De reis van Leloo – een hedendaags sprookje

De reis van Leloo – een hedendaags sprookje

Bijzondere boeken, ik heb er een zwak voor. Toen ik de uitgeverij beefcake publishing vond, ontdekte ik in hun webshop heel wat pareltjes. Eéntje daarvan is De reis van Leloo en daar wil ik wat meer over vertellen.

De reis van Leloo

De illustraties

Meteen toen ik het boek vastnam, was ik betoverd door de mooie kaft. De tekeningen zijn zeer fantasierijk en ze zijn ook niet ’te afgewerkt’. Ik hou van kunstige illustratie waar lijntjes en kleurtjes een speelse look geven. Niet te afgewerkt vind ik dan ook een compliment hier. Dikke pluim voor de tekenaar Matthieu Pelhate.

Het verhaal

Het verhaal van Leloo is een sprookje. Dat merk je meteen aan de eerste zin! Toch is het niet ‘Er was eens’, maar een mooie herwerking. Je krijgt ook onmiddellijk mee dat Leloo de heldin van het verhaal zal zijn, maar dat ze dat op dat moment nog helemaal niet weet. Het verhaal heeft een donker kantje, maar zeker en vast een heel positieve boodschap.

Leloo woont in een stad waar het altijd donker is. In haar dromen ziet ze vaak een eiland met veel groen, waar de zon schijnt. Maar waar zij is, daar heerst duisternis en zijn er alleen kinderen. Er moet ook hard worden gewerkt. Daar is dus niet veel t vinden om vrolijk van te worden.

Op een dag krijgt Leloo bezoek van een vlinder Toni, die haar helpt ontsnappen uit de lichtfabriek waar ze gevangen zit. Vanaf daar begin de reis van Leloo vol met avontuur, magie en vriendschap.
Het is mooi om te lezen dat Leloo leert vertrouwen in haar kracht en begint met te geloven in haar eigen dromen. Misschien zijn ze wel werkelijkheid en brengt haar reis haar wel net daar waar ze altijd van heeft gedroomd in die donkere fabriek.

Voor welke leeftijd

Op het boekje staat vanaf 8 jaar en dat is een zeer goed inschatting. De tekst is zeker niet kinderachtig opgesteld en het is ook best wel een hoeveelheid tekst om zelf te lezen. Het verhaal zelf heeft ook wel wat donkere punten in zich. Daarom zou ik het boekje zeker niet aan jonger dan 8 aanraden, zelfs al zouden ze het op vlak van leesniveau wel aankunnen.

Het verhaal heeft een diepere betekenis die jongere kinderen wat zou kunnen ontgaan. Bovendien zouden doordenkertjes hier wel eens heel diep over kunnen gaan filosoferen. Ik geef dat graag mee, omdat ouders dan kunnen helpen de diepere betekenis te lezen tussen de regels. Hier in huis is er ééntje die omkadering nodig had bij het verhaal.

Onze mening

De reis van Leloo is een bijzonder hedendaags sprookje. De boodschap om te leren vertrouwen in jezelf en je dromen zit er heel mooi in verwerkt. De tekeningen zijn echt prachtig kunstig. Je voelt dat zowel de schrijfster als de tekenaar hier ziel in hebben gelegd.

Ik ben erg benieuwd naar de volgende avonturen van Leloo!

De reis van Leloo in jouw boekenkast?

We mogen een exemplaar van Leloo haar eerste verhaal weggeven. Wat moet je doen?

  • Laat ons in de reacties weten waarom je dit boekje graag zou willen toevoegen aan jouw collectie.
  • Reageer met een geldig e-mail adres op dit artikel.
  • We contacteren de winnaar op 6 juni, deze heeft 48 uur de tijd om te reageren. Anders loten we iemand anders.
  • Op instagram en facebook kan je ook meedoen door te reageren onder deze foto:

    De reis van Lelo

 

5 Replies to “De reis van Leloo – een hedendaags sprookje”

  1. Ik hou ook van bijzondere boeken, net als mijn kinderen.
    Boeken zijn ook zo iets dat je nooit teveel in huis kan hebben en ontelbare keren kan herlezen. Wij doen dus graag mee 😊

  2. Hier hebben we ook een zwakvoor mooie boekjes. Zeker met bijzondere tekeningen én een mooie boodschap. Naast leukvoor thuis is het ook nog eens heel bruikbaar voor Fijn Zijn. Bij Fijn Zijn werken we vaak rond de kracht in jezelf engelovenin je dromen ❤

  3. Vind het altijd leuk om nieuwe boeken te mogen ontdekken met onze kindjes, momenteel al een mooie boekenrek gevuld, met boeken van mezelf vroeger en ook van henzelf, maar het blijft een fijn moment om samen te mogen genieten van een boek (ons momentje) <

  4. Wat tof Kreanimo! Eindelijk een prentenboek voor mijn kids in het speciaal basisonderwijs dat hen leert in zichzelf te geloven. We kunnen het ze niet vaak genoeg vertellen! Mooie aanleiding voor een groepsgesprek achteraf!
    #duimen #lereninjezelftegeloven
    #zekermijnkwetsbarekindereninhetspeciaalbasisonderwijs

  5. Graag maak ik kans op dit bijzondere boek voor mijn kleinkinderen. Want we mogen blijven geloven in sprookjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.