Bloglovin’ is een dilemma geworden! Wel of niet?!

Bloglovin’ is een dilemma geworden! Wel of niet?!

Een aantal jaren geleden vroeg een vriendin me hoe ik de blogs die ik volgde bundelde om de artikels te gaan lezen.  Zij deed dat met een word documentje waarin ze de linkjes van haar favoriete blogjes had geplakt!  Ik zei helemaal gelukkig: “Daar hebben ze al iets op gevonden, het heet bloglovin!”

bloglovin ja of nee

Wat is Bloglovin’

Bloglovin’ is een gemakkelijke manier om alle blogs die je volgt mooi op een rijtje te zetten.  Het is een online tool, er bestaat ook een app van.  De tool werkt via een RSS feed.
Je kan er posts in bewaren om later te bekijken, aanduiden welke je al gelezen hebt, …
Als blogger kan je zelfs zien wie er op je blog is komen kijken van de andere gebruikers.
Ik vind het een super handige tool, heb hem ook aangeraden bij mijn lezers en gepromoot bij niet-bloggers om mijn blog en andere bloggers op die manier te gaan volgen.

Ik kon mijn oude blogs niet wissen

Toen ik mijn oude blogs overhevelde naar Kreanimo, bleven deze nog wel even online staan. (Dat was niet erg slim en daar ga ik ook nog een artikel aan wijden, maar voor nu is het even niet belangrijk!)
Ik probeerde mijn oude blogs ‘te wissen’ op bloglovin’.  En dat kan dus niet.  Elke blog is te lezen via de reader! Punt aan de lijn!
En zolang je blog dus nog online is, kan je hem niet laten wissen bij hen.
Ik heb wel mijn volgers van mijn oude niche blog kunnen omzetten naar Kreanimo.
Mijn oude blogs heb ik  nu sinds kort ook offline gegooid, dus nu heb ik  nog één blog over om te volgen via het platform Bloglovin’.

Maar…

Bloglovin’ steelt jouw content! Dat las ik in blogland!
Een tijdje geleden was het effectief zo dat Bloglovin’ jouw content bestempelde als hun eigen content door een stukje code dat ze hadden toegevoegd.  Zij werden op die manier de originele schrijver van jouw inhoud. Google is niet zo tuk op mensen die content stelen van anderen… Duplicate content noemen ze dat en geloof mij dat wil je niet hebben.
Ik heb er zelf erg veel last van. Ook daar kan ik nog een artikel over schrijven, want het had verschillende oorzaken en gevolgen voor mijn blog.
Op blogtrommel werd een uitgebreid artikel over geschreven over bloglovin’, ga het zeker even lezen als je een blogger bent!
Ondertussen zijn er dus wel aanpassingen geweest, maar toch…

Het knaagt

Ik vertouw het allemaal niet meer zo!  Zomaar content stelen van niets vermoedende kleine bloggers en dan zeggen: ‘Oeps! Sorry’
Verkeer wegsnoepen uit de statistieken van de bloggers,….
Het zit me echt niet zo lekker!

Op hun platform bloggen

Tegenwoordig kan je ook op het platform Bloglovin’ zelf bloggen.
Als je eens wil proeven of het hele bloggebeuren iets voor je is, kan ik er me nog iets bij voorstellen.  Als blogger die op een eigen domein blogt, begrijp ik dus niet waarom je dat zou willen?!
Op die manier geraken jouw lezers helemaal niet meer tot bij jou!

Het dilemma:

Waarom ik bloglovin zou willen zien verdwijnen:

* Het vertrouwen is geschonden.
* Ik wil reactie op mijn eigen site, niet via hen.
* Ik mijn lezers graag op mijn blog verschijnen in de statistieken. (Statistieken zijn niet alles, maar het is toch fijn om een correct beeld te krijgen.)
* Je kan niet zomaar ‘weg’ bij hen.  Blogs blijven er te zien, zelfs al heb je jouw blog nog niet geclaimd.  Jouw blog ‘unclaimen’ gaat al helemaal niet…

Waarom ik bloglovin’ zou missen

* Feedly is een andere webtool, maar de gratis versie heeft maar 100 blogs om te volgen.  Dat is voor mij dus gewoon te weinig.  Bloglovin’ blijft voor mij de makkelijkste manier om blogs te volgen.  Ik krijg er nieuwe artikelen mooi in chronologisch overzicht.
* Bloggers lezen vaak via Bloglovin’ bij ander bloggers.  Helemaal weggaan is dus niet zo goed, als het al zou gaan.
* Het is zo leuk om te zien wie is komen lezen.
* Bewaren voor later is ook zo leuk!

Wat nu dan?

Eerlijk?  Ik weet het ECHT niet en geraak er dus niet uit!
Bloglovin’ zelf helemaal niet meer gebruiken, dat wil ik eigenlijk niet, omdat ik het zo handig vind.  Maar toch blijft het knagen…

De ‘follow me on bloglovin’ knop en linkjes zijn wel verdwenen onder mijn meest recente artikelen…
En ik zou mijn lezers die volgen via Bloglovin ook willen vragen om even deze kleine aanpassing te doen. (Deze tip komt terug van het artikel van Blogtrommel) :

Schakel het frame uit aub:

 • Log in bij Bloglovin’
 • klik op je profielfoto rechtsboven
 • kies voor Settings
 • klik op Account
 • schuif de schuifbalk bij Frame naar links

Deze actie zorgt ervoor dat je mijn blog nog wel kan volgen via het platform, maar dat je op ‘read more’ moet klikken en je zo op mijn blog terecht zal komen.
Ik heb dit zelf zo ingesteld.  Op die manier kom ik dus ook effectief op de blog terecht van de bloggers die ik volg. Nu weet ik dat sommige mensen het lastig vinden om op de ‘read more’ knop te klikken en dat dan niet doen… Nog een dilemma dus!

Met één been binnen en één been buiten

Zo voel ik me momenteel.  Ik lees zelf nog via Bloglovin’ en heb mijn frame uitgeschakeld.
Ik heb de follow me on Bloglovin’ knop weggehaald… maar ga er zelf nog wel lezen – echt consequent is dat dus niet.
Gewoon omdat ik zo hard aan het twijfelen ben!

 

Mede-bloggers, hebben jullie goede raad voor deze blogger met dilemma?  Doe ik meer kwaad dan goed door de ‘follow me on bloglovin’ knop weg te halen of net niet? Hebben jullie een alternatief voor Bloglovin’? 

 

24 Replies to “Bloglovin’ is een dilemma geworden! Wel of niet?!”

 1. Ik heb dat ook gedaan, met het frame. Zo moet men wel doorklikken. Verder doe ik zelf weinig met bloglovin, maar ik krijg continu meldingen. Van nieuwe volgers en van wie er allemaal welk artikel heeft gelezen. Ik houd het dus maar zo..

 2. Ik vind Bloglovin helemaal niet zo’n fijne tool. Na dit verhaal denk ik er al helemaal over daar op te stappen. Mijn stukken zijn van mij…. ?

 3. Van dat Frame wist ik nog niet, dus maar gelijk gedaan. Met de laatste versie van WP kon ik sowieso geen widget voor Bloglovin’ meer toevoegen, de oude was verdwenen. Nadat ik inderdaad ook over het stelen van content had gelezen én ik sowieso zo goed als geen lezers via Bloglovin’ kreeg, heb ik het ook maar zo gelaten. Maar ik doe er actief niets meer mee. Lees er nog af en toe blogs mee, maar meer ook niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Mini Pretzel-BroodjesMy Profile

 4. Bloglovin. Ik ben er zo klaar mee. Ik probeer van ze af te komen. Meerdere emails verstuurd. Zero respons. Je komt er niet meer vanaf. Ik heb alle knoppen van bloglovin verwijderd. Mijn vertrouwen in hun is weg. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat en bedrijf als hun zo mag handelen. Waarom zit er geen werkende afmeld knop. Nee ik heb het voor zover mogelijk verbannen.

 5. Ik heb hetzelfde dilemma hoor. Het frame heb ik overigens al jaren geleden uitgeschakeld, kort nadat ik bloglovin’ ontdekte. Vond het bloedirritant…

 6. Dankjewel voor je tip! Ik heb je blog met verbazing zitten lezen. Bloglovin vind ik niet echt gebruiksvriendelijk maar dat dupliceren is helemaal de bom! Ik heb meteen het schuifje verzet.
  Groetjes Kakel.

 7. Dit is precies waar ik over dub de laatste tijd!
  Eerst vond ik het heel handig, maar ik krijg er een steeds raarder gevoel bij. Eerst begonnen ze met de mogelijkheid om reacties achter te laten. Wat ik al jammer en vreemd vond, want ik wil die interactie op mijn eigen blog.
  En toen de mogelijkheid om zelf stukjes te plaatsen?? Waarom zou ik dat doen? Bloglovin, wat zijn jullie nu eigenlijk? Een leeslijst of een blogplatform?

  Door jouw stuk ben ik weer terug naar mijn vertrouwde leeslijst van blogger en ik kom tot de ontdekking dat ik heel veel fijne blogs uit het oog was verloren! 🙁
  Dat wil ik snel weer goedmaken.
  Anita Willems onlangs geplaatst…Een vision board maken voor je spaardoelenMy Profile

  1. Volgens mij wil bloglovin’ nu gewoon ‘meer’ dan een leeslijst zijn.
   Ze halen traffic naar hun platform en bij de bloggers weg.
   Die reactie mogelijkheid vind ik ook niet fijn. Ik weet nog steeds niet wat te doen!
   Kan je de RSS feed voor enkel bloglovin’ blokken? Dat ga ik mijn ICT-er eens vragen!

 8. Ik vind Bloglovin ook minder fijn tegenwoordig. Vroeger kon ik alle blogs in categorieën plaatsen maar dat gaat nou niet meer. Nu kan ik dus alleen nog maar door de enorm lange lijst met posts heen klikken. Geen verbetering dit. 😉

 9. Ik heb het gelezen en onbewust had ik eigenlijk alles al zo staan (frame uitgeschakeld, feed enkel samenvattingen), maar ik wist eigenlijk niet dat Bloglovin’ zo gemeen was.
  Ik ben het vooral beginnen gebruiken als een verzamelplaats voor de blogs die ik wil volgen. Ik sla niet vaak iets op, maar gebruik de app wel om up-to-date te blijven voor mijn blogs. En jawel, ik lees bijna alle artikels op de blog zelf, want ik vind de layout van de app op android verschrikkelijk 😉 Nu ik dit weet echter, ga ik nog meer moeite doen om steeds op ‘read on blog’ te klikken!

 10. Verhelderend. Ik gebruik het eigenlijk al weinig. En bezoek gewoon blogs via reacties bij mij. Dan kan ik lekker rechtstreeks naar de meest recente bezoekers. Ouderwets, maar goed.. ik ben ook ouderwets.

  Maar wat je schreef, wist ik niet. Ik ga daar zeker dus even voor zitten om alles goed door te lezen en het één en ander aan te passen! Bedankt voor de tip!
  Sheila onlangs geplaatst…Geboorte van mijn dochter: 2 weken laterMy Profile

 11. Ik volg sommige blogs daar. Zijn vooral de bloggers die de moeite niet nemen ergens anders te reageren. Ook met frame weet je na een paar zinnen of de post iets voor je is.

  Bloglovin was zoooo hip maar opeens lijkt iedereen te begrijpen wat ze eigenlijk doen en willen er weer vanaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.