Hoe grimeer je een tijger en andere carnavalstips.

Hoe grimeer je een tijger en andere carnavalstips.

Hoewel prinsessenjurken nog steeds hoog op het lijstje staan, moet ik zeggen dat onze kinderen toch ook houden van een beetje out of the box denken als het op carnavalskleding aankomt. Vorig jaar vond de zoon bij Fun een ketchupfles kostuum waarmee hij samen met zijn klas de originaliteitsprijs heeft gewonnen. Dat legt de lat voor dit jaar wel vrij hoog moet ik zeggen, want hij heeft zijn zinnen gezet op een tweede keer diezelfde prijs te winnen. De dames wilden eerst ook gewoon weer een prinsessenjurk. Maar toch heb ik ze kunnen overtuigen om een beetje rond te kijken. Uiteindelijk kozen ze voor een tijger en een boself pakje. Maar een pak is niet voldoende, de make-up is ook belangrijk. Dat werd dus op zoek naar ‘Hoe grimeer je een tijger’ – hahaha

Hoe grimeer je een tijger?

Keuze van de schmink

Als ik één ding heb geleerd van mijn vroegere toneelervaring, dan is het wel dat de kwaliteit van schmink erg belangrijk is als je gaat grimeren of schminken. Daarbij komt nog dat grote hoeveelheden ook niet zo’n goed idee zijn, want dat wordt dus ook gewoon slecht als het te lang open ligt. Vandaar dat ik wel te vinden ben voor de producten van Snazaroo. De kwaliteit is degelijk en toch is het niet te veel in een grote pot, zodat het ook gewoon op is voor het slecht is. Om een tijger te grimeren heb je wit, geel (of oranje of beiden) en zwart nodig.

Stap voor stap een tijger grimeren

  • Start met wit en teken twee driehoeken over de ogen. Begin in de ooghoek en ga zo naar boven. Schilder het vlak volledig vol. Laat het even drogen voor laag 2. Als je niet te veel water neemt, gaat dit echt wel snel.
  • Schilder dan het stuk onder de neus en de kin zoals op de foto. Dit is het begin van de snoet en de snorharen van de tijger.
  • Schilder met geel of/en oranje vanuit de neus naar buiten toe in streepjes (Ik hou van haartjes bij dit soort grimeren. Te glad vind ik niet passen, het is een dier, dat heeft haren nodig! đŸ˜‰ )
  • Schilder de neus zwart, ga rond het witte gedeelte. Trek een streepje van het midden van de neus van de tijger tot aan de bovenlip. Kleur de lippen ook zwart.
  • Teken een streep die niet te recht is, maar gekarteld op het voorhoofd. Begin van daaruit om de strepen op het voorhoofd tekenen. De lijntjes zijn dunner tegen de lijn in het midden van het voorhoofd en worden breder nar buiten toe.
  • Grimeer tijgerstrepen op de wangen en een baardje onderaan het witte vlak op de kin.

Sommigen zullen misschien zeggen dat het pak al een tijgerkop heeft, maar voor mijn dochter was het niet af als ze niet als een tijger geschminkt was! đŸ˜‰

Voorbeelden in het boekje van Snazaroo

In het bijgeleverde boekje van Snazaroo vind je ook heel wat leuke en gemakkelijke stap voor stap grimeer ideetjes. De regenboog met wolk op de wang van de andere dochter komt daaruit. Zij heeft het kostuum van de bos-elf gekozen voor dit jaar:

Wil je de transformatie in een filmpje zien? Dan kan je altijd op ons TikTok account gaan kijken:

Tips voor de beste carnavalsoutfit

Ga voor ruime kostuums

Ikzelf vind het erg belangrijk dat de pakjes ruim genoeg zijn. Op de school van de kinderen doen ze namelijk een optocht op de vrijdag voor de vakantie. Meestal is het weer niet super geweldig. Dus van mijn moeten ze pakjes nemen die ruim zitten, zodat ze nog voldoende warme kleding eronder kunnen doen.

Ga voor prijs/kwaliteit

Ik heb eens een super goedkoop pakje gekocht, maar dat was dus al kapot voor de optocht op school begon. Tranen over mijn net geschminkte kinderen…. Sindsdien kies ik wel voor betaalbaar, maar toch ook wel kwaliteit.

Doe eens iets anders

Mijn zoon won dus al eens de originaliteitsprijs. Durf ook een keer iets anders kiezen dan de andere.

Ga samen shoppen

Samen een carnavalspak uitkiezen is zo tof. Ik denk niet dat mijn dochter zelf op de tijger was gekomen, maar het past zo super goed bij haar. En het grimeren van de tijger was ook een zalig momentje. Quality time.

Tijger grimeren pinnen voor later:

tijger grimeren

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.