De treuzelende kleuter hel oplossen!

De treuzelende kleuter hel oplossen!

“Doe nu toch eens door!” Hoor jij jezelf ook bezig tegen je treuzelende kleuter? Wij zitten momenteel met een toppresteerder in het treuzelen! Ge wordt er kierewiet van! En ik die dacht dat er nooit een grotere treuzelaar zou bestaan als haar grote broer! Ik die dacht dat we het ergste op vlak van treuzelen toch echt wel hadden gehad! Maar gisteren had ik DE oplossing gekocht, dacht ik, voor mijn treuzelende kleuter. Allez, onze treuzelende kleuter, want het idee kwam van mijn man.

Treuzelende kleuter in de ochtend.

Ik vertel het haar echt een half uur van ter voren wanneer we gaan vertrekken! Ze weet dat ze dan echt alles moet klaar hebben: pyjama in haar bakje in de kast, schooltasje klaar met brood, koek en drankje erin, schoenen aan! Het is belangrijk dat ze haar spel kan afronden en dat weet ik en daar hou ik echt rekening mee. Maar mens, wat kan ze treuzelen. En meestal lukt het me wel om redelijk kalm te blijven, maar soms ontplof ik echt! “Doe nu je jas aan, we moeten echt NU vertrekken!”

Treuzelende kleuter bij het slapengaan

Als je dan denkt dat je in de ochtend de grootste treuzel acties hebt gehad, dan moet je het hier in huis ’s avonds eens zien! Niet te filmen! Standaard als ik zeg dat ze zich naar de badkamer moet begeven krijg ik een: “Ja, maar….” Standaard krijgt ze van mij repliek: Nee, die puzzel kan morgen ook nog, dat filmpje kan je nog twintig keer in herhaling zien, op youtube kan je alles altijd opnieuw bekijken, ja je krijgt nog een verhaaltje als je tenminste NU door gaat doen!
Ze kiest welke onderbroek ze graag wil aandoen en daarvoor moet geloof ik het hele bakje uitgeladen worden. Er staan in dezelfde kast een bakje met armbandjes en ook één met haarspeldjes en die leiden enorm af (note to self: VERPLAATS die dingen dan ook!)
Overal vind ze afleiding in. Ze zingt liedjes uit de klas, verzint er andere teksten op, speelt met de kat, vindt haar tandpasta niet (terwijl die gewoon voor haar neus ligt!),…. de lijst is eindeloos!

Haar tanden poetsen duurt een minuut of tien. En dan heb ik het niet over dat poetsen zelf maar vanaf het moment dat ze alles bij elkaar gaat nemen om te gaan poetsen tot het moment dat ze effectief op die knop van de tandenborstel duwt… man man man!

De tip voor de treuzelende kleuter

Mijn man kwam met een geweldig idee: “Zet er een kookwekker naast, zodat ze ziet hoeveel tijd ze nog heeft!”
Kei goed idee toch! Dus ik kocht speciaal voor dit doel een kookwekkertje, want mijn keuken apparaten hebben dat standaard allemaal. Ze kreeg duidelijke instructies: “Dit is de nul, die ken je hè! Als het wekkertje op de nul staat ga je sowieso slapen. Als je dan je pyjama niet aan hebt, dan ga je slapen in je kleertjes (klinkt misschien hard, maar dat wil ze ECHT niet, dus dat was een manier om haar zover te krijgen!)
Ik zette het kookwekkertje ruim. En ja, wonder boven wonder, wat deed ze alles snel en wat was ze snel klaar!
“Wauw! Wat heb je goed doorgedaan! Ik zal eens gaan kijken hoeveel tijd je nog over had!”
Kom ik in de badkamer, staat het wekkertje op nul! Had mevrouwtje het wekkertje gewoon tot de nul gedraaid!
Grote zus kwam wel verkondigen dat er eigenlijk nog 10 minuten op het wekkertje stonden!
Ik loop met het wekkertje naar mijn man en zeg: “Goh wat een goed idee, dat wekkertje! Het werkte wel, maar ze heeft het gewoon op nul gedraaid toen ze klaar was!”
Mijn man lag dubbel! Tja!
Dus ja, ik kocht een kookwekkertje voor mijn treuzelende kleuter. Het heeft perfect gewerkt, maar als ze het ding toch op nul weet te draaien, weet ik niet hoe lang het effect gaat blijven hebben!
En om het verhaal helemaal af te maken kwam de grote zus net thuis met de verklaring: “Raad eens wat mijn kerstcadeautje was in de klas?! Een kookwekkertje!”
Kookwekkertje kopen iemand?
Take care en tot snel
Liefs Ilse

4 Replies to “De treuzelende kleuter hel oplossen!”

  1. ’s Avonds gaat het vlot, maar ’s ochtends blijft mijn plaat ook heel vaak hangen… Jasje aan, Loïc, jasje aan. Jasje aan! Komaan Loïc, jasje aan of we zijn te laat. Ik ben weg zonder jou! JASJE aan!! (uiteraard voelt hij geen enkele druk en vraagt rustig als hij dan ein-de-lijk zijn jas aanheeft ‘mama, kan jij me even helpen?’) Ik moet gewoon leren er 5minuten extra voor te nemen denk ik. En bij deze ontstond er een voornemen voor het nieuwe jaar 😏

  2. Ik mocht laatst de time tracker mini reviewen (binnenkort komt het artikel online) die is echt mega ideaal 😁 onder andere omdat je een tussentijds alarm in kan stellen om bijvoorbeeld aan te geven let op, je hebt nog maar 5 minuten. Maar ook als je weggaat en de kleuters willen weten hoe lang het nog duurt voor we de deur uit gaan. Of als ze een bepaalde tijd met een activiteit bezig moeten zijn 😁
    Lifestyle Mommy’s ~ Linda onlangs geplaatst…DIY Kerst Boter-Kaas-EierenMy Profile

  3. Haha, ik heb ook zo’n kleuter die zelfs WIL te laat komen 🤷🏻‍♀️ Lastig maar met de tips ban de therapeut is het al wat beter! Het belletje werkte hier niet, dat wou hij dan veel horen, het werd een spel om het zo vaak mogelijk te kunnen doen afgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.