Canada viel in het water – reisfotochallenge 37

Canada viel in het water – reisfotochallenge 37

Vandaag zou ik zijn vertrokken naar de trouw van de baas van mijn echtgenoot in Canada.
Vandaag zou ik met een prachtige jurk richting Montreal zijn gevlogen.
Vandaag zou ik begonnen zijn aan een vermoeiend weekend.
Vandaag zouden mijn kinderen een weekend fun beginnen bij oma en opa.
Ik zou vandaag beginnen aan het wegwerken van mijn party-trauma.

Het liep anders…

Misschien had ik het al moeten voelen aankomen dat het uiteindelijk mis zou lopen. Het karma van alles wat rond de planning van de reis gebeurde zat echt helemaal fout!

De jurk

Het begon met de eerste jurk die ik kocht en die helemaal niet bleek te passen.
Ik stuurde het prachtstuk terug met pijn in het hart.  Een grotere maat bleek er niet te zijn. Ik settelde voor de tweede keus.  Nog steeds mooi en ik was er wel gelukkig mee, maar hij was niet zoals die eerste!

Canada - huwelijk - DE jurk
Foto van Zalando

De Dure vlucht

Toen we begonnen met zoeken naar vluchten, stelde zich een tweede probleem. Heen en terug naar Canada vliegen binnen een weekend en op tijd terug zijn om mijn lessen op school te kunnen geven, bleek ontzettend duur te zijn.  Aangezien we de vlucht zelf moesten betalen zag ik dat niet echt zitten.
Er was al een dure jurk en een paspoort voor mij aangekocht, er moest nog een pak voor manlief (Het zou de eerste keer geweest zijn dat ik hem in pak zou zien! – Zo jammer!) en een cadeau.
In de herfst komen onze nieuwe badkamerkasten en de nieuwe ramen.  In de lente hebben we communie van onze oudste… Dat kost centjes.
Zomaar meer dan 2000 euro neertellen voor een weekendje Cananda waar ik eigenlijk niet echt iets aan zou hebben…. neen dat kon ik niet!

Onbetaald verlof?

Er was een oplossing.  Onbetaald verlof vragen op school zodat we net buiten de dure weekenduren zouden kunnen vliegen.
Ik vroeg het verlofstelsel aan en kreeg het helaas niet toegewezen. De derde hint dat het niet zou lukken diende zich dus aan!
Jammer, maar zo zit het onderwijs nu eenmaal in elkaar.  In moest er me bij neerleggen.
Ik kon nog wel vol spanning wachten op de voorlopige lesrooster.  “Ik werk halftijds, wie weet….” spookte in mijn hoofd.

De voorlopige rooster kwam en ik had zowaar maandagvoormiddag vrij… ik zag de reis al beginnen.

Wij betalen de reis als…

Helaas bleek het in prijs helemaal niets uit te maken!  De vlucht die landt op maandagvoormiddag was die hele dure vlucht van meer dan 2000 Euro.
De baas van mijn man wilde de vlucht wel betalen, als mijn man na het feest een paar dagen langer daar zou blijven om nog wat werk te verzetten. *zucht*
En daar had ik dus helemaal geen zin in.
Naar Canada op en neer vliegen binnen een dikke 60 uur met een feestje ertussen van mensen die ik helemaal niet ken.
Dan helemaal alleen en kapot moeten terugkomen.  Tien uur alleen in het vliegtuig, stress om op tijd op school te geraken, vermoeide kinderen hebben van het voor hen net zo zware weekend en dan alleen thuis zijn.
Nee!

Ik besliste dus dat ik niet mee zou gaan.  Voor mij was het samen uit samen thuis. Ik vertelde manlief dat hij best alleen kon gaan als hij dat wilde.

Dan gaan we niet naar Canada!

Maar mijn manlief is een echte manLIEF hè.
Hij zei dat hij er naar uit had gekeken om samen te gaan, dat hij niet voor het eerst in zijn leven in een pak ging lopen als ik er niet bij zou zijn.
We zouden dan beiden niet  naar het feest gaan. Over een paar weken vliegt hij wel eens alleen naar Canada voor het werk op kosten van de zaak.

Daar hangt dus mijn (tweede) prachtige jurk.  Mijn echtgenoot zei dat ik hem niet weg moest doen, dat hij wel een uitje zou zoeken waarbij ik hem nog zou kunnen dragen.
Maar ik heb het helemaal gehad.
Het hele verhaal van naar Canada te gaan heeft een héél bittere smaak gekregen.  Het heeft me enorm veel stress bezorgd, me boos en verdrietig gemaakt.
Die jurk staat dit weekend nog op tweedehands.be!
Ik kan hem nog niet meer zien!

Deze week dus een reisfotochallenge van de reis die er niet is gekomen…  Van de jurk die ik  nooit zal dragen.
Hopelijk heeft de tweede eigenaar er meer geluk mee!

cropped-verfspat-1.jpg

Volg je al op BloglovinFacebookTwitterInstagram – Pinterest ?

De reisfotochallenge kan je vinden op de blog van Thomas Pannenkoek.

 

23 Replies to “Canada viel in het water – reisfotochallenge 37”

  1. Wat ontzettend jammer zeg. Maar zoals je ook al aangeeft, het waren nog al beslissingen die je moest nemen zeg. Wij vlogen in Maart voor 10 dagen naar Amerika (om vakantie te vieren met mijn zus die daar woont) en dat was qua tijd en geld al bijna onmogelijk. Ik hoop dat je dit weekend wat leuks kan doen, misschien lekker uit eten met je man ( opa en oma waren al geboekt toch? 🙂 ) En wat de jurk heb je gelijk, waarschijnlijk trek je hem toch nooit meer aan omdat er een nare bijsmaak aan zit.

  2. Jeetje, *Slik* wat ontzettend jammer. Ik was zo benieuwd naar hoe het was. Hèh vind het echt balen voor jullie! Je man reist de hele wereld af en jij mag toch ook best een keer mee!

  3. Jeetje wat jammer. Maar ik denk dat je wel een verstandig besluit hebt genomen hoor. Denk maar aan al het leuks wat je kan doen met het geld dat je niet hebt uitgegeven. Misschien dat dat helpt. Kan je zeker wel een paar nieuwe jurken van kopen én een heel erg leuk uitje met manlief voor regelen 😉

  4. Ah wat jammer dat ’t helemaal in het water is gevallen. Wel fijn dat je man ook thuis blijft, maar zonde. Hoop dat iemand anders je jurk snel overneemt.

  5. Wat balen zeg dat het allemaal zo is gelopen maar ik geloof dan ook echt dat het niet zo had mogen zijn. Als je wel was gegaan wie weet wat voor pech je dan wel niet had gehad. Zonde van de jurk maar hopelijk brengt een andere jurk in de toekomst jou meer geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.