Ecologisch speelgoed en nog wat Parijs spam

Ecologisch speelgoed en nog wat Parijs spam

Hier ben ik met een hele reeks fotootjes van de voorbije week op instagram. Ik had nog wat Parijs spam op voorraad! Maar ik deelde ook een aantal dingen die binnen het ecologisch thema passen! Kijk je gezellig mee?

Monet

Eén van mijn meest favoriete musea in L’orangerie de Tuileries die heel dicht bij het Louvre ligt. Monet zijn waterlelies hangen daar en ik kan er uren zitten!

We kwamen héél dicht bij de Mona Lisa en onze zoon was zo blij dat hij eindelijke het schilderij zag waar hij al over gelezen had…

En ja, ik was zelf ook blij hè! 😉

Ecologisch speelgoed

Bij Village Nature was er een hele mooie winkel met veel ecologisch speelgoed en dergelijke. We kochten deze houten mosaïc blokjes en de kinderen waren er gek van!

Ook deze brachten we mee. Geperst karton om 3D dieren mee te maken! Ook ecologisch en super leuk! Er zit ook een boekje bij om na te bouwen, maar je kan je eigen fantasie ook de vrije loop laten! Juij!

Zelf ecologisch bezig zijn.

Recycleren van de plastic eieren… Beter is eigenlijk om ze gewoon niet te kopen. Maar als ze er toch zijn, dan kan je er beter nog iets nuttig mee doen. Bewaar er je kneedgum in bijvoorbeeld! 😉 Of maak er samen met de kinderen muziekinstrumenten van!

Moeilijk leren lezen…

Onze zoon zijn leesparcours loopt niet zo heel vlot! Het gaat gelukkig al beter en nu kon hij eindelijk het kasteel met de duizend kamers lezen over de twee muizen Bob en Lot!

Handmade market

Een aantal sjaaltjes die ik ging proberen te verkopen op de crea-markt. 

Zon = korte broek, toch?

De jongste koos zelf haar outfit toen de eerste zonnestralen kwamen. Een korte broek, want ja, de zon scheen! Ze was toch héél snel om een lange aan te trekken toen ze eenmaal buiten was! 😉

Nog wat handmade

Ik maakte ook oorbelletjes en armbandjes te verkopen. De opbrengst (60 euro) gaat naar de stichting tegen kanker!

Niet ecologisch, maar biologisch en dus toch ecologisch?

We mochten van Biobim hun nieuwe ontbijt cereals proeven. Appelringen en aardbei hartjes!

Ze zijn binnenkort te koop een de dames vonden de hartjes alvast heel lekker! De appeltjes moeten we nog testen, dat gaat meer naar de smaak van onze zoon zijn, denk ik! 😉

Kleine bruid

Zo grappig! Ze mocht een parel diadeem uittesten op de markt van één van de standhouders. We waren nog aan het opbouwen. Dat ene gat in haar tandenrij maakt het plaatje af!

Ingeving van het moment!

Ik bedacht me dat ik een klein eenhoorntasje nog wel zou afkrijgen voor de markt, maar dat is toch mislukt! De dag na de markt had ik hem af. Vooral omdat ik tijdens de markt het verkeerde garen en de verkeerde haaknaald bij had om hem af te maken! Typisch!

Het héérlijke aan kinderen

Mijn oudste dochter heeft een nieuw vriendinnetje op haar nieuwe school. Het meisje is van vreemde origine en het klikt super. Ze bracht een tekening mee waarbij ze hun twee gezichtjes in één hadden gezet. Andere haarkleur, andere kleur ogen, maar geen andere huidskleur, want kinderen zien dat niet als een belangrijk verschil. Dat maakt kinderen toch geweldige wezentjes!

Dat was wel een mooie om de week mee af te sluiten! 🙂

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Zijn jullie al naar de waterlelies van Monet geweest? Kopen jullie ook ecologisch speelgoed voor je kind of kleinkind?

4 Replies to “Ecologisch speelgoed en nog wat Parijs spam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.