Efteling dagtrip? Die doen we niet meer!

Efteling dagtrip? Die doen we niet meer!

Ik zie jullie denken? Hoezo?  De Efteling is toch een van de mooiste pretparken van Europa!  Iedereen gaat er graag naar toe.  En de volgers op de social media kanalen van de blog hebben vast ook gezien dat we er de voorbije dagen waren en dat we het er héél erg naar onze zin hebben gehad!
Dat is ook zo!  We hebben genoten!  Maar ik wil er niet meer voor één dagje naartoe! 😉

Een dagtrip naar de Efteling

We zijn al een paar keer op dagtrip geweest!  De allerlaatste keer viel die ook letterlijk helemaal in het water en schreef ik er zelfs een ‘overlevingsartikeltje‘ over.  Want wat als je naar de Efteling gaat en het echt de hele dag regent?!
Ik vond het altijd wel leuk hè, begrijp me niet verkeerd.  Maar nu we er een heel weekend zijn geweest, kan ik vergelijken!
We zijn ook een keer onze oudste kwijt geweest, dat was dan weer een mindere ervaring!

Het cadeau

Omdat ons zoontje zijn communie heeft gedaan, mocht hij een uitstapje kiezen.  Hij wilde naar de Efteling en hij wilde er graag blijven overnachten in het hotel.  Hij had dat ergens horen vallen, ik veronderstel bij een vriendje, en wilde dat ook zo graag.
We boekten dus een arrangement waarmee we drie dagen park en 2 overnachtingen hadden.
We vertrokken vrijdag, en waren eigenlijk een beetje te laat voor het park.  Op zich niet zo erg, want twee dagen bleek voor onze zesjarige, bijna vijfjarige en bijna driejarige echt wel voldoende.
We konden inchecken in de kamer en we waren nog wel op tijd voor iets anders….

Het verhaaltje van Klaas Vaak

Klaas Vaak woont in Bosrijk, maar komt elke avond om 19:45 uur een verhaaltje vertellen in de lobby van het hotel.  Hij brengt elke dag een zandkabouter mee.
We hebben de eerste dag het verhaal van de gelaarsde kat gehoord en de tweede avond kregen we het verhaal van Klaas Vaak en de storm die zo moe was te horen.
Die mensen kunnen super mooi vertellen en geweldig met kinderen om.  Alle kinderen op de mat in de lobby zaten helemaal in het verhaal.  Er werd ingespeeld op de situatie, want de prinses van het verhaal van ‘De gelaarsde kat’ wilde bijvoorbeeld niet trouwen met die man die de hele tijd op zijn gsm aan het tokkelen was! 😉
Ik heb telkens plaats genomen wat schuin achter Klaas en zijn zandkabouter, want dan kon ik genieten van de gezichtjes van mijn kinderen! Héérlijk!

Al vond ik bij de pandadroom precies 5 na twaalf beter passen?!

De hotelkamer

Net zoals het park zelf, hebben ze in de kamers oog voor detail!
“Mama, er zit hier een muis!”
“Dat kan niet, in dit hotel lopen vast en zeker geen muizen!”
“Mamaaaaaaaaa, geen echte hè!”

 

Op de grond, tussen de bedden, zat er een gaatje in de muur.  Daar woonde wel degelijk een muis!
De TV zat verstopt achter een spiegel.  Als je op het kastje de tekst in spiegelschrift, via de spiegel las, dan kon je dat ontdekken.
Efteling douchezeep en shampoo en speciaal opstapje voor kindjes die niet aan de wasbak konden.  Grappige badkamer regels… Het was af!
Je kan ook suites huren, die zijn dan helemaal in het thema van een bepaald sprookje.  Wie weet is dat wel eens voor een volgende keer!
In de kast stonden de ‘rode schoentjes’ ook nog om te ontdekken.

Tadaaaaaa, een opstapje!
Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie maakte net de mistigste foto in bloggersland?!

De rust die zo’n weekend brengt

Andere keren liepen wij altijd een beetje gehaast door het park!  We wilden zoveel mogelijk gedaan krijgen! Ik was altijd wat opgejaagd!
Maar wat een relaxte manier is dit om naar de Efteling te gaan!
Rustig ontbijten aan het buffet.  Mijn zoontje at er zoveel dat hij in principe niet meer moest eten ’s middags!  Héél verzorgd en uitgebreid, dat buffet!

Tegen half tien naar de ingang van het park voor de hotelgasten, want je mag een half uurtje eerder binnen.
En dat half uurtje doet zoveel!  We kozen een paar attracties uit, waar we ooit anderhalf uur (ècht!) hebben moeten aanschuiven en die deden we nu gewoon twee keer, vlak na elkaar!
We konden tijd nemen om alle speelplekken rustig te laten exploreren.  (De twee oudsten speelden een half uur in de duikboot bij het eetcafé bij de Pandadroom.)
Er was TIJD! Geen geloop, geen gejaag!  RUST!

We hebben het sprookjesbos uitgebreid en op ons gemakje kunnen doen!  Alle attracties die de kinderen wilden doen,…

Dit was echt gewoon een mini vakantie! Geen opgejaagde daguitstap!

Hotel in de avonduren

We konden weerom genieten van een prachtig uitgebreid buffet, na een dagje park. De bediening was er uitermate behulpzaam en super kindvriendelijk!
Zowel de kinderen als wij hebben echt genoten van een héérlijk weekendje.

Opties

Ik hoorde dat ook Bosrijk, de vakantiehuisjes en de suites echt de moeite zijn.  Ik kan het best geloven, als ik zie welke zorg ze in de ‘gewone’ hotelkamers hebben gestoken… Er zijn nog mogelijkheden voor variaties in de toekomst, dat is duidelijk.

Zowel manlief als ik zijn gewonnen voor een weekendje Efteling.  Dat gaat er zeker nog eens van komen. De oudste dochter heeft haar cadeautje voor haar communie over twee jaar inmiddels al geclaimd! 😉

DE foto?

Van de vele foto’s kies er er deze voor jullie uit:

Huh? Zie ik jullie denken?  Een draperie aan het plafond?  Ja, maar had je het papieren vliegtuigje ontdekt dat vast zit in één van de draperieën? DAT is wat voor mij het Efteling Hotel uitstraalde: kindvriendelijkheid, maar met oog voor detail!

Dat was onze Efteling Hotel ervaring!
Tot morgen voor een dinstagram overzichtje!
Take care ent tot snel,
Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

Iemand van jullie al in de Efteling gaan overnachten? Bosrijk, suite of hotel?  Ik hoor het graag!

[review_bank review_id=9]

30 Replies to “Efteling dagtrip? Die doen we niet meer!”

 1. De Efteling is zo leuk inderdaad! In het hotel ben ik nog nooit geweest. Maar zo te lezen is dat een leuke aanrader. Wat leuk dat D van die grappige details in de kamer hebben verwerkt!
  Lisettte onlangs geplaatst…Recept # 5. RabarbermoesMy Profile

  1. Het viel best mee op vlak van drukte. We hebben nergens langer dan 20 minuten aangeschoven.
   De droomvlucht hebben we bijvoorbeeld 4 keer gedaan en niet aangeschoven.
   Het was ook Pinkpop, dat scheelt ook wel wat en de nieuwe attractie ‘symbolica’ gaat over een maand open, dus ik denk dat er veel wachten op dat moment…
   Ilse Verhoeven onlangs geplaatst…Efteling dagtrip? Die doen we niet meer!My Profile

 2. Oh hier word ik helemaal blij van. Wat een goed idee! Ik ga ook proberen om er een overnachting aan vast te plakken en dan twee dagen het park?. Ik kan niet wachten totdat wel naar NL gaan. Er staat al zoveel leuks op de planning. Ik denk dat dit wel de kers op de taart is/wordt?

 3. Super leuk artikel! 😀 Ik snap helemaal dat je inderdaad een dagje dan te gehaast vindt. Staat daar dan wel tegenover dat dit een jaarlijks uitje wordt?! 😉 Heerlijk, ik hou van de Efteling! Je hebt me overtuigd om ook eens in het hotel te gaan kijken!

 4. Wat een goede tip. De bosrijk huisjes had ik idd al wel eens over gehoord maar als ik de foto’s zo zie dan moeten we daar niet lang meer over twijfelen. Ik vind het park echt super, de wachtrijen neem ik altijd voor lief, dat is nou eenmaal zo. Maar een nadeel is idd de grootte van het park. Je bent altijd genoodzaakt dingen over te slaan vanwege tijdgebrek.
  Roelina onlangs geplaatst…“Er komt een vliegtuigje aan…” opvoeden ouwe stijlMy Profile

  1. Her bedrag op zich wel, daar heb je gelijk in. Maar als de prijs van de dagtickets gaat optellen dan is hotel op zich niet meer zoveel extra boven op die prijs. Drie gehaaste dagtrips of één relax weekend… zo zie ik het. ?
   Maar het is zeker niet om elke maand even te doe.

 5. Wat leuk om je verslag van de Efteling te lezen. Wij zijn er een paar jaar geleden met het hele gezin geweest. We waren toen 25 jaar getrouwd. Je hebt helemaal gelijk, een dag is veel te kort. Wij hebben één overnachting geboekt. Dat kon niet in de Efteling, maar we hadden een heel leuk familiehotel gevonden, net buiten Kaatsheuvel. De jongste had heimwee naar de Efteling, de dagen erna. We hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.