Gezond op vakantie – poging tot – weekmenu in Kroatië

Gezond op vakantie – poging tot – weekmenu in Kroatië

#GezondOpVakantie is een hashtag die de studio waar ik al bijna een jaar aan mijn body aan het stylen ben de wereld in heeft gestuurd. Zo vlak voordat iedereen op vakantie vertrok probeerden ze iedereen nog een beetje extra te motiveren om gezonde keuzes te maken! Foto’s van gezonde keuzes op vakantie mochten dan ook op hun facebookpagina geplaatst worden. En geloof me vrij, gezond op vakantie, dat is niet zo simpel!

Macau

Met veel goede moed vertrok ik op 6 juli naar Macau. Mijn weegschaal zat gewoon in de koffer en ik begon ook met veel ‘goesting’ om het terug goed te doen. Want ik wil zo graag het streefgewicht dat door de voedingsdeskundige werd opgesteld halen!

Het vlees was soms echter zwak.

Maar ik daag je uit! Ga eens vijf weken in een vijfsterrenhotel wonen met drie kinderen! Een hotel waar 4 van de vijf dagen ’s avonds speciale buffetten worden geserveerd (Cantonees, Indonesisch, BBQ,…)
In het weekend is er ook een lunchbuffet!
Elke ochtend was er een zeer uitgebreide keuze van Westers of Aziatisch ontbijt. Zowel rijst en noedels als beans and toast, yoghurt, pannenkoeken en wafels, fruit en alle soorten eieren,… werden geserveerd! (Ik vergeet nog veel te vermelden hoor!)
Het was allemaal zo lekker! Ik probeerde echt wel, maar viel soms door de mand en ik wilde van dat ‘nieuwe eten’ te veel proeven!

Het Portugees restaurant

Daar kwam dan nog het super goede Portugees restaurant bij, dat tegenover het hotel lag. Super lekker. Ik bestelde er vaak vis, maar ik at er gewoon altijd te veel! Het was te lekker!

Rijst

‘Normaal’ mag ik per week maar één keer pasta of rijst… Euhm probeer maar eens in China hoor! Het kan, maar dan heb je frietjes of gegratineerde aardappelen… dan maar beter rijst zeker?!

Ik wil maar zeggen dat het echt niet zo gemakkelijk was! Ik kwam thuis met een verschil van bijna twee kilo, dat ik vlak voor vertrek naar Kroatië toch al weer wat naar beneden had weten te halen! Gezond op vakantie werd dus een extra streefdoel!

Sporten

Tussen de reis naar huis en het vertrek naar Kroatië ging ik twee keer terug sporten, mijn spiertjes hebben het gevoeld hoor!

Poging 2: Gezond op vakantie

Dus… met verse goede moed vertrok ik op vakantie! Deze keer nog veel spannender, want de weegschaal bleef thuis!

De reis naar Kroatië

De heenreis verliep traag, met super veel vertraging aan de grens! En dan eet ik dus uit verveling in de auto! FOUT natuurlijk! Maar oké, op zondag begon ik dan ook pas met mijn poging tot gezond op vakantie!

Zondag 13 augustus:

Ontbijt: 1 broodje met magere kaas, 1 potje yoghurt met 0,1% vet.
Lunch: Salade met sla, rucola, tomaat, augurk, twee kleine mozarella balletjes, yoghurtdressing en 2 sneetjes donker brood met maanzaad.

gezond op vakantie

Avondeten: Mosselen met gegrilde paprika’s, champignons en courgette. 2 glazen wijn (huwelijksverjaardag vieren!)
Tussendoor: Goed bezig koek, appel, kinder bueno (oeps)

Maandag 14 augustus:

ontbijt: 30 g special K met magere melk
Lunch: salade met kip en gekookte aardappelen (op restaurant).
avondmaal: Slaatje met rucola, ijsbergsla, lente-ui, radijsjes, komkommer en yoghurtdressing – 2 gegrilde broodjes.
Tussendoor: appel, 2 stukje chocolade van de snoepwinkel in Porec.

Dinsdag 15 augustus:

Ontbijt: 2 wentelteefjes met light marmelade
Luch: Ik bestelde een vegetarisch broodje – euhm!?
Ik kreeg een wit hot-dog broodje met sla, tomaat, augurk en heel veel mayonaisse en ketchup! De bedoeling was goed, maar de uitwerking ‘net’ iets minder!
Avondmaal: Tortellini met tomaat en mozarella – kleine portie.

Woensdag 16 augustus

Ontbijt: 30 g special K met magere melk.
Lunch: twee witte broodjes met groenten en light philadelphia.
Tussendoor: kinderchocolade (oeps 😉 )
Avondmaal: Salade met tonijn en paar frietjes gepikt bij de jongste haar bordje!
Tussendoor: ijsje (hoorntje met een bolletje hazelnoot). – Dit is dus ook gewoon niet goed en dat weet ik! Tussendoortjes best NIET overslaan.

Donderdag 17 augustus

Ontbijt: 30 g special K met magere melk wegens geen zin om naar de campingwinkel te lopen en kinderen die cornflakes wilde eten….
Lunch: broodje kaas – ham met sla en tomaat – zonder sausje
Avondmaal: salade, kipfilet, broodje op de gril, yoghurt dressing.

Tussendoor: appel, rijstkoek, kommetje chips.

Vrijdag 18 augustus

Ontbijt: half broodje met light marmelade, maar ik vond het niet lekker. Dus weer special K…. tja.
Lunch: pizza met zeevruchten. Dunne bodem en maar half, want ik had genoeg en mijn kinderen snoepen graag zeevruchten.
Avondmaal: eitje met gegrilde groenten: ajuin, courgette, champignons, aubergine, paprika. Heel veel groeten gegeten.
Tussendoor: magere yoghurt, rijstkoek. Kinderen bueno.

Zaterdag 19 augustus.

Ontbijt: alweer special K (sorry, niet echt gevariërd, maar het brood is niet lekker en als ik dan toch koolhydraten eet, wil ik wel dat ze lekker zijn!)
Lunch: aardappelpuree met spinazie en tomatensalade met komkommer en yoghurtdressing.
Avondeten: Sla, tomaat, komkommer, wortelen, yoghurtdresssing. Klein stukje kipfilet en boterbonen. Eén gekookte aardappel (had al puree gehad, dus ook niet zo goed, maar dat brood is echt niet lekker of het is wit brood en dat is ook een no go!)
Tussendoor: rijstkoek, paar hapjes chips en kinder bueno.

Zo! Ik zou nu best wel eens op de weegschaal willen gaan staan om te zien wat ik ervan gebakken heb! Hier en daar liet ik mezelf een ‘slippertje’ toe (lees kinderbueno, beetje chips of een klein ijsje), maar over het algemeen ben ik best trots op mezelf!

Ik ga ook mijn weekmenu van zondag tot vrijdag nog opschrijven. Zaterdag begint onze terugreis en ik weet niet hoe het met de wifi zit onderweg! En natuurlijk krijgen jullie ook een gewicht update! Ik vind het eigelijk super spannend deze keer! Gewoon omdat ik me niet kan wegen. Hahaha

Bij Janske zit ik ook bij de kanjers die meedoen aan de afvalrace. Helaas kan ik volgende keer geen update geven, want ik heb dus mijn weegschaal thuisgelaten! Maar geen nood, het is bijna terug september! Terug routine in de zaak! En even geen reizen meer. Hahahaha

Voor nu take care en tot snel!

Liefs Ilse

6 Replies to “Gezond op vakantie – poging tot – weekmenu in Kroatië”

  1. Goed dat je het zo voor jezelf (en ons) opschrijft. Ik moet dat ook eens doen want volgens mij schrik ik me dan een hoedje. (Ik eet ongemerkt toch wel veel lekkere dingetjes haha..)

    1. Dat was in het begin bij de bodystyling heel confronterend, dat eetdagboek. De eerste week zei de deskundige dat ik gewoon moest door eten zoals ik deed. Anders kon ze niet zien hoe ze me kon helpen. Elke frietje, stuk kaas, ijsje, chips…. pfff en weten dat het slecht was en het toch moeten opschrijven…

  2. Tjonge, dat is nog hard werken dat afvallen, ik ben héél lang veel te mager geweest en nu toch alweer aardig lang best wel wat te zwaar .
    Als ik eerlijk ben voel ik me nú een stuk prettiger in m’n vel zitten dan vroeger dus ik laat het lekker zo. Helaas, aan mij heb je niets om je aan te moedigen;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.