Bright – Netflix Original Filmtip – mix it up!

Bright – Netflix Original Filmtip – mix it up!

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een Netflix tip heb gegeven! Daar moet ik vandaag maar eens verandering in brengen!  Ik was heel blij dat The Age Of Adaline op Netflix kwam, want dat was één van de films die me de laatste jaren wist te beroeren en die met een goed verhaal kwam. En toen ik helemaal verliefd werd op de serie Grand Hotel, kon ik daar ook niet over zwijgen! Vandaag wil ik jullie iets totaal anders ‘tippen’. Weinig romantiek, wel wat crime… maar wat vond ik Bright een bijzondere film!

98% match

Kijken jullie vaak naar de percentages die Netflix linkt aan jouw profiel? Ik eigenlijk niet zo vaak. Bij mij hangt het vaak van mijn mood af waar ik zin in heb om naar te kijken. En het laatste half jaar keek ik vaak alleen, als mijn man in het buitenland zat. Nu konden we nog eens een keer gezellig samen kijken. Maar Bright had wel een 98% match met mij… Hmmm even kijken!

Ik keek de trailer van Bright:

En ik was nieuwsgierig geworden!

Vooral ook omdat ik er geen genre op kon plakken. Wat was dit nu voor iets? Actie, Sci-Fi-actie, Actiethriller, Sci-Fi, Fantasy-film… euhm?!

Lees ook: Lego Batman movie ook voor volwassenen.

Leathal weapon meets Lord of the rings in de toekomst – Dat is Bright

Will Smith, speelt Daryl. Hij heeft ‘de pech’ om met de enige Orc in het politiekorps opgescheept te zitten als partner.  In een wereld waar feetjes vreselijk irritant zijn en worden neergeklopt als vliegen, gaat het er heftig aan toe! Uiteraard zijn er ook de elfen. Zij zijn de rijken met stijl die de hele dag niets anders doen dan shoppen en rondrijden in hun dure auto’s.
Corruptie viert hoogtij. Als er dan een toverstaf wordt gevonden, slaan de stoppen door. Er zijn maar enkele magische wezens die de magische toverstok kunnen ‘bedienen’ en dat zijn wezens die ‘Bright’ worden genoemd.
De film zit vol met verwijzingen naar mythologie, maar deed me ook héél vaak denken aan een goede oude ‘politiefilm’.
Ik herkende bij Will Smith hier en daar zelfs wat Bad Boys humor!

Bright

Ik wil het plot niet verklappen, maar als je van actie-films houdt en/of van fantasy en/of van sci-fi met een beetje humor, dan kan ik deze toch wel aanraden. Verwacht nu ook geen Oscar film hè!
Het plot is daarvoor toch wel wat doorzichtig.  (Ik had meteen door wie de Bright was! Hah!). Maar goed, je moet er maar opkomen! Sommigen noemen het ver gezocht, ik noem het creatief! 😉
Vermakelijk was hij echt wel en ik vond het ook echt wel goed gevonden, het hele idee!

Kijken jullie wel eens iets op Netflix waar je niet meteen voor zou kiezen, maar dat dan toch goed mee blijkt te vallen?

Take care en tot morgen!

Liefs Ilse

 

 

7 Replies to “Bright – Netflix Original Filmtip – mix it up!”

  1. Helemaal geen film voor mij, maar Will Smith doet me toch weer twijfelen. Eén van mijn favo films is een film die ik vroeger zeker niet had gekeken. Ik heb overigens geen netflix dus ook die match niet.

  2. Het is absoluut niet my cup of tea, maar ik zal hem even tippen aan mijn man, denk dat hij het wel kan waarderen! Ik ben meer van de Age of Adaline-achtige films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.