Kennismaking met de zee.

Kennismaking met de zee.

Kennismaking met de zee

De allereerste kennismaking …

…. met de zee voor onze kleine jongen.  Hij was net een dikke twee maanden grote broer en we waren in september op vakantie aan de Belgische kust: De Haan.
Héérlijk weer hadden we tijdens een prachtige nazomer in 2012.  Op vakantie in september, het zal waarschijnlijk nooit meer voorkomen, totdat ik met pensioen ga.
Lesgeven is héérlijk veel vakantie, maar je kiest wel nooit wanneer die vakantie doorgaat. (Daar had ik het nog al eens een keertje over 😉 )

Ik kijk naar de foto’s en kijk naar de jongen die zijn laatste weken als kleuter aan het doorbrengen is… wat is hij groot geworden.
Het kleuter zijn verdwijnt, een plagerig lagere schoolkind is in de plaats gekomen.
Ik kijk naar de foto’s en ik zie de grote gelijkenis met zijn kleinste zus die nu ongeveer net zo oud is als hij op de foto’s.
Het gaat snel, soms zo snel dat ik het niet besef.

Ik zag een paar weken geleden dat de jongste bij de onthaalmoeder uit een bekertje dronk.  Geen rietje, geen dekseltje of flesje, gewoon zo…
Ik zag haar zelfstandig het trapje van de boomhut aftrappen, helemaal alleen!
Ik zag haar eendjes vissen op de kermis en gaf papa naar zijn voeten dat hij niet zo moest helpen… Bleek dat hij helemaal niet aan het helpen was. De jongste vist gewoon sneller eendjes dan de andere twee samen.

Ze worden groot mijn kindjes…
De oudste gaat naar het eerste leerjaar, de grote meid wordt vier en de jongste mag in januari ook naar het instapklasje.
Het is toch weer een beetje loslaten.

Er gaat nog zoveel keer een ‘eerste kennismaking met’ komen en elke leeftijd heeft zijn charme, daar ben ik van overtuigd.

Soms hakt het gewoon even in… wat zijn ze al groot – waar zijn mijn baby’s naartoe?

Wanneer besefte jij plots: “Wat is mijn kindje groot geworden!”

Dit artikel is een reisfotochallenge van de blog van Thomas Pannenkoek… ga daar zeker eens kijken voor een grappig verhaal met mooie foto of doe gewoon zelf mee met de challenge! 🙂

13 Replies to “Kennismaking met de zee.”

 1. Ja het gaat snel! Laatst zat Deon op de bank en toen keek ik zo naar hem en dacht: jeetje wat ben jij al groot! Helemaal in vergelijking met Brent! Dat baby zijn is er af hij is al een ‘grote’ jongen. Nu is hij al 4 . Die 4 jaar zijn erg snel gegaan!!

 2. Ik heb het de laatste tijd heel erg! Sowieso ook omdat ze pas 2 is geworden, maar als ik haar bezig zie of hoor wat ze nu weer zegt dan ben is af en toe echt verbaasd over hoe groot ze al is!

 3. Ik besef nu dat mijn kinderen erg groot worden, mijn oudste is langer dan ik. Hier kan ik niet meer om heen. Mijn kinderen zijn altijd gek op strand en zand en gelukkig nog. Tijd vliegt met onze kinderen dat is zeker. 🙂

 4. Ja, de tijd vliegt voorbij!! Ik heb twee volwassen kinderen. Mijn dochter heeft sinds een paar jaar een vriend, en toen het bekend werd dat het een blijvertje was toen was het voor mij toch echt wel einde van het klein meisje zijn….! En toevallig gisterenavond lag ik in bad toen mijn zoon bij mij kwam en zijn (net gekochte) motorpak liet zien…wat een grote stoere vent is hij (ineens) geworden! Tja, echt de tijd gaat écht heel hard!! Geniet ervan!!

 5. och ja..kan er soms best verdrietig van worden, zeker als ik de oude foto’s bekijk. ..gaat veels te hard. De oudste is alweer 9, echt een prepubertje. De jongste is net 5, houdt mama’s nog vast en vindt alles van papa en mama geweldig! Heerlijk van genieten, ze worden zo snel groot, klinkt cliché, maar wel echt waar!

 6. Gaat vreselijk hard! Als ik foto’s van de jongste van een jaar terug bekijk herken ik hem amper in hoe hij nu is 😮

 7. Oh elke keer weer. Inderdaad ook wanneer ze voor het eerst naar de psz gingen of naar school, maar ook nu als ik de oudste hoor praten, denk ik echt “Jeetje, wat word je toch groot!”

 8. Oh wat is het toch mooi en moeilijk tegelijk om je kids zo groot te zien worden! Ik merk het elke dag weer, zelfs bij de allerkleinste dingen.

 9. Mijn oudste die geslaagd is voor zijn eindexamen, autorijlessen heeft en straks naar de universiteit gaat. Het moment waarop hij en later zijn jongere broer voor het eerst (op de fiets) naar de middelbare school gingen.
  Die momenten blijven maar komen.
  Mooie foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.