Gynoii Wifi Babymonitor: Crèchetest! Geslaagd of niet?

Gynoii Wifi Babymonitor: Crèchetest! Geslaagd of niet?

Gynoii Wifi Babymonitor

Hier is hij dan, de eerste crèchetest op Kreanimo.  Ik had namelijk al een paar keer babyspulletjes aangeboden gekregen om te testen.
Helaas gaat de kleinste hier al naar het klasje, dus ben ik niet meer in de mogelijkheid om ze uit te proberen.
Maar toen bedacht ik me dat ik een geweldige testmama ken!  Mijn schoonzusje, Inge, is een zelfstandige onthaalmoeder. Ze vangt bij haar thuis een aantal kleintjes tussen 0 en 3 jaar op als de ouders moeten gaan werken.

Inge heeft dus niet één of twee baby’s om de spulletjes mee te testen, maar gewoon een hele ‘verzameling’.
Ik stelde haar voor of ze het misschien zag zitten om voor mijn blog baby- en peuterspulletjes te testen en ze was meteen enthousiast!
Ik heb dan zelf misschien geen kleine baby’s meer, maar mijn lezers hebben dat vaak nog wel.  Nuttig kan deze rubriek dus zeker zijn.
En wat ik ook héél belangrijk vind, is dat Inge geen blad voor de mond neemt.  Als ze iets niet goed vindt, dan zegt ze dat ook!  En dat leek mij dus de ideale combinatie.

Zo is de Crèchetest rubriek ontstaan! Inge test in haar ‘crèche’ uit of de spulletjes de test zullen doorstaan!

Gynoii Wifi Babymonitor

Gynoii Wifi Babymonitor

We werden gevraagd om de Gynoii Wifi Babymonitor te testen.  Ik kreeg de doos thuis en gaf hem aan Inge en zij ging enthousiast aan de slag!

Hier zijn haar bevindingen:

Gynoii Wifi Babymonitor installeren

De monitor zit netjes in een doos met een super duidelijke handleiding.  Hij was erg gemakkelijk te installeren.  Je volgt gewoon de handleiding en je downloadt de app op je smartphone of tablet.
Je plaatst de camera in het vertrek waar de baby slaapt en je opent de app.
Dan moet je verbinding maken met je gsm of tablet en KLAAR!

Gynoii Wifi Babymonitor afstellen

Ik vond het erg jammer dat de kabel om de camera van de monitor in te steken in het stopcontact zo  kort was.  Hem boven op de kast zetten was niet mogelijk.  Mijn andere monitors hebben best een lange kabel en zijn dus vrijer om te verplaatsen.  Dit was een minpuntje.

In het begin had ik niet door hoe je de camera moest richten.  Ik dacht dit handmatig te doen, maar de camera kreeg een eigen willetje en begon uit zichzelf rond te draaien om zichzelf af te stellen. Handmatig richten was dus duidelijk niet de bedoeling.  Er is een icoontje op de app waarmee je de camera van op afstand kan richten.

Het beeld en het geluid

Het beeld, dag en nacht, is heel duidelijk en scherp.
Het is super leuk dat je foto’s, filmpjes en timelapse video’s kan maken van je kindje. Deze beelden worden in de app opgeslagen. Ook het geluid van filmpjes is heel duidelijk.

De monitor is wel erg gevoelig.  De geluiden van de benedenverdieping (muziek, gehuil, gelach,…) hoorde je ook enorm goed door de monitor. Bij ons thuis zitten daar dan al 2 deuren tussen…
Uiteraard zijn dit vooral geluiden van de andere kinderen in de opvang.  Bij jouw thuis zal dat dus minder problemen geven, tenzij je gaat stofzuigen!

De handige functie om terug te spreken is echt een pluspunt.  Muziek afspelen kan ook met deze monitor.  Er zijn twee standaard muziekjes geïnstalleerd, maar je kan perfect je eigen muziekjes afspelen.
Als je dus een liedje afspeelde tegen je zwangere buik, kan je datzelfde muziekje nu ook gebruiken!

dag beeld
Beeld camera dag
beeld camera nacht
beeld camera nacht

 

Gynoii Wifi Babymonitor: iedereen kan meegenieten

Het is geweldig leuk dat papa, oma en opa ook kunnen meekijken naar je kindje.
Plezier in het bedje en papa heeft pauze?  Even inloggen op je persoonlijk account en hij kan op het werk ook even meegenieten.
Je moet als ouder altijd toestemming geven aan de aangevraagde gastenaccounts van bijvoorbeeld opa en oma.  Op die manier behoud je dus wel controle over wie er meekijkt in de slaapkamer!

Gynoii Wifi Babymonitor: WIFI

Zoals de naam van het apparaat al aangeeft, heb je wel wifi nodig.  Bij ons thuis hebben we een trage internetverbinding en is de wifi dus niet optimaal.
Wanneer de internetverbinding oké is, werkt hij prima.
Als je op verplaatsing gaat en je neemt de monitor mee, is het dus best om op voorhand even te checken of er wifi is en of je dat paswoord kan krijgen.
Er zijn tegenwoordig natuurlijk mogelijkheden genoeg om ervoor te zorgen dat je stabiele wifi hebt, waar je ook bent, maar hou er wel rekening mee.  Zeker als je op verplaatsing gaat!
Als je de kwaliteit van de camera lager zet of je de netwerkkabel en SD-kaartje gebruikt, geeft dit alles ook geen of minder problemen.

Gynoii Wifi Babymonitor: pluspunten en minpunten naast elkaar:

Gynoii wifi monitor review

Dit is volgens ons een degelijke, moderne babymonitor met leuke functies.  Je zal er zeker plezier aan beleven en met een gerust hart de deur van de slaapkamer dichttrekken.

verfspat reclame

Volgen kan op BloglovinFacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Dit artikel bevat een product dat ons werd opgestuurd voor review.
Je kan meer informatie vinden op de website van Gynoii

 

 

 

 

7 Replies to “Gynoii Wifi Babymonitor: Crèchetest! Geslaagd of niet?”

  1. Ik mocht de Gynoii ook testen. Leuk om te lezen bij jou nu en inderdaad wat herkenbare plus- en minpunten. Die korte kabel inderdaad, heb ik niet vermeld, maar is wat lastig. Maar ik ben voornamelijk tevreden zoals ook wel uit mijn blog blijkt en we gebruiken hem nog steeds dagelijks, ook na de testfase! Handige Graphic heb je gemaakt ook, dat zou ik erin houden voor je volgende reviews! Groetjes, Chantal
    Chantal onlangs geplaatst…Ontzwangeren: nieuw stel hersens graag!My Profile

  2. Leuk om dit zo te lezen, eigenlijk. Een vriendin van mij heeft ook een camera op haar babyfoon. Zelf heb ik die behoefte juist weer niet. Ik wilde een eenvoudige met een goed bereik, die je ook als nachtlampje kan aanzetten en waarmee je terug kan praten naar de kleine. Ik vind het eigenlijk fijn dat ik mijn zoontje niet kan zien. Heeft hij lekker zijn eigen tijd en dan ben ik meer gefocused op Me time. Maar.. die van mij slaapt altijd snel, slaapt de hele nacht door en is lekker rustig. Kan me voorstellen als dat anders is, dat een camera je juist een veilig gevoel geeft. Of dat je niet telkens naar de kamer moet gaan om te kijken of er echt iets is.
    Sheila onlangs geplaatst…Interview: Hoe is het om voor de liefde naar Amerika te verhuizen?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.