Brievenbus nummer drie – Wat een gedoe!

Brievenbus nummer drie – Wat een gedoe!

Eindelijk, na bijna 14 jaar hier in dit huis te wonen, was de tijd aangebroken om onze oprit te laten aanleggen! We hadden nog een ‘prachtige’ coniferen haag die belachelijk breed was en een asfalt oprit van de jaren ’60! Het werd tijd! Samen met de oprit zouden we ook een nieuwe brievenbus gaan aanschaffen, want dat hoorde er ook bij! Maar man, wat werd dat een verhaal!

De nieuwe brievenbus kiezen.

Mijn man was in een doe het zelf zaak om wat materiaal te kopen voor onze kapot gevroren waterpomp. Tja, dat heb je als je zo vaak in China zit dat je niet eens de tijd hebt om voor de vorst je waterpomp vorstvrij kan zetten!
Toen hij in die zaak was, zag hij ook een brievenbus die hij wel bij de stijl van ons huis vond passen. Hij stuurde mijn een Appje (ja, want zo winkelen we tegenwoordig wel vaker!)
Ja, het was een mooie brievenbus en ja die paste wel bij de stijl van ons huis.

Geen brievenbus

Hij had echter de brievenbus die we gekozen hadden niet meteen bij toen hij terugkwam. Ze  hadden die bus, die wij hadden gekozen, verkeerd gestockeerd. Bij gevolg zag het ding er echt niet meer uit en zouden ze dan maar een nieuwe bestellen! Geen probleem, binnen twee weken zou ze worden geleverd en zouden we ze kunnen komen halen

twee weken om

Na twee weken hadden we nog steeds niets gehoord van de winkel. Beetje vervelend, want de mannen die de oprit zouden komen aanleggen zouden gaan komen. Wel handig als dat ding dan al op zijn plaats zou staan, toch?!
Dus mijn man telefoneerde – nope nog steeds geen levering van brievenbussen!

‘Gelukkig’ werd het aanleggen van de oprit ook uitgesteld en hadden we nog een beetje extra tijd! Oef!

Toen dan de aannemer belde dat ze toch echt gingen beginnen, was er nog tijd voorbij gegaan en hadden we nog steeds niets gehoord van die brievenbus!
Mijn man was toevallig nog eens in de DIY zaak en vroeg er naar.
“Ah, maar die is hier! U kan ze meenemen!”

Mijn man kwam dus thuis met een ingepakte brievenbus. Hij begon meteen met uitpakken zodat hij de betonnen voet kon gieten voordat de aannemer van de oprit zou beginnen!

Brievenbus viel uit elkaar

Ongelofelijk, maar dat ding viel dus helemaal uit elkaar!

Hij zat gewoon kapot in de doos!
Mijn echtgenoot hing uiteraard meteen terug aan de telefoon.
Bleek dat er iets was misgelopen, hadden ze ons toch de verkeerde meegegeven. Die ene die verkeerd gestockeerd was. Onze nieuwe was nog niet binnen!

Maar mijn man kon wel de maat gebruiken om de betonnen fundering voor de brievenbus te gieten, dus dat was wel een meevaller.

Telefoon van de winkel

Vorige week kregen we telefoon van de winkel. Ze gingen stoppen met de leverancier van de brievenbussen, want daar hadden ze meer last mee dan iets anders. (Ja, dat bleek wel duidelijk zeg!)
Ons gekozen exemplaar zou ook niet worden geleverd.
Euhm!? We hadden net de betonnen fundering gegoten EN we hadden al betaald.
We mochten dan een showmodel komen halen.
Dat werd dan een totaal ander model dan we hadden gekozen, maar wel één met dezelfde vorm van voet. Op die manier kon dan de fundering ten minste dienen!

Drie brievenbussen!

Dus we hebben nu drie brievenbussen. De oude, die nu dienst doet als brievenbus bij de boomhut van de kinderen! De uit elkaar gevallen kapotte, waarvan mijn man dan maar een bloembak gaat maken. En onze nieuwe brievenbus die wel gewoon heel is en waterdicht en zo!

De nieuwe brievenbus

Wat een avontuur voor een brievenbus zeg!

 

Wie heeft er ook al eens gedoe gehad met iets te bestellen?

2 Replies to “Brievenbus nummer drie – Wat een gedoe!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.