Bekend persoon zijn als blogger – arrogantie

Bekend persoon zijn als blogger – arrogantie

bekendNee, ik vind niet van mezelf dat ik bekend ben.  Hahahaha, dacht je dat?  Heb ik toch een goede titel gekozen 😉
Hoe ik dan bij deze titel kom?  Een tijdje geleden zag ik een pas beginnende blogger op één of andere facebook groep haar blog promoten.
50 duimpjes en in de categorie ‘bekend persoon’ ingedeeld.  Ik lag bijna plat van het lachen.

Het kan wel, dat bekend worden

Je kan als blogger of YouTuber zeker wel bekend worden.  Maar dat gaat niet over één nacht ijs.  En de vraag is: “Wil je dat überhaupt wel?”.
Want een bekend persoon verliest ook een stuk privacy en vrijheid.  Wat ben je bereid op te geven voor die ‘bekende’ status.
Maar om als beginner meteen te denken dat je in 1-2-3 bekend zal worden, dat lijkt me toch echt wel kort door de bocht.
Een blog opzetten en vooral onderhouden vraagt héél veel werk en knowhow.  Ik leer nog alle dagen bij en werk echt alle dagen aan deze blog.
Een tijdrovende hobby is het en na bijna 6 jaar bloggen ben ik nog steeds niet bekend…. hahahahaha.

Impact van een blog

Toch heeft een blog impact. In die zes jaar heb ik één keer een blogpost bewust verwijderd omdat de post een kant op ging die ik helemaal niet wilde. Ik besefte dat mijn blog geen gewoon dagboek meer was.  Dat mensen effectief lezen wat ik hier schrijf en dat je dus goed moet afwegen wat je wel en niet plaatst.
Ik zit nu aan 3000 lezers per maand.  Een getalletje, waar de grote bloggers om lachen, maar waar ik wel super hard voor werk en waar ik ook best trots op ben.
Op Kreanimo blog ik nu 1 jaar en 9 maanden wat meer serieus. Ik bedoel daarmee dat ik ben gaan ‘leren’ en ‘opzoeken’ en me wat verdiept heb in SEO en Analytics.
Maar het belangrijkste is nog steeds dat ik gewoon héél graag schrijf.  En dat is dan ook het begin.  Als je niet graag schrijft, moet je geen blog beginnen. Punt!

Aan de schoolpoort

De eerste tekenen dat mensen lezen wat ik schrijf kreeg ik aan de schoolpoort. Mama’s spraken me aan over artikels.  Ze gaven hun mening of zeiden dat ze dingen herkenden in hun eigen leven met kinderen.
Ze moesten lachen om de fratsen van de kleintjes of mijn avonturen als loedermoeder… Perfectie bestaat niet.  Pinterest Perfect ook niet! 😉

De rokjes challenge

Een paar weken geleden deed ik mee aan de a skirt a day challenge van Lieve Josee.  Toen ik in de Albert Heijn aan het winkelen was zei een mevrouw in één keer: “Hé, die rok heb ik nog niet gezien.  Heb je die al op je blog pagina gezet?  Staat je leuk!”
Dat was wel even confronterend.  Ik vond het wel héél tof dat die mevrouw me zomaar aansprak daarover.  Het was wel weer even een bewustmakend moment… Mensen volgen wat je doet. Ook dit neem ik mee als blogervaring bij het schrijven van andere blogposts!

De crea-markt

En dan is er nog mijn top blogger moment tot nu.  Ik heb samen met een paar andere creatievelingen een crea-markt georganiseerd in het parochiecentrum hier in het dorp.  Naast me zat en mevrouw die toch wel een heel stukje moest rijden om op het marktje te kunnen komen staan.
We hadden toevallig ook een gemeenschappelijke kennis en die stopte bij haar kraampje: “Wat tof om je nog eens te zien.  Hoe kom je hier eigenlijk bij?”
“Ik lees haar blog!”, zei ze en ze wees naar mij.
Deze mevrouw stond op de creatieve markt naast mijn ‘kraampje’ en was er gekomen door de reclame voor de markt op mijn blog.
De mevrouw heet Ann en is een echt haaktalent.  Ik vond het bijzonder gezellig dat ze naast me zat.  Volgend jaar komt ze weer!

Bekend persoon

Ik ben zeker geen bekend persoon en dat wil ik ook echt niet worden.  Maar een blog staat op het internet en iedereen die wil kan hem wel komen lezen.
Het is toch iets waar ik bewuster mee bezig ben dan vroeger.  Misschien dacht ik er niet genoeg over na zes jaar geleden.
In ieder geval wil ik aan de beginnende bloggers, want ja, die zijn er nog steeds, zeggen: Wees bewust waar je aan begint, maar deel jezelf niet in de categorie ‘bekend persoon’ in.  Om dat te worden zijn meer voeten in de aarde nodig dan een facebook pagina starten en een blog online gooien.  En euhm eerlijk?  Het komt een beetje arrogant over – een beetje maar, hoor!

Bloggers, wat is jullie top blogger moment?  En voel je jezelf soms een bekend persoon?

45 Replies to “Bekend persoon zijn als blogger – arrogantie”

 1. Een heel realistische blog heb je geschreven en ik ben het er helemaal mee eens. Het persoonlijke en het erop aangesproken worden door mensen is iets dat mij ergens wel tegen hield om een blog te starten. Ik vind het super om te schrijven en te delen, maar het feit dat mensen voor zichzelf wel een mening hebben klaarstaan nav de artikelen vind ik ook wel wat confronterend. Ik ben uiteindelijk toch gaan Bloggen en houdt me vooral vast aan de leuke reacties. Ook denk ik bewust na wat ik deel!

 2. Haha eens! Het is keihard werken en het komt je niet zomaar aanwaaien. Maar liefde voor schrijven overwint een hoop 🙂
  Ik word niet supervaak herkend hoor, maar de leukste was toen ik een speeldate had met mijn kleuter. “Ik weet alles van jou, maar jij weet nog niks over mij,” zei de moeder. Daar hebben we allebei over gelachen 🙂

 3. Een heel realistische blog heb je geschreven en ik ben het er helemaal mee eens. Het persoonlijke en het erop aangesproken worden door mensen is iets dat mij ergens wel tegen hield om een blog te starten. Ik vind het super om te schrijven en te delen, maar het feit dat mensen voor zichzelf wel een mening hebben klaarstaan nav de artikelen vind ik ook wel wat confronterend. Ik ben uiteindelijk toch gaan Bloggen en houdt me vooral vast aan de leuke reacties. Ook denk ik bewust na wat ik deel.

 4. Ik snap je helemaal! Soms word ik op het schoolplein ook weleens gefronteerd met opmerkingen, daar schrik ik weleens van, dan denk ik oja dat heb ik inderdaad geschreven. Ben heel bewust van wat ik schrijf. Een bekend persoon, nee alsjeblieft niet zeg moet er niet aandenken

 5. Ik ben inderdaad bewust bezig met wat ik wel én niet in mijn blogposts verwerk. Ook ik ben begonnen met mijn blog om meer te gaan schrijven, absoluut niet om bekend te worden. Ik moet er nog steeds aan wennen als ik ergens kom en iemand die ik niet ken, begint over mijn blog. Ik houd er namelijk niet van om in de spotlights te staan, maar wel prettig om dan te horen dat mensen mijn blog lezen.

 6. Met plezier gelezen!
  Als het doel in je leven is om ‘bekend persoon’ te worden, voelt dat wel erg leeg. Liever lees ik over iemands talenten en wat iemand bezig houdt.
  Maar het is wel een interessante marketingstrategie. Als je het maar breeduit adverteert dan wordt het vanzelf waarheid.

  1. Nu vraag ik me dus echt af of het van deze blogger in kwestie een marketingstrategie was. Bij mij heeft het dan averechts gewerkt. Ik weet nog wel het deel waar ze zichzelf als bekend persoon profileerde, maar heb dus geen idee meer over welke blog of blogger het ging… Beetje #fail dus!
   Maar misschien heb je wel een punt, want op marketing vlak moet ik nog wel wat bijleren. 😉

 7. Leuk geschreven, het is zeker belangrijk om je ervan bewust te zijn dat iedereen kan lezen wat je schrijft en hier ook op kan reageren. Ik zelf voel me helemaal niet bekend, ons record is ook slechts 1800 bezoekers, toch ben ik er trots op 🙂 Bekend worden hoeft van mij niet zo, ook al zou ik wel een heel stuk groter willen worden. Het is leuk als mensen je blog lezen

  1. Akkoord. Het is leuk als mensen je blog lezen. Ik persoonlijk probeer ook de mensen achter de getalletjes te zien. Want wat zeg 3000 nu? Maar als ik dan mensen tegen kom zoals Ann bijvoorbeeld of die mevrouw in de AH, dan krijgen die nummers een gezicht. Dan weet je voor wie je blogt en dat maakt het extra leuk!
   Want van die 3000 zijn er heel wat mensen die nooit reageren en dat hoeft ook niet, maar je weet zo natuurlijk ook niet wie ze zijn. Langs de ene kant is dat jammer… maar ik begrijp het wel.

 8. Die beginner had vast niet door dat er ook de categorie blogger bestaat. Komt inderdaad best kneuterig over met zo weinig volgers hahaha. Ik ben ook niet bekend, maar net als jij wel bekender dan ik soms zelf denk. Word idd ook aangesproken op events of in de supermarkt, dat is af en toe best gek maar ook heel erg leuk. De grootste groep lezers reageert namelijk niet, die lezen alleen maar dus je weet pas wie het zijn als je ineens aangesproken wordt
  Marguerita onlangs geplaatst…Keek op mijn week: instagram mijlpaal, fotoshoot, 4e in de rij, HAP en de tuin inMy Profile

 9. Ik kom van een dorp en wordt door mijn blog regelmatig herkend en ook aangesproken. Ik schrik me nog steeds elke keer dood! Hoewel ik het ook wel leuk en vleiend vind ? Pas op zulke momenten realiseer ik me dat mensen lezen wat ik schrijf ?

 10. Wat een leuk artikel!!
  Ik ben gelukkig nog nooit herkent…. Wel grappig van die rok! Ik voel me ook geen bekend persoon, maar soms als ik ergens ben en iemand kijkt mij aan denk ik ‘herken je mij misschien?’

 11. Ik blog bewust anoniem en wil juist niet dat mensen mij herkennen en vind het heel fijn om anoniem te zijn. Daarom blog ik bewust over veel dingen niet. Ook blog ik niet om bezoekers aantallen, maar omdat ik het gewoon leuk vind. Vroeger konden mensen iets heel goed en werden ze daardoor beroemd, tegenwoordig is het beroemd worden voor veel mensen volgens mij het enige doel.

  1. Bloggen puur voor de bezoekers lijkt me sowieso geen goed idee. Ik denk dat je die bloggers er zo uit kan halen. Net als diegenen die het puur voor het geld doen.
   Let op, ik wil niet zeggen dat geld verdienen met bloggen verkeerd is. Maar sommige dingen passen niet in bij een bepaalde blog en komen dan toch tevoorschijn.
   Bewust selecteren doen we allemaal wel, denk ik.
   Zoals jij helemaal anoniem lijkt mij zo moeilijk. Ik zou te hard moeten nadenken over alles, denk ik 😉

 12. Raar is dat he, om in het echte leven aangesproken te worden op wat je schrijft? De paar keer dat ik het meemaakte (want ook geen grote blogger) wist ik me geen houding te geven. Maar het was wel een eye-opener. Je woorden worden gelezen, dus kies ze met zorg.

 13. Ik ben een keer op vakantie herkend door iemand waar ik een samenwerking mee heb gehad. En de buurvrouw en een leidster van de creche kwamen door een toevallig rondje Google erachter dat ik blog. Dat zijn wel confronterende momenten. Ik probeer me er nog niet door te laten leiden als ik schrijf, maar is wel lastig. Als ik sommige botte reacties zie bij grote bloggers dan ben ik trouwens blij dat ik maar een kleintje ben.

  Jouw celebrity momenten klinken erg leuk! 🙂

 14. Oei ik dacht eerst dat je het misschien over mij had. Misschien ook arrogant (oeps) maar ik vroeg laatst wie er wel eens herkend was als blogger omdat het mij oprecht verbaasde. Maar promootte mijn blog niet dus zal wel niet.

  Goed artikel. Ik ben heel bewust wat ik op mijn blog zet, deels omdat ik ook voor de klas sta. Hele persoonlijke dingen schrijf ik alleen als ik er van overtuigd ben dat het een groter doel heiligt zoals iemand helpen. Gelukkig krijg ik daar goede feedback op. Er zijn wel vloggers en bloggers die alles online gooien en heel bekend zijn. Deze mensen leveren anonimiteit in voor bekendheid. Dat zou ik nooit willen…
  Anouk onlangs geplaatst…Groentje Gezond misbaksels op de fotoMy Profile

  1. Oei – nee, jij was het niet!
   Ik sta ook voor de klas en dat geeft inderdaad een extra dementie. Ook daar komt mijn ‘voorbeeld rol’ wel naar boven.
   Alles online gooien voor bekendheid werkt denk ik wel… Denk maar aan Temptation! 😉
   Dat zou ik ook nooit willen.

  1. Wel familie zegt er weinig over en ik twijfel dus bij veel ook of ze het lezen.
   Dat hoeft uiteraard ook niet.
   Een paar wel, want als ik iets wil vertellen zeggen ze soms: dat heb ik al gelezen – lol

 15. Super gek als je wordt aangesproken over je
  Blog! Toch ook wel heel erg leuk maar inderdaad dan ga je wel nadenken over wat je wel en niet moet delen
  Bekend persoon op de Facebook pagina nog maar even weg laten haha :p

 16. Leuk artikel!!! Dát ben ik beslist met je eens. Als je al 6 jaar blogt, mensen je op straat herkennen en ook nog eens opmerken dat je dat ene rokje nog niet hebt gedragen.. Tja, dan ben je best bekend. 😉

 17. Ik moest zo lachen om je schoolpoort bekendheid. Ik sta daar ook elke keer versteld van als ik van andere moeders hoor dat ze mijn blog gelezen hadden. Het is dan zo in mijn online leven dat ik daar altijd een beetje raar van opkijk. Eigenlijk heel gek want tuurlijk weet ik dat mensen mijn blog lezen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Helaas, de plant is dood…..bijna dan.My Profile

 18. Als mensen ‘face to face’ reageren op een blogje of als ik aan het winkelen ben mensen zeggen, ow leuk hoi! Haha dan roept onze oudste dochter al meteen, ze ziet jou zeker op internet 😉

  Maar inderdaad, zo nu en dan herkennen mensen me via de blog, blijft grappig en soms ongemakkelijk.

 19. Vind het behoorlijk pretentieus om jezelf als bekend persoon aan te merken haha. Nee ik voel me absoluut niet zo. Denk dat je als blogger nog een flinke weg moet afleggen. En dan nog, je bent doorgaans minder zichtbaar dan vloggers dus dat maakt ook nog verschil.

  Plus wat je zegt, zo leuk lijkt het me niet. Ik kom nu soms mensen tegen die me lezen en dat is echt heel leuk, maar nooit meer privacy? Nee, aan mij niet besteed.
  Merel onlangs geplaatst…Lees mee 25: mijn favoriete blogs van afgelopen weekMy Profile

 20. Interessante blog! Ik zie inderdaad vaak nieuwe bloggers die zichzelf bekend persoon noemen. Zelf ben ik nog niet eens twee jaar aan het bloggen dus echt meepraten kan ik niet. Maar ik kan wel beamen dat het een hobby is die veel tijd kost en je hebt niet ineens 100.000 lezers per maand. Maar ik ben net als jij blij met wat ik tot nu toe heb bereikt ?
  Gabriëlle onlangs geplaatst…Gletsjerwandeling Vatnajökull op IJslandMy Profile

  1. Ja, ik blog dan misschien wel bijna zeven jaar, maar euhm – ik leer nog alle dagen bij. De eerste vijf jaar waren echt clueless! Whahaha
   En uiteindelijk is het voor mij nog steeds een hobby. Ik ben ook blij met elke lezer en elke reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.