Fruit puzzels voor peuters en kleuters om zelf te maken.

Fruit puzzels voor peuters en kleuters om zelf te maken.

Het schooljaar is nu echt op volle toeren aan het draaien! De herfst is begonnen en gelukkig hebben we ook een paar hele mooie nazomerdagen gehad! Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen zit, maar mijn kleutertjes zijn al op bezoek geweest naar de boomgaard! Fruit is deze week een ideaal thema voor onze linkparty voor creatievelingen.  Ik maakte voor mijn peuter gemakkelijke fruit puzzels. En als ik ze dan toch maak, dan kan ik ze ook gewoon aan jullie geven om te downloaden. Tof voor als je zelf peuters of kleine kleuters in huis hebt, tof als je kleuterjuf bent ook! Als het bijna vakantie is kan je er ook voor kiezen om de zomerse editie van het I spy spelletje af te drukken. Hier gaan we wel de iets ongezondere kant op, want daar kunnen de kinderen op zoek naar ijsjes!

Fruit puzzels

Ik haalde van pixaby drie afbeeldingen van fruit en heb deze in inkscape bewerkt tot legpuzzels.
Daarna heb ik de fruit puzzels gelamineerd en uitgeknipt.
Zo konden de kinderen de fruit puzzels fijn leggen en bleven ze ook netjes vlekvrij en zijn ze meerdere keren te hergebruiken!

Voor jullie maakte ik PDF van mijn afbeeldingen, zo kunnen jullie de fruit puzzels zelf plastificeren en gebruiken als jullie willen.

Fruit op school

De school van onze kinderen stimuleert het eten van fruit erg goed. Elke woensdag is het fruitdag en de voorbije weken is er al in de klas rond fruit gewerkt! Ons zoontje heeft al een paar keer voorgehad dat hij verjaarde in ‘de gezonde week’. De juf vroeg dan om een leuke, gezonde traktatie te voorzien.

Toen hij vijf werd hadden we minion bananen gemaakt! Er bestaat een printbaar jasje om de bananen aan te doen, maar net toen ik ze nodig had lag de site plat! Heel vervelend! Gelukkig heb ik in huis wel wat knutselmateriaal liggen en heb ik met blauw papier en plakoogjes toch nog kunnen zorgen dat het een geslaagde minion banaan werd:

Vorig jaar ging ik aan de slag met mandarijntjes en druiven die op Frankenstein leken door ze in een plastic bekertje te doen! Lang leve Pinterest!

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=739909 mode=1]

 

 

7 Replies to “Fruit puzzels voor peuters en kleuters om zelf te maken.”

  1. Wat een leuk thema, ik heb ooit nog eens iets gemaakt met fruit. Al wel even geleden maar dat is vast niet erg. Leuk thema en ik houd enorm van gezond trakteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.