Het bed dat te veel piepende geluiden maakte!

Het bed dat te veel piepende geluiden maakte!

Een aantal jaren terug konden we voor een mooi prijsje een tweedehandse hoogslaper kopen voor onze oudste. Het bed was ideaal voor zijn kamertje, want dan had hij nog wat ruimte om onder zijn bed te spelen en te stockeren. In gedachten kon hij dan later het tafeltje gebruiken om aan te studeren. Hij was er super blij mee! Het voelde dan ook altijd een beetje als op vakantie! 😉

Weinig slaap nodig.

Onze zoon heeft altijd weinig slaap nodig gehad. Hij is altijd erg vroeg uit de veren en hij slaapt ook altijd laat in. Zijn bedtijd is echt niet te laat voor een zevenjarige, maar hij ligt gewoon nog uren te denken. Tja, dat heb je natuurlijk met zijn problematiek, dat komt bij zo’n kinderen wel vaker voor! Maar een half jaar geleden werd hij er ook wat vermoeid van en dat is natuurlijk wel vreemd.

Gekwetst.

In november kwetste hij met spelen op de bovenverdieping zijn voet. ‘Gekneusd’ was het verdict na een namiddagje spoed. Gevolg was dat hij niet meer goed het trapje van zijn bed kon nemen! Heel vervelend allemaal! We haalden dus zijn matras van het bed af en legde die op de grond.

Hij sliep beter

Héél vreemd, hij sliep daar op de grond beter! Ik moest hem zelfs wakker maken ’s morgens! Een heel vreemde gewaarwording! We dachten eerst dat het misschien aan de pijnstillers zou liggen, tot hij beter was en toch bleef aandringen om op de grond te slapen.

Waarom wilde hij nu koste wat het kost op de grond blijven slapen? Aan de matras kon het niet liggen, want toen we het bed hadden gekocht, hadden we wel een nieuwe matras gekocht. Ik bleef aandringen bij hem… “Waarom wil je nu je matras niet terug op je bed?”
En uiteindelijk kwam het eruit: “Ik word wakker van mijn bed!”
Het bed was een hoogslaper uit ijzer en inderdaad het maakte wel wat geluid. Het piepte bij elke beweging die hij maakte. En onze zoon is hoogsensitief op het auditieve, dus hij werd gewoon wakker van het piepende bed!

Het bed vloog eruit

We kochten dus een nieuw bed. Een half hoog deze keer en helemaal uit hout, dus lekker stevig! Het ziet er ook gezelliger uit dan dat koud ijzeren ding en het is een pak makkelijker om het op te maken.
Ondertussen is hij ook 7 en mochten de kinderachtige dekbedovertrekken van hem ook wel eens de deur uit. We lieten hem dus online een nieuw dekbedovertrek kiezen voor zijn spiksplinternieuwe bed.

het bed

 

Spaceshuttle dekbedovertrek.

Als ruimteliefhebber viel de keuze onmiddellijk op het overtrek met de spaceshuttle erop! Dat ligt ondertussen ook op zijn nieuwe bed. Het bed dat tenminste niet te veel lawaai maakt zodat hij lekker kan slapen!
Ik sta er wel altijd op dat een dekbedovertrek 100 procent katoen is, ik heb het niet op polyester op een bed. Onderaan goed af te sluiten vind ik voor mijn woelwaters ook altijd wel een pluspunt. Dit overtrek heeft drukknopjes!

Sinds zijn nieuwe bed slaapt hij dubbel zo goed. Niet dat hij langer slaapt, maar hij is overduidelijk beter uitgerust! En dat kan echt wel tellen!
We hebben met onze oudste dochter ook al eens gedoe gehad tijdens de nacht. Dat kwam dan weer door een heel andere reden. Ze had namelijk het verkeerde TV programma gezien. Voorlopig slaapt iedereen hier in huis weer goed… hopelijk blijft het zo een tijdje!

Wie van jullie heeft er ook al iets meegemaakt met het kamertje, het bed of de boze dromen van de kinderen?

Take care en tot morgen!

Liefs Ilse

Dit artikel bevat een artikel dat ons werd opgestuurd voor review.

2 Replies to “Het bed dat te veel piepende geluiden maakte!”

  1. Oe wat een leuke kamer heeft hij!
    Ik stel ook eisen aan mijn bed en deken. Ik heb het snel warm en ik trappel in mijn slaap. Hema dekbed? Na 2 maanden kapot. Ik zweer bij IKEA, met drukknoopjes idd. Vroeger lag ik met laken onder wollen dekens, te zwaar te warm droeve ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.