Babelut een muziekervaringsparcours voor de allerkleinsten

Babelut een muziekervaringsparcours voor de allerkleinsten

Het is ondertussen bijna negen jaar geleden dat ik Babelut leerde kennen. Van vrienden hadden we gehoord dat het een geweldige muzikale ervaring was voor baby’s en andere kleintjes tot 5 jaar.  Ik moest er eerst toch wel een beetje om lachen, want hoe laat je in godsnaam Baby’s echt muziek beleven? Maar ik moest ook toegeven dat, toen ik zwanger op de wei van Werchter stond, mijn buikbaby daar wel op reageerde. Hij liet duidelijk merken wat hij wel en niet mooi vond. Dus misschien moest ik maar even mijn sceptische gevoelens aan de kant schuiven. Ik schreef in en het was echt een super mooie, intense ervaring met mijn drie maand oude baby.

Wat is Babelut dan juist?

Babelut is reizend mini-festival voor kinderen van 0 tot 5 jaar. En neem die nul maar letterlijk, want ook de hele kleintjes kunnen er geweldig muziek beleven. Tijdens dit festival ga je mee op reis met een aantal muziekanimatoren en andere internationale artiesten. Ze nemen je mee op een interactief belevingsparcours met muziektheater en klankinstallaties. De groepen worden bewust klein gehouden om de beleving zo optimaal mogelijk te houden. Er mag ook telkens maar één ouder mee binnen in een sessie. (Wij hebben toen afgewisseld.)

Baby brabbel sessie

Ik herinner me de baby brabbel sessie nog alsof het gisteren was. We zaten op de grond, op zachte matjes in een klein groepje. De meesten in de groep waren mama en hadden een baby bij op hun schoot en sommige baby’s waren al een beetje mobieler.
Er kwamen twee muziekanimatoren in de kring zitten en begonnen allemaal grappige brabbel geluidjes te maken naar de baby’s toe. Ze probeerden echt te communiceren met die kleintjes. In het begin vond ik het grappig, want die baby’s keken maar een beetje gek naar die dames die ze niet kenden. Maar beetje bij beetje kwamen alle kindjes los en gingen ze terug brabbelen naar die twee brabbelaars in het midden. Tegen het einde van de sessie zaten we in een groep brabbelende baby’s die gekke geluidjes terug aan het maken waren. Het was echt een bijzondere ervaring.

Wie organiseert Babelut?

Het kinder muziek festival wordt georganiseerd door Musica. Die kan je kennen van het klankenbos of Albanova festival. Musica is top in het organiseren van cultuur beleving op maat. Je kan er dus van op aan dat het geweldig gaat zijn als zij het organiseren!

IGLO – Babelut parcours

IGLO is het  nieuwe Babelut parcours waar telkens 120 personen aan kunnen deelnemen. Zoals je al kan denken is deze editie geïnspireerd op winter, ijspegels en druppels, ijsberen en eskiomo’s! Hier mogen wel twee ouders mee (maar liefst niet ook nog een opa en een oma om zo de beleving voor de kinderen goed te kunnen sturen!)
Babelut zal op 23 en 24 november in Provinciaal domein Dommelhof plaatsvinden. Op 15 december zijn ze te vinden in Luxemburg en 16 februari in Sint-Truiden.

Win een familie ticket voor Babelut in Pelt

Laat me weten waarom je graag eens een keer naar Babelut in Pelt zou gaan en misschien mag jij met jouw gezin wel op muzikale beleving!
Op 16 november maak ik de winnaar bekend.

Liefs Ilse

IGLO babelut

2 Replies to “Babelut een muziekervaringsparcours voor de allerkleinsten”

  1. Jaaaa, dit wil ik wel Winnen om met Lotte te kunnen beleven! Ik heb zelf vroeger muziek gespeeld en probeer haar zo veel mogelijk mee te nemen naar plaatselijke optredens van de kindjes van de familie als ze een toon momentje hebben of als de plaatselijke fanfare /percussie een namiddag of kerst optreden hebben ofzo. Ik hoop zo die muzikale kriebels wat los te maken en hoop dat ze later er ook voor kiest om muziek te gaan spelen.
    Ik had eerlijk gezegd nog nooit van babelut gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.