De mysterieuze verdwijning van een Nintendo Gamecard

De mysterieuze verdwijning van een Nintendo Gamecard

Sinds we op bezoek mochten bij Nintendo om Nintendo Labo uit te testen had onze zoon een doel voor ogen voor zijn spaarcenten. De Switch had hij al, nu wilde hij het Nintendo Labo mixpakket bij elkaar sparen! En eindelijk, na zoveel maanden van zakgeld sparen en af en toe een extraatje hier en daar te krijgen, was het zover! Hij kon zijn pakket kopen. Hij bouwde aan een reuze tempo al zijn kartonnen speeltuigen! Ze speelden er ongeveer twee weken mee en toen vond er een mysterieuze verdwijning plaats ten Huize Kreanimo!

Ruzie in de ochtend

Het gebeurt overal wel denk ik, wat gekibbel tussen ouders en kinderen en kinderen onderling zo in de ochtend. Meestal zo vlak voor ze moeten vertrekken richting school. 😉 Maar deze keer escaleerde het wel heel snel en hoorde ik aan de toon van onze zoon dat hij het meende. En in de paniek in de ogen van de oudste dochter en de tranen die er onder in haar ogen stonden te blinken, wist ik dat het echt serieus was. Onze zoon verheft zijn stem niet zo vaak, maar nu dus wel!

“Het is jouw schuld, daar dient dat kaartje niet voor! Nu kan ik er niet meer aan!”
“Het was per ongeluk! Ik deed het echt niet expres!”

Na hen wat te kalmeren kwam de aap uit de mouw. Hij had het game kaartje voor het mix pakket niet terug in het doosje gelegd, maar los in de kast. Zijn zus was met dat kaartje aan het prutsen gegaan en zo was het ding achter het TV meubel gevallen.

“Geen probleem, we trekken gewoon die kast zo dadelijk terug en dan vinden we dat kaartje wel! Nu is het tijd voor school!”

De mysterieuze verdwijning.

Mijn man bracht de kinderen naar school en ik trok ondertussen de kast terug naar voren.
Maar helaas pindakaas – geen kaartje!
Ik keek nog onder de kast. Ik checkte waar onze kitten ergens was, want die zwiept nog al eens graag met een aantal dingen! Maar nee, die lag lekker opgerold te slapen.

Toen de kinderen ’s middag thuis kwamen eten vroeg ik nog een keer of ze wel zeker waren dat het kaartje achter de kast was gevallen.
Ja, ze waren met twee echt 100 procent zeker. En als die van ons zeker zijn, dan zijn ze zeker hè!
Waar was dat kaartje nu toch gebleven?

Onderhandeling over een nieuwe aankoop

“Jij moet mij wel een nieuw kaartje kopen hè, want jij hebt het kwijt gedaan!”
“Maar ik heb nog niet genoeg centjes!”

En toen ging ik me even moeien…
“Wie heeft die game card niet in het doosje gelegd?”
“Ik, maar ik vond het doosje niet meteen.” (Met andere woorden ik had het doosje IN de lade van de kast gelegd en daar had hij niet gekeken!) 😉
“Je kan dan toch komen vragen of iemand het doosje heeft gezien! Jij hebt het kaartje los in de kast gelegd! Jij hebt er evenveel schuld aan als je zus! Het zal dus ieder de helft worden als er een nieuw kaartje moet worden aangekocht!”

Mijn man kwam er ook even tussen: “Dat ding KAN NIET weg zijn! Het MOET ergens zijn hè! We gaan eerst nog even zoeken!”

Mysterieuze verdwijning in de muur?

Nog één keer vroeg ik of ze zeker was, onze oudste dochter.
Ja, ze was zeker, het kaartje was net naast het zakdoekendoosje achter de kast gevallen…
Opnieuw trokken we de kast weg en net op die plaats zit er een gat van ongeveer 7 centimeter waar de kabels van de TV, de NVideo en de modem van Proximus doorkomen….

De kans dat het kaartje daar in was gevallen was toch echt wel héél klein? Of niet?

Ik vertelde het verhaal aan mijn vriendin. Haar man had zo’n cameraatje om in de muur te kijken, ze zou het komen brengen…

Mysterieuze verdwijning opgelost

Mijn man richtte het slangetje in het gat en begon te lachten. Yep, dat ding was daar dus ECHT in gevallen.

mysterieuze verdwijning

Als je het nog 1000 keer wil proberen om het er op die manier in te krijgen, lukt het je vast geen enkele keer!
Probleem was wel dat het kaartje goed diep zat. Mijn man probeerde met een saté-prikker met een stukje dubbelzijdige plakband, maar dat werd al snel de vuilnisbak ik gesmeten!
Even later kwam hij terug met een constructie waarbij het een slangetje van een oude aquarium aan de stofzuiger had gekoppeld. Daarmee zoog het de game card terug uit het gat!

Het kaartje is dus terecht!
Geen spaarpotten die extra moeten sneuvelen!
Maar ik durf te wedden dat hier geen enkel kaartje meer los gaat rondslingeren! 😉

Take care en tot snel!

Liefs Ilse

 

4 Replies to “De mysterieuze verdwijning van een Nintendo Gamecard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.