweedehands merkjes. Zeker toen ze baby waren, want die kleertjes zijn amper gedragen als je ze koopt.
   Ik heb ook een aantal vaste winkeltjes online. Heerlijk zo rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.