Huidbescherming aanleren met de Nivea pop

Huidbescherming aanleren met de Nivea pop

Nivea heeft al een tijdje een leuke, leerrijke, pop op de markt om kinderen te leren dat huidbescherming zéér belangrijk is.
Ik was dan ook blij verrast toen ik de pop in het Kruidvat aantrof deze week! Ze zijn nu ook in België en Nederland verkrijgbaar!

huidbescherming aanleren

Huidbescherming is zo belangrijk.

Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat mijn kinderen nooit echt problemen hadden om zich te laten insmeren.  Zowel thuis als het zonnetjes schijnt, als op vakantie aan het strand komen ze netjes als ik vraag om te komen.
Vooral de dames vonden dat gewoon heel ‘cool’.  Dat komt dan weer omdat ik zelf super gevoelig ben.  Ik verbrand al bij de eerste zonnestraal en dat weten mijn kinderen ook.  Ik ben dan ook wel een beetje ‘panisch’ als het op huidbescherming aankomt.

Sommige mensen gebruiken de ‘oude’ flesje zonnecrème van de kinderen voor zichzelf.  Dat kan ik dus niet.  Ik smeer mezelf met dezelfde factor in als mijn kinderen!

Nivea pop om huidbescherming aan te leren

Ik kocht de pop gisteren in het Kruidvat voor 22 euro.  De dames gaan namelijk vandaag op ‘schoolreis’ naar de speeltuin en moesten zonnecrème hebben.
Die producten zijn niet goedkoop, maar oh zo belangrijk.
De prijs van het pakket komt neer op ongeveer 6 euro voor de pop.  Er is een jongen en een meisje te verkrijgen.  Daar ben ik echt blij om.  Jongens moeten, net zoals meisjes, leren dat huidbescherming belangrijk is.

Onze zoon is niet echt voor poppen, tenzij het Star Wars figuren zijn, dus voor hem nam ik er geen mee.  Maar de meisjes kregen allebei een pop.

Het was zo grappig, ik stapte het Kruidvat buiten en meteen kleurde de pop, die werd blootgesteld aan de zon, rood!

En ja, als je dan zonnecrème smeert, dan verdwijnt die kleur terug.
En als het een tijdje heeft geduurd, dan moet je een nieuw laagje aanbrengen, dat kan je op de foto al goed zien.  Die pop had onze oudste dochter dus ingesmeerd!

De pop werd nauwlettend in het oog gehouden, bij de minste rode schijn stonden ze klaar met de spuitbus zonnecrème.  Smeren is gewoon leuk!

De ‘oude’ zonnecrème

Nu weet ik dus eindelijk waar die oude flesjes zonnecrème voor kunnen dienen!  Daar kunnen de popjes mee worden ingesmeerd!

Oplossing voor minder leuke smeren

Ik zei het al, voor onze kinderen was het niet echt een probleem.  Toch kan ik me voorstellen dat sommige kinderen het helemaal niet leuk vinden om te stoppen met spelen en dan zich te laten insmeren.
De poppen kunnen daar zeker en vast een oplossing bieden!
Toch ben ik ook nog voorstander van zwemkleding die UV bestendig is! 

Voor scholen een tip

Ik denk dat de juffen misschien ook eens moeten vragen of ze deze pop mogen aanschaffen.  De aankoop kan gekaderd worden in preventie en gezondheidseducatie en is echt super leuk!

Een strandpop

Mijn oudste dochter had ook meteen gezien dat deze pop een ‘strandpop’ was en “Mag die mee in bad, mama?”
En daarbij is ze ook gewoon super schattig, vind ik!

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Dit is geen gesponsorde post, maar dit ligt mij gewoon nauw aan het hart!  Huidbescherming is zo belangrijk ter preventie van huidkanker!

13 Replies to “Huidbescherming aanleren met de Nivea pop”

  1. Wat een geweldig idee! Had nooit eerder gehoord van de niveau pop. Zo leren ze spelende wijs hoe belangrijk het is. Hier maken ze er nooit zo’n probleem van gelukkig.

  2. Oh wat een goed initiatief. Ik ben nog nooit verbrand in de zon. Zelfs als ik me niet insmeer. Niet vreemd, aangezien ik Indonesisch ben. Maar dat neemt niet weg dat mijn huid alsnog beschadigd wordt als je ongesmeerd de zon in gaat. Dus bescherm mijn huid zeker en al helemaal die van mijn kinderen. Factor 50 minimaal. Als de zon ook maar een beetje schijnt, want hun huid is veel kwetsbaarder. Ik snap niet dat er ouders zijn die daar niet aan denken.

    In Australië is het gewoon standaard. Daar kan je niet eens zonnebrandcrème kopen met een factor die lager is dan 50. De ozon laag is daar ook dunner, dus je moet wel. Maar mensen zijn daar veel bewuster mee bezig. Je ziet kinderen dan ook altijd met hele dikke lagen zonnebrandcrème spelen. Een goede zaak (al had ik liever dat de ozonlaag niet zo was aangetast, maar goed, die is niet meer te herstellen). Ik heb ook zwemkleding met een UV filter erin voor mijn zoontje. Ook belangrijk.
    Sheila onlangs geplaatst…5 x tegenslagen tijdens mijn reizenMy Profile

  3. Zo fijn dat ze hem nu ook in nl en be hebben. Zo belangrijk om vroeg al te leren smeren en met uitleg wat de gevaren zijn van de zon. Gelukkig hebben wij de pop niet (meer) nodig omdat we elke dag sowieso veel moeten smeren. We beginnen al met als we ons aankleden?ik vind het een heel goed initiatief van nivea.
    Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #19My Profile

  4. Wat een super idee zeg! Hier hebben de kinderen ook geen moeite met smeren, nou ben ik ook altijd erg fanatiek hier in. Zowel bij hen als bij mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.