In 2016 best gelezen + Spam jouw beste artikel!

In 2016 best gelezen + Spam jouw beste artikel!

in 2016

2016 was het eerste jaar dat ik volledig ‘serieus’ blogde.  Het was het jaar dat ik leerde over SEO en Google analytics.
Ook was 2016 het jaar dat ik de grote behulpzame community die er is in de wereld van bloggers, vond.
2016 eindig ik met een 2500 bezoekers per maand, ik had gehoopt op 2000 en dit getalletje stemt me dus blij!

2016 was echter buiten de blogwereld wel een vreemd en beangstigend jaar.  Vluchtelingen, Trump en Brexit, aanslagen,…
En laten we over alle sterren die letterlijk een ster werden ook maar zwijgen!

Het leuke aan leren hoe je statistieken goed kan lezen is ook dat je héél goed ziet welke artikels  het goed hebben gedaan en welke minder.
Hier even een overzicht van de drie beste artikels per grote rubriek:

Best gelezen in 2016 – Persoonlijk:

De meest gelezen blogpost van dit jaar is de open brief aan de ouders van de kinderen van de school van mijn kinderen.

Dat is ook de blogpost die het meest gelezen is in mijn eigen omgeving en de post waardoor veel mensen hier in de buurt mijn blog hebben ontdekt.

openbrief

Het artikel dat ik schreef over de moslim in mijn klasje van vorig jaar, prijkt mooi op een tweede plaats.  Dit artikel werd door een aantal andere bloggers in hun ‘beste blogpost’ lijstjes genoemd, waarvoor dank, uiteraard.

Op plaatsje drie staat het artikel dat ik schreef naar aanleiding van de aanslagen en de onbehouwen reacties van sommige mensen.  Ik vertelde over wat ik leerde op de begrafenis van een kind.  Ook dit artikel werd door andere bloggers opgepikt.

Best gelezen artikels in 2016 – Kreatieve Kronkels

De nieuwe rubriek, waarin mensen over hun creatieve hobby vertellen werd in de loop van dit jaar in het leven geroepen.  Daar zijn ook een aantal artikels bij geweest die het héél goed hebben gedaan voor mijn cijfertjes.  Vooral omdat de geïnterviewde een groot sociaal netwerk hadden en het artikel daar gretig in werd gedeeld.
De Urbex fotografe, de mevrouw die prachtige kleurplaten maakt en de musical actrice scoorden daar het best.

2016 De Merge

In dit jaar heb ik ook mijn niche blog en mijn persoonlijke laten mergen.  Ik ben nog steeds blij dat ik dat heb gedaan.  Nu kan ik ten minste focussen op één blog en op het social media gebeuren rond één blog! Dat is echt een hele verademing. Toch is er nog steeds veel werk om alles ‘op te kuisen’!
Ik heb nog steeds veel artikels met een slechte SEO of die gewoon gewist moeten worden.  Vooral van in de beginperiode dat ik ben beginnen bloggen…
In 2011 had ik echt nog geen idee, zeg! Hahahaha!

De artikels van mijn oude niche, die nu op kreanimo werden geschreven deden het ook al goed.  Het werkblad voor de technieken van kleurpotlood scoorde daar het best.
Ook het artikel rond de ‘limited edition coca-cola flesjes‘ en de ICT opdracht om een wilde versie van jezelf te maken deden het goed.

13015346_1139547772764035_705244547348125278_n-300x300 wild 2 werkblad potlood in kleur

Best gelezen artikels in 2016 – Evergreens/haakprojecten

Mijn haakprojecten deden het goed in 2016 en ik heb ze niet eens in 2016 geschreven!  Het zijn mijn ‘evergreens’, het zijn artikels die het goed blijven doen.
De poncho met mouwen voor kleuters werd vaak gepind, al is het eigenlijk gewoon een korte beschrijving en geen uitgewerkt patroon.
Ook de knuffelkonijn rammelaar en de muziekster deden het goed en dat waren kraamcadeautjes voor een kindje dat al lang geen baby meer is!
En de knikkerzak is ook nog steeds een artikel waar veel mensen gaan kijken en ook daar is het niet eens mijn patroon, maar een doorverwijzing.

noe

Knikkerzak Inthe
Poncho met hoedje inthe

De reisfotochallenge

Deze rubriek krijgt een eigen overzichtspost en die komt deze week nog online.  Wat heb ik hier zelf van genoten!

 

Bloggers: Spam je best gelezen artikel in de link-up!

Hieronder staat een link-up, waar je zelf je best gelezen artikel van 2016 in kan linken.  Voor mij is dit alvast een testje voor Crea-Cross, om te zien of ik die link-up goed onder de knie heb.
Voor jullie een mogelijkheid tot spammen! 😉

 

Wat brengt 2017?

Ik vertelde al over Crea-Cross, het grote creatieve project dat op 5 januari start en ook over mijn test-mama Inge en mijn dierenrubriek door Lotte…
Voor de rest laat ik het vooral op me afkomen.
Mijn eerste jaar ‘serieus bloggen’ was volgens mij best een succes te noemen, nooit had ik durven dromen te eindigen met 2500 bezoekers per maand.
Ik vind het nog steeds een fijne hobby en hoop dat ik het nog lang ga kunnen blijven doen!

Aan alle volgers een dankjewel!
Hopelijk kan ik jullie blijven boeien in 2017!

Liefs Ilse

cropped-verfspat-1.jpg

Volgen kan  op BloglovinFacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Welk artikel herinneren jullie je nog van het voorbije jaar hier?
En bloggers, spam je best gelezen artikel van 2016 maar als je wil! 🙂 


36 Replies to “In 2016 best gelezen + Spam jouw beste artikel!”

 1. Jawadde Ilse, zo’n studie over je weblog :).
  Van die cijfers heb ik eerlijk gezegd nog nooit wakker gelegen. Het is natuurlijk aangenaam te beseffen dat je niet schrijft voor ‘den hond zijn vlooien’, dat er voldoende publiek op af komt. Je maakt de inhoud van je logjes heel verscheiden, dat is een goeie ‘truc’ om verschillende mensen aan te trekken.
  Blijf het vooral doen omdat je graag schrijft, laat dit de grootste drijfveer zijn!

  1. Hahahaha. Ja… het is een hele studie.
   Maar het is vooral omdat ik altijd graag heb geschreven. En dat zal ook de reden zijn dat ik het ga blijven doen. ?
   Ervan wakker liggen zal ik zeker niet doen, maar ik vind het wel leuk om te bestuderen ?

 2. Omdat mijn blog nog niet zo uitgebreid is en nu een beetje begint te lopen, is mijn laatste post het meest gelezen. Erg close wel met het ultieme brownie-recept. Chocolade doet het nu eenmaal altijd goed ;-). Van jouw blog herinner me veel artikelen van het afgelopen jaar, maar ook bij mij is de open brief aan de ouders toch wel het meest bijgebleven. Maar ja, wat wil je, er werd aan de poort ook stevig over gepraat. Link-up werkt, dus laat de crea-cross maar komen :).

  1. Ja, nu werkt hij wel. Net toch even gesputterd. Maar goed dat ik het nu even heb getest. Hoe lang blog je eigenlijk al, Nicole?
   Chocolade zal het inderdaad wel goed blijven doen. ?

  1. Oh dat is ook bijzonder. Ik kreeg dat als tip van andere Bloggers. Vorig jaar had ik ook geen flauw benul.
   Uiteindelijk is het gewoon belangrijk dat je het graag doet. En aan interactie met lezers merk je ook al veel.

 3. Wat leuk dat je blog zo goed gaat!!
  Ik blijf ook in 2017 je volgen 🙂

  En super leuk dat we mogen spammen 🙂
  Mijn blog staat sinds november dus ik kan t nog niet over een heel jaar zeggen maar wel even mijn best gelezen link tot nu toe erbij gezet
  MamaIssues onlangs geplaatst…Opknappen poppen harenMy Profile

 4. Wow, zoveel lezers op je blog, proficiat !
  En ik maak graag gebruik van je aanbod om te spammen.
  Ons meest gelezen artikel was van mijn medeblogster en ging over frequentie woordenboeken

 5. Hihi mijn best gelezen artikel gaat over de inhoud van mijn keukenkastje. Het kruidenrekje wat ik zelf heb gemaakt en nog steeds staat te shinen in de keukenkast. Wel is het tijd voor een update zie ik. De link-up doet het hoor, dat gedeelte is al klaar voor de Crea-Cross 😉
  Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Onze verzamel KerstboomMy Profile

 6. SEO, daar ga ik me in 2017 in verdiepen. Voor Kerst kreeg ik het boekje ‘SEO voor dummies’! Leuk om te lezen dat je aantal bezoekers boven verwachting zijn! Ik wens je een goed blogjaar toe en heb mijn linkje er ook bij gezet. Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.