De gemene reactie die ik nooit heb toegelaten op mijn blog!

De gemene reactie die ik nooit heb toegelaten op mijn blog!

Reacties moeten goedgekeurd worden.

Als je al ooit een reactie hebt achtergelaten op mijn blog, dan weet je waarschijnlijk dat die de allereerste keer dat je komt, niet meteen online komt!
Dat komt omdat ik alle eerste reacties moet goedkeuren vooraleer ze verschijnen.

Er is ook een spamfilter geïnstalleerd, zodat spamreacties er sowieso uitvliegen.
Het goedkeuren van de eerste reacties had ik vooral aangezet vanwege mijn buikgevoel.  Ik kon er mijn vinger niet meteen opleggen waarom ik dat zo nodig wilde, maar ik stelde de reacties toch maar even zo in toen ik hier begon te bloggen.

Wil je geen kritiek dan?

Oh ik ben heus niet zo bang van kritiek.  Met (opbouwende) kritiek kan ik wel iets.  Ik kan er mee aan de slag en ik kan ook best wel van mening verschillen met iemand.
Daar had die instelling dus helemaal niets mee te maken!

De gemene reactie

Vorig jaar heb ik in de rubriek ‘Kreatieve Kronkels’ mensen laten vertellen over hun hobby. Ik stelde hen een aantal vragen over hun hobby en zij mochten daarop antwoorden.
Er kwamen prachtige, emotionele verhalen naar boven.
Mensen hun dromen kwam boven zweven.  Er werden grootse plannen gemaakt en er werd verteld over vroeger…
Stukjes nostalgie werden verweven met toekomstmuziek!
Ik vond het een héérlijke rubriek om uit te werken!  Echt met de mensen achter de hobby in contact komen!  Super!

Op een gegeven moment kwam er echter een heel gemene opmerking op één van die interviews.
Waar de hobbyist het idee vandaan haalde dat de dingen die ze maakte mooi waren?  Of ze dacht dat ooit iemand zoiets zou kopen?
En uiteraard was deze reactie helemaal ANONIEM!
Héél volwassen zo een opmerking!

Twijfel

Ik heb getwijfeld… Wat moest ik daarmee?
Want ik ben helemaal voor persvrijheid, vrije meningsuiting,…
Ik ging raad vragen aan andere bloggers in een bloggersgroepje op facebook.
“Niet goedkeuren!  Je beschermt daarmee je gastblogger of geïnterviewde!”
“Zo’n anonieme asociale moet je geen podium geven, negeren die handel!”
Hun reacties deden de twijfel omslaan!  Dit was geen geval van vrije meningsuiting! Dit was gewoon een pestkop op het internet en daar moet ik geen plaats voor vrijmaken op mijn blog!

Regels na de gemene reactie

Ik heb voor mezelf dus wel regels gesteld als het gaat over de reacties op artikelen.
Ik wil sowieso elke eerste reactie blijven zien en goedkeuren.
Mijn blog zal geen podium worden voor gemene reacties naar mijn gasten of geïnterviewde mensen.
Kritiek op mij, mijn blog en mijn artikels kan ik wel incasseren, maar ik ben ook de verdedigingsmuur voor mijn gasten.
Ik wil dat ze zich hier veilig kunnen blijven voelen!

Aan de anonieme asociale:

Neen, ik heb je reactie niet toegelaten!  Je was ronduit gemeen!  Alle andere reacties over het werk van deze mevrouw waren lovend.
En als je dan toch zo graag je mening wil verkondigen, heb dan alsjeblieft het lef om het onder je eigen naam te doen in plaats van de gemakkelijke weg ‘anoniem’ te kiezen.
Want face it – die ‘anoniem’ staat eigenlijk gewoon voor ‘Trol’ (en dan niet die schattige met de roze haren!)

Deze blogpost is deel 6 van 40 dagen bloggen – Bloggerdibloggity: wat zijn de regels rond reacties op jouw blog?

 

45 Replies to “De gemene reactie die ik nooit heb toegelaten op mijn blog!”

 1. Ik heb mijn reacties nog open staan. Ik blog nog niet zo lang. Tot nu toe heb ik met haat nog niet te maken gehad. Alhans niet op mijn blog. Groot gelijk dat je je lezers beschermt. Ik snap zo en zo niet waarom mensen soms vergaande haatdragende opmerkingen maken. Als je niks aardigs kan zeggen zeg dan niks.

 2. Ja ik weet nog wel dat je die vraag plaatste en het was inderdaad ronduit gemeen. Je geïnterviewde moest echt beschermd worden in dit geval. Tegen anonieme troll reacties kon zij zich niet weren, dus goed dat jij dat voor haar doet. Ik heb het 1 keer gehad, kon het IP adres achterhalen en het bleken mijn eigen zwager en schoonzus te zijn! Ik heb ze aangesproken, maar echte excuses kreeg ik niet… zogenaamd hadden ze visite die vanaf hun ip adres waren ingelogd en dit grappig vond… (er werd dus duidelijk op een aardige manier over mijn blog gesproken, NOT)
  Marguerita onlangs geplaatst…Hoe ik een 2-persoonsmatras in mijn Ford Ka kreegMy Profile

   1. Ilse, dat had jij dus ook kunnen doen? Voor jou ben ik niet anoniem? 😉

    Vervelend hoor, die trollen… Ik denk dat het inderdaad vaak mensen zijn uit je eigen kring, die op deze manier een kans zien om je te beledigen. In jouw geval dus iemand uit de kennissenkring van de geïnterviewde hobbyist. Jammer…

 3. Dat is een moeilijke, maar hier betreft het geen opbouwende kritiek. Ik zou hem ook niet toelaten, zeker niet als het anoniem gebeurt want dat is laf.

 4. Je hebt volkomen gelijk. Wat een zielige reactie zeg. Ik heb precies dat buikgevoel waar jij over vertelt. Slechts 1x heb ik maar een reactie niet door laten gaan, van iemand die zo overduidelijk zichzelf voor gek zette (is een aardig iemand) omdat uit wat zij schreef bleek dat ze de tekst totaal niet gelezen had, maar reageerde op het plaatje boven de post. Verder valt het best mee. Gelukkig. Liefs en mooie dag!

 5. Groot gelijk, je hebt de juiste keuze gemaakt. Het is zo naar om iemand bewust en onnodig te raken en dan ook nog zo laf zijn om het anoniem te doen, de prullenbak is zo’n reactie nog niet waard. Liefs.x

 6. Oei, zeg! Dat is ook lelijk! Maar zo’n praktijk heb ik wel ooit gezien op een facebookpagina die héél veel volgers heeft.
  Die hadden, zonder vermelding, foto’s en recept van iemand haar blog overgenomen.
  We zijn daar met een troep bloggers op afgevlogen met te reageren dat we het recept en de foto kende. Er werd snel-snel een aanpassing gedaan.
  Ik vind dat zo’n gemakkelijke sites of pagina’s. Ze pikken overal ideetjes en gaan met de pluimen lopen…

 7. Daar gaan bij mij de haren van overeind staan. Wat sneu. Ik had het ook niet toegestaan. Mij een schop geven ok. Maar geen gasten de grond inboren! Die bescherm je. X Goed gedaan!

  1. Sneu is inderdaad een goed woord om het te beschrijven, ik vond het super zielig voor die mevrouw. Ik vraag me nog steeds af in welke relatie de schrijver stond met mijn gast.
   Ik had het gevoel dat er iets persoonlijks zat te spelen. (Daar heb je dat buikgevoel weer 😉 )

 8. Ik laat de meeste reacties wel toe, maar toen met onze adoptie perikelen, kreeg ik zo veel belachelijk valse reacties dat ik inderdaad de anonieme niet meer toelaat. Of ik reageer er op. Sommige mensen zijn echt gek. Ik herinner me dit trouwens nog. Dat had je toen ook in de groep gegooid?

  1. Ja, ik heb het gevraagd wat jullie daarmee deden. Mijn gevoel zei: “Niet doen” en meestal is dat juist. Maar op zich ben ik nog steeds een ‘beginnende blogger’ blogs zoals jouw blog kijk.
   Ik vind het toch fijn om het even te kunnen vragen.
   Anoniem is ook zo ‘gemakkelijk’ en eigenlijk grappig, want op het internet ben je niet anoniem meer van zodra je reageert!

 9. Ik zou het denk ik ook niet toegelaten hebben. Maar vooral triest dat iemand het anoniem plaatst. Jaloezie, niks beters te doen? Ik vraag me dat dan af…

 10. Oh wel leuk dat je even laat weten hoe het is afgelopen sinds het FB oproepje. Groot gelijk heb je, ik denk nu dat ik dat ook zou doen. Destijds twijfelde ik. Maar als het toch anoniem is, dan zeker! Waarschijnlijk kijkt diegene toch niet meer terug.

 11. Anonieme reacties die niet ‘opbouwend’ bedoeld zijn verwijder ik… dan heb ik het echt wel over gemene reacties.

  Ooit heb ik ook een hele rij reacties verwijderd waarbij mensen echt met nare woorden en reacties op elkaar reageerde! Dat ging destijds om hoe je met de privacy van je kind omgaat op internet.

  Groot gelijk dat je deze reactie niet hebt toegelaten!

 12. Wat een rotopmerking zeg! Goed dat je het niet hebt toegelaten. Ik heb dit trouwens in m’n disclaimer staan, dat kwetsende opmerkingen niet worden geaccepteerd. Liefs josine
  Josine onlangs geplaatst…slim shoppenMy Profile

 13. Helemaal mee eens Ilse. Ik vind het zo verschrikkelijk laf als mensen anoniem lullig doen. Laat dan jezelf zien door je naam in te vullen. Maar nog beter, als je niks aardigs te zeggen hebt, hou dan liever helemaal je mond. Het is niet altijd nodig je mening te geven.

 14. Je hebt goed gehandeld. Wat een gemene reactie zeg en dan te triest om dit anoniem te doen. Je hoeft niet altijd alles van een ander mooi te vinden maar je kan je mening wel respectvol houden en je in de ander verplaatsen hoe die het zou vinden als je haar werk helemaal af zou kraken. Ik zou de reacties ook eerst zelf goedkeuren voor ze geplaatst mogen worden als ik dat zo lees.

 15. Je hebt helemaal gelijk! Ik keur comments ook altijd eerst goed voordat ze online komen. Kritiek: ja. Trollen: nee! En dat ze het dan anoniem doen vind ik al helemaal zwak!

 16. Voel je je er niet schuldig om, wat brengt zo’n reactie nou. Een blog is toch niet om iemand af te zeiken, of wel? (Opbouwende) kritiek is wat anders. Maar zeiken doen ze maar ergens anders, toch? Ik blog nog niet zo lang maar keur alles eerst goed voordat het live komt. Er zijn zoveel ‘haters’ die blijkbaar niks beters hebben te doen, die wil ik niet op mijn blog.
  roelina onlangs geplaatst…Babyschoenen voor de eerste stapjes, waar let je op?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.