Celine Houben – Queen of the models kandidate

Celine Houben – Queen of the models kandidate

Vandaag heb ik voor jullie nog eens een interview klaarstaan. Celine Houben stapte namelijk uit haar comfort zone om mee te doen aan een missverkiezing! Toen ik haar verhaal hoorde, vroeg ik haar of ze het zag zitten zichzelf eens voor te stellen op mijn blog. Want mode en make-up dat is ook creativiteit!

Celine Houben - kandidate Queen of the models

Wie is Celine Houben?

Ik ben Celine Houben en ben 20 jaar.  Ik ben geboren in Weert (Nederland) en woon nu 5 jaar  in Overpelt.  Daar is ook mijn hobby ontstaan. In juni van dit jaar, ben ik afgestudeerd aan de kappersopleiding in Peer. In het weekend werk ik een in leuk en gezellig kapsalon in Overpelt. Deze zomervakantie ben ik ook veel thuis bezig geweest met het opstarten van mijn eigen salon.
Ik doe graag leuke dingen met mijn vriendinnen en met mijn vriendje. Je kan me ook wel in de sportschool vinden!

Hoe kwam tot de deelname aan deze modellenwedstrijd?

Ik deed al verschillende fotoshoots voor ik begon aan wedstrijden. Vorig jaar heb ik meegedaan aan mijn allereerste missverkiezing. Daar eindigde ik in de top 10. Vanaf die dag kriebelde het.
Ik besliste om me in te schrijven voor Queen of the Models. Deze wedstrijd begon in januari met casting days. Volgende maand is er een grote finale in Bredene.
Doorheen het jaar, hebben we al heel wat leuke opdrachten gedaan. Het is tot nu toe al een echte belevenis geweest en een echte leerrijke ervaring!

Hoe ben je erin gerold?

Zoals ik al zei deed ik al wel wat fotoshoots. Ik deed al modellenwerk voor Kimmi’s Fashion in Achel en Victoria’s bruidsmode in Overpelt.

Vorig jaar deed ik dan mee aan mijn eerste missverkiezing en omdat ik binnen de top 10 eindigde, wilde ik weten of ik met deze hobby nog een stapje verder kon gaan!

Wist je altijd al dat je model of miss wilde worden

Nee, echt niet!

Elke meisje droomde vroeger vast wel om prinses te worden of fotomodel te zijn. Maar om dan de stap te zetten om het ook echt te gaan doen?! Dat is toch wel wat anders hoor! Ik kreeg een tip van een meisje dat ik had leren kennen. Ze was pas afgestudeerd als fotografe en vroeg of ik haar wilde helpen om haar portfolio uit te breiden.
Dat wilde ik wel, want poseren vond ik altijd al leuk en als je er dan nog iemand mee kan helpen, dan zeg je niet nee!
Zij was het die zei dat ik me eens moest inschrijven voor een missverkiezing als ik het zo leuk vond.
Maar dat durfde ik niet en ik deed het dus niet!
Toch liet zij niet af! Ik overlegde thuis wat zij ervan zouden vinden. Dat heeft me dan over de schreef getrokken om het toch te proberen en me in te schrijven. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Ik was echt een stil en verlegen meisje! En dan kom je in dat wereldje waar je altijd zo naar op hebt gekeken.
Vol verbazing geraakte ik verder en verder in die eerste wedstrijd. Ik geraakte zelfs tot in de finale en behaalde ook nog een top 10 plaats! Vanaf toen heb ik de smaak te pakken!

Lees ook de kreatieve kronkel van Celine haar mama Gerlie. Ze maakt glaskralen helemaal zelf.

Wat is er nu zo leuk aan?

Het kan je zelfvertrouwen zo een enorme boost geven. Je leert super veel.

Maar het allerleukste is dat er geen enkele shoot hetzelfde is. Ik heb al zoveel thema’s gehad: Steampunk, bruidsmode, zeemeermin spelen, boho style, retro, skate, ….
Ik vind het ook super tof dat mensen je haar en je make-up doen.
Die mensen zijn echte professionals en je kan dus ook tips vragen! Altijd handig! 😉

Naast fotoshoots zijn er ook nog de modeshows. De nieuwe collecties showen is echt super tof! En zeker als het dan om bruidsmode gaat of zo! Al die mooie jurken passen en erin lopen! Héérlijk vind ik het!

Waarop ben je het meest trots?

Ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb durven zetten en op alles wat ik al heb bereikt. Ik zou liefst alle meisjes dat gevoel willen laten ervaren. Er hangt zoveel negativiteit rond het wereldje, maar het kan ook echt heel leuk zijn.

En je kan er echt enorm veel van leren over mode, make-up, …

Zou je echt een beroepsmodel willen worden?

Het zou héél leuk zijn, maar ik ben kapster en dat doe ik ook enorm graag. Misschien kan ik het wel combineren… We zullen zien wat de toekomst brengt!

Is het een dure hobby?

Je kan er héél veel geld in steken, maar dat beslis je wel helemaal zelf. Ik hou wel van shoppen, dus ik koop wel vaak nieuw kleding en schoenen. Ook voor een bepaalde shoot of opdracht.

Hoeveel tijd steek je erin?

Met de verkiezing van Queen of the Models ben ik om het weekend weg.  Je hebt dan een dagje fotoshoot met de andere kandidaten op leuke locaties.

Daarnaast heb ik nog fotoshoots die niets met de wedstrijd te maken hebben. Die regel ik zelf of ik word gevraagd. Die plan ik dan in de weekends dat ik vrij ben van Queen of the Models en in de avonden door de week!

Ik ben er dus best vaak mee bezig!

Wat wil je graag bereiken?

Ik wil er zoveel mogelijk uithalen, maar het moet wel leuk blijven! Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen. Wie weet behaal ik wel een top drie bij de wedstrijd Queen of the Models in oktober.

Mijn allergrootste droom wil ik ook best verklappen, dat is is om eens mee te lopen in de Victoria Secret show!

Celine Houben

Wat wil je andere meisjes meegeven?

Doe wat je leuk vindt en geniet! Ook als je eens in eens aan een missverkiezing wil deelnemen. Velen durven niet, maar echt iedereen kan meedoen. Je leert zoveel, je krijgt er zelfvertrouwen van. Niemand neemt je die ervaring meer af als je ze eenmaal hebt! Ik geloof echt dat veel meer meisjes dit kunnen!

Hoe kan jij Celine Houben volgen en/of steunen?

Instagram van Celine Houben

Facebook pagina van Celine Houben

Queen of the models op facebook

Bij elke wedstrijd kan je ook stemmen voor jouw favoriet.  Als de lezers mij graag willen steunen, kunnen ze een SMS sturen naar 6033 met de boodschap QOTM 10

Bedankt Celine dat je wilde meewerken aan dit interview! Net als jij stapte ik hiermee een stukje uit mijn comfort zone. Want modellenwerk en fotoshoots, daar heb ik echt geen kaas van gegeten! Er dan over schrijven is niet meteen evident! Maar ik wilde echt eens horen hoe het gekomen was dat je hierin bent gerold. En volgens mijn zijn er nog mensen die dat wel eens willen lezen! 😉
Heel veel succes met Queen of the Models! Ik ben alvast reuze benieuwd! 

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.